reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
My dziś dzień pełen fochow. Wczoraj jakieś siuski do nocnika były a dziś żadnego. Cofnelysmy się czy co?
I coś mnie brzusio lekko pobolewa. Kupilam sobie myjke okienną taką jak z karchera i umylam tylko da okna. I to chyba za dużo.

Iwona, dwie córy i chłopak - pięknie! Niech już zostanie ten chłopak :D
Agnesdem, no rzeczywiście :) Wszystkie urodzą i we dwie zostaniemy na forum haha. Brzuszek mam, zwłaszcza wieczorem, a Ty?
Ruda, ale fajnie! Naprawdę! Jesteś jedynaczką? To Twoje pierwsze dziecko?

Ile przytyłyscie??????
ja tylko 1,5kg i powoli sie martwie gdzie to idzie bo jem jakbym miala 5cio raczki :p

A propo porodu- oczywiście mężem. W końcu ja odwalam największą robotę to on niech mnie chociaż glaszcze po wlosach. Z resztą jak położona za pierwszym razem powiedziała że widać włoski na główce ( że wychodzi powoli) i spytała czy on chce zobaczyć to mimo że mówiłam mu że nie musi to zaglàdną miedzy nogi i się poplakal bo zaraz dzidzia bedzie. Ja tam bym nie chciała zagladnac.

Co do wagi to 4 + ale miałam jeszcze 4 ponad norme po Martynie.
czasami też służya jako podnośnik:D ja swojemu jak złapałam koszulę kiedy dzwignęłam sie do parcia to usłyszałam tylko trzask :D ja to pamiętam on nie, nawet trzasku nie usłyszał ;) między nogi nie kazałam mu zaglądać i jakoś go nie kusiło, za to tzrymał mi ręce bo mu kazałam jak lekarz mnie szył. Miałam jakiś odruch że chciałam go za dłon łapać za każdym razem jak jakiś ruch igła wykonywał:) Nie wiem czy w tej sytuacji jakaś pielegniarka już by się nie darła, a on spokojnie przytrzymywał mi dłonie

My dziś dzień pełen fochow. Wczoraj jakieś siuski do nocnika były a dziś żadnego. Cofnelysmy się czy co?
I coś mnie brzusio lekko pobolewa. Kupilam sobie myjke okienną taką jak z karchera i umylam tylko da okna. I to chyba za dużo.
Bo w myciu okien nie o wysiłek chodzi a o to, że za długo masz ręce nad głową.

Dżudka, ja mam -4 i -5 i rodziłam sn. Tak jak któraś dziewczyna pisała, poród to nie kwestia pogorszenia wzroku (przynajmniej w przypadku minusów) ale odklejenia siatkówki i to trzeba sprawdzić u okulisty. Ja miałam zaświadczenie, że mogę sn.

Iwona jesteś ławnikiem?

Ja zaraz sprawdzę, czy przytylam :)

Kurde, gotuje zupkę dla młodego, nic w domu nie ma! Nie wiem, czy on to w ogóle zje-miałam tylko marchewkę, pietruszkę, seler, por i ziemniaki. Nawet pieprzu w kulkach i liścia laurowego niet, teściowa zużyła całe zapasy. Marna ta zupa...

A pochwale się Wam młodym, dostał w szpitalu pierwsze w życiu jajko niespodziankę i w ogóle nie chciał czekolady :) powiedział bleee i tylko chciał zobaczyć, co jest w środku :) moje bezcukrowe wychowanie daje efekty :) inne mamy się dziwily, jak to on pije herbatkę rumiankową bez cukru i wodę :) bo szpitalne oczywiście slodza i on takiej nie chciał... żeby jeszcze mniej bleeee na warzywa mówił :D
wow malinka dziecko skarb jesli nie chce slodyczy :) oby mu tak zostalo jak najdluzej :)

Daria - ja nie pomogę z migreną, bo tfu,tfu nie mam. Miałam na początku ciąży raz okropną, kiedyś miewałam, ale słabsze. Ale współczuję, bo wiem co to za ból :(
Papagena, krwawienia z nosa nie mam, współczuję!

Ostatnia edycja:
I jeszcze jedno chcialam Wam powiedziec...

Otoz moja malenka Matylda, ktora byla nia od samego poczatku listopada, z ktora tyle rozmawialam, glaskalam i bylam pewna, ze jest naprawde bardzo BARDZO "dzielna i wytrwala dziewczynka", okazala sie byc...

...Chlopcem! :eek: :-D:-D:-D

Ze "sprzetem" naprawde sporych rozmiarow, na dokladke :laugh2::-) :)

reklama
przyjemne nie jest i na ogol mam dzien wyciety z zyciorysu bo jestem nie do zycia ale teraz jak juz neurolog mnie uspokoil to moze bolec byle tylko nic sie nam obu zlego nie dzialo :)

Do góry