reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Chyba pójdę na wizyte. a jesten wściekła bo lekarz który mnie prowadzi i stwierdziłam ze to właśnie on będzie mnie prowadził ma jutro wizyty prywatne i zamiast kazać mi przyjechać to odrazu na oddział wysyła

Bo jesli coś się dzieje, to lepiej położyć się w szpitalu. Co on Ci w gabinecie pomoże?? Zrobi usg i powie, proszę jechać do szpitala

Ja mam koty od około 7 lat, sprzątam im kuwete, bo mieszkam sama i nikt tego za mnie nie zrobi.
Ja jak musiałam w ciąży teraz sprzątać bo nikogo nie było to kupiłam rękawiczki w aptece. W rękawiczkach a potem mycie rąk i dezynfekcja spirytusem. I ok.
Bardziej uważam na mięso i owoce i warzywa... szoruje je ile się da [emoji16]

Ja Emilce bilam brawo, wpadalam w przesadną euforię tak choćby złoty medal zdobyła. Widzialam, że bardzo jej się to podobalo i byla bardzo dumna jak udało jej się zrobić siku do nocnika.
A zaczęłam od tego, że jak nasikala w majtki to zostawialam ją w takich mokrych. Niestety ona olewala to i chodziła z mokrym tylkiem jak gdyby nigdy nic. Później byłam niedobrą mamą i "wysmiewalam" ją, że się posikala tak, żeby było jej wstyd i wyobraźcie sobie, że to podzialalo! 3 razy wystarczyły i od tamtego momentu ładnie siada na nocnik.
Trochę drastyczne z tym wysmiewaniem. Dziś po spacerze zrobiła siusiu z nakladką na kibelek potem w majty i znowu na kibelek. Ale na tym koniec sukcesów wiec to pewnie przypadek. Byłam dziś trochę okrutna bo jak chciała malować farbkami to powiedziałam że nie bo nie nasiusiala do nocnika :'(. Źle zrobiłam ale byłam już sfrustrowana. Jutro jej to wynagrodze. Przecież kocham moje dziecko jak nikogo innego ale czasem nie panuje nad emocjami.

No raczej wydaje mi się ze mógłby zbadać szyjke, ocenić czy cokolwiek innego zrobić , jeżeli by się okazało ze nic strasznego to zostałabym i leżała w domu po prostu a jeżeli by stwierdził że szpital to bym pojechała. myślę że ciężko ocenić przez telefon stąd liczyłam ze każe mi jutro przyjechać.

Ja przez kilka lat robiłam żelowe paznokcie na zmianę z hybrydą. Po ślubie postanowiłam, że już nie robię, niech odpoczną. No i miałam dramat nie paznokcie. Pergamin po prostu. Malowałam odzywką nailtek i trochę się poprawiło, ale szału nie ma.

Osobiście wierzę, że dziecię słyszy odgłosy z zewnątrz. Moja mała się ożywia, jak słucham muzyki :) Szczególnie lubi lata 80,90 i Depeche Mode :D Z synem w ciąży byłam na przedstawieniu Metro, szalał mi w brzuchu przez 2 godziny wtedy :D

Znowu musiałam dziś przeprowadzić poważną rozmowę z synem. Kształci się na pilota pasażerskiego i dziś nie udało mu się zaliczyć jednego egzaminu, bardzo trudnego, poprawkę ma w w marcu. Jeden egzamin a ten już, że porażka itp itd. Ech .... kocha latać, nie wyobraża sobie, żeby coś innego wżyciu robił. Mi się to średnio podoba, ale muszę go wspierać.

mialam dopytac o ten kurs ale juz odpisalas. a do szkoly do Deblina sie wybiera?

Ja tydzień po cesarce miałam kontrolę i byłam bez pasa, żadnego zaświadczenia nie miałam, powiedziałam jak jest i mnie puścili. Niestety nigdy nie wiadomo na kogo trafisz. Mój lekarz powiedział,że kartę ciąży z grupą krwi powinnam mieć zawsze w torebce.

ja nosze karte ciąży ze soba, ze swierzymi badaniami. nigdy nie wiesz co sie moze wydarzyc, wole ja miec przy sobie

Hej dziewczyny :( czy któraś miała lub ma w ciąży toksoplazmoze ? Dziś odebrałam wyniki Igg >250 (norma do 6,5) a igm 4,56 (norma do 0.9). Jutro mam wizytę u zakaznego. Strasznie się martwię o dziecko :(

siwerzy wynik mialabys duzo wyzszy, w czd bylam z mamami, ktrore mialy toxo lub cytomegalei w ciazy i ich wyniki w ciazy byly bardzo wysokie podczas zakazenia. nie stresuj sie na zapas, ale dobrze, ze jutro idziesz do lekarza.

@Zielona_stokrotka jestem przerazona o opiece o ktorej piszesz, nigdy bym nie przypuszczala, ze tak to moze wygladac w kraju tak cywilizowanym

@Kkasiulka jeny, wspolczuje wypadku. dobrze, ze skonczylo sie szczesliwie dla was.

@malinka1984 ciesze sie, ze z Maciucsiem lepiej, abyscie teraz szczesliwie do domku wyszli. wystarczy tych szpitali

dzisiejszy dzien jakos minal, bylo ciezko, ale musze, glowa do gory i dalej do przodu.

Julka- spokojnie, bez nerwów bo to nie pomaga... weź ta nospe, jeśli jutro nadal będzie Cię boleć to skonsultuj to z lekarzem.

Pożarłam całe duże jabłko było pyszne było... eh...

reklama
Do góry