reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny wybaczcie ze tak o mnie ale dzwoniłam do gina z tymi bólami, powiedział ze żadnych boli skurczowych nie powinno być na tym etapie i brać nospe 3x1 tabletka i jak do jutra nie przejdzie to do szpitala przyjechać i na oddział iść. płakać mi się chce trochę bo nie wiem co robić. nie chce panikować ale wole panikować niż żeby było za późno na cokolwiek. zastanawiam się czy nie iść jutro na wizyte zanim do szpitala..

Kochana, nas z kolei utwierdzano w przekonaniu, ze bole sa zupelnie normalne i w ogole nie nalezy sie nimi przejmowac. Czy Ty masz bardzo silne te bole ?
Bo probuje jakos porownac do mojego stanu, a do polskiego lekarza sie jeszcze nie dodzwonilam.

reklama
no wlasnieeee co za glupek mowi do mnie niech mi Pani pokaze dokument stwierdzajacy moze jeszcze gr krwi rozwartosc szyjki..zwariowal. Poza tym nie wiem jak Wy ale ja nie woze ze soba karty ciazy.....
Ja woze, ale to tylko ze względu na, że jakbym kiedyś miała wypadek to ratownicy z karetki od razu będą wiedzieć wszystko.

@Julka89.89 ja chyba też probowalabym najpierw na wizytę. Chyba, że bardzo by mi się pogorszyło. Może za dużo stresów ostatnio? Mocno trzymam kciuki żeby się uspokoiło.

Ja też zazwyczaj noszę kartę ciąży przy sobie. Na wszelki wypadek.

zielona nie jakieś mocne ze się skręcam z bolu ale odczuwam ból taki jaj przed okresem, występują co parę minut. Ja tak się bardzo boje o dzieciątko :( az mi się nie chce iść do pracy i nie wiem czy nie pójdę juz na l4...

Chyba pójdę na wizyte. a jesten wściekła bo lekarz który mnie prowadzi i stwierdziłam ze to właśnie on będzie mnie prowadził ma jutro wizyty prywatne i zamiast kazać mi przyjechać to odrazu na oddział wysyła

@Julka89.89 myślę że l4 to nie jest zły pomysł. Lepiej odpuścić niż być wykończonym i bić się z myślami, czy zaszkodzi, czy nie zaszkodzi... Ja na początku też planowałam pracować dużo dłużej, ale po rozmowie z lekarzem zmieniłam zdanie.

Hej dziewczyny :( czy któraś miała lub ma w ciąży toksoplazmoze ? Dziś odebrałam wyniki Igg >250 (norma do 6,5) a igm 4,56 (norma do 0.9). Jutro mam wizytę u zakaznego. Strasznie się martwię o dziecko :(

A przed ciążą robiłaś badanie?
Gdzie się mogłaś zarazić?
Ja miałam robione przed i już dwa razy w ciąży.

Ja też mam często bóle jak przy okresie, nie jakieś straszne, ale pobolewa. Lekarz mi mówił, że się macica poszerza. Ale oczywiście zawsze lepiej, żeby lekarz skontrolował.

Dziewczyny, dzięki, że napisałyście o tej karcie ciąży. Większą część czasu to ja jeżdzę autem niż mąż i nie pomyslałam, żeby wozić kartę ciąży. Od jutra już będę!!!

Ostatnia edycja:
A przed ciążą robiłaś badanie?
Gdzie się mogłaś zarazić?
Ja robiłam toxo zaraz na początku teraz będę ponawiac bo nie przechodziłam nigdy a mam dwa koty w domu i wolałam wiedzieć. Ale po pierwsze najważniejsze. Od samego kota ryzyko zakażenia jest małe. Musimy mieć styczność z kocim bądź innym zwierzęcym kalem. Surowe mięso nie do myte owoce są większym nosicielem oocytow Toxo niż kot. Kiedyś nazywano to choroba brudnych rąk.

Twoje wyniki świadczą o świeżo przebytej infekcji może to być nawet ta sprzed ciąży bo wysoki wynik utrzymuje się przez kilka tyg od zakażenia.

Zastanawiam się tylko dlaczego tak późno robiłaś wyniki. Mi lekarz skierowania nie dał na to ale wiedziałam że to pierwsze najważniejsze badanie jakie musze zrobić dla swojego bezpieczeństwa...i płaciłam 72 zł. Teraz będę powtarzać ale poproszę o skierowanie może dostane...ze względu na to ze jeszcze Toxo nie przechodziłam a mam koty od 4 lat i sprzątalam im kuwete długo dopiero od roku przestałam.

Julia ze jeśli lekarz mówił żeby brać nospe i leżeć to zrób tak i czekaj.a wysyła na oddział bo w szpitalu będą mieć oko na ciebie i gwarancje ze będziesz leżeć... nospe magnez i luteine pewnie by ci dali i leżeć... I jesteś pod opieką całą dobę w razie W.

reklama
Dziewczyny wybaczcie ze tak o mnie ale dzwoniłam do gina z tymi bólami, powiedział ze żadnych boli skurczowych nie powinno być na tym etapie i brać nospe 3x1 tabletka i jak do jutra nie przejdzie to do szpitala przyjechać i na oddział iść. płakać mi się chce trochę bo nie wiem co robić. nie chce panikować ale wole panikować niż żeby było za późno na cokolwiek. zastanawiam się czy nie iść jutro na wizyte zanim do szpitala..
Julka uspokoj się i weź tą nospe. Mam nadzieję że pomoże.

Do góry