reklama
no to jak już miałaś to nic strasznego, najgorsza jest opryszczka która po raz pierwszy nawiedzi właśnie w ciązyno w ciąży to nic nie wolno... nawet tych plasterków..
mój wynik wskazał,że nawet nigdy nie przechodziłamHej dziewczyny czy któraś miała lub ma w ciąży toksoplazmoze ? Dziś odebrałam wyniki Igg >250 (norma do 6,5) a igm 4,56 (norma do 0.9). Jutro mam wizytę u zakaznego. Strasznie się martwię o dziecko
Needi
Fanka BB :)
A mój gin powiedział że plasterki wolnono w ciąży to nic nie wolno... nawet tych plasterków..
Needi
Nie panikuj do jutra. Dodatnie wyniki mogą wskazywać też że np przeszlas już toxo. Mam nadzieję że jest wlasnie takHej dziewczyny czy któraś miała lub ma w ciąży toksoplazmoze ? Dziś odebrałam wyniki Igg >250 (norma do 6,5) a igm 4,56 (norma do 0.9). Jutro mam wizytę u zakaznego. Strasznie się martwię o dziecko
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Dziewczyny wybaczcie ze tak o mnie ale dzwoniłam do gina z tymi bólami, powiedział ze żadnych boli skurczowych nie powinno być na tym etapie i brać nospe 3x1 tabletka i jak do jutra nie przejdzie to do szpitala przyjechać i na oddział iść. płakać mi się chce trochę bo nie wiem co robić. nie chce panikować ale wole panikować niż żeby było za późno na cokolwiek. zastanawiam się czy nie iść jutro na wizyte zanim do szpitala..
Kamcia2810
Ja Emilce bilam brawo, wpadalam w przesadną euforię tak choćby złoty medal zdobyła. Widzialam, że bardzo jej się to podobalo i byla bardzo dumna jak udało jej się zrobić siku do nocnika.Jeżeli mogę Tobie coś doradzić to zdjęłabym pieluszkę całkowicie, nie tetra, żeby poczuła jak po spodniach leci, zobaczy, ze coś jest nie tak. Musi kilka razy się zsiusiać, żeby poczuła, ze coś nie halo, że jest kałuża, że źle zrobić krok. Z tymi obietnicami też dałabym spokój. Po prostu nakładaj same majteczki i spodnie lub leginsy. Jak zobaczysz, ze dawno nie zrobiła powiedz : Kochanie pora na siusiu, siadacie- jak nie zrobi to trudno, za chwilę zrobi na podłogę, i tak do skutku, wg mnie załapie w końcu. A jak się uda na nocnik to brawa i różne tańce egzotyczne . Na moje dziewczynki jakoś to podziałało.
A zaczęłam od tego, że jak nasikala w majtki to zostawialam ją w takich mokrych. Niestety ona olewala to i chodziła z mokrym tylkiem jak gdyby nigdy nic. Później byłam niedobrą mamą i "wysmiewalam" ją, że się posikala tak, żeby było jej wstyd i wyobraźcie sobie, że to podzialalo! 3 razy wystarczyły i od tamtego momentu ładnie siada na nocnik.
Błękitna_Orchidea
Dodatnie i wysokie dość IGM świadczy o tym że to świeża infekcja, dlatego tak się martwię
Gwiazda_237
Dodatnie i wysokie dość IGM świadczy o tym że to świeża infekcja, dlatego tak się martwię
A ja mam pytanie kiedy robiłaś i ile czekałas na wynik ?
reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
szczerze na twoim miejscu poszłabym na wizytęDziewczyny wybaczcie ze tak o mnie ale dzwoniłam do gina z tymi bólami, powiedział ze żadnych boli skurczowych nie powinno być na tym etapie i brać nospe 3x1 tabletka i jak do jutra nie przejdzie to do szpitala przyjechać i na oddział iść. płakać mi się chce trochę bo nie wiem co robić. nie chce panikować ale wole panikować niż żeby było za późno na cokolwiek. zastanawiam się czy nie iść jutro na wizyte zanim do szpitala..