reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Błękitna ja jeszcze nie miałam wyników na toxo, a mam dwa koty w domu. Teraz jak będę na wizycie musze się upomniec.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej dziewczyny :( czy któraś miała lub ma w ciąży toksoplazmoze ? Dziś odebrałam wyniki Igg >250 (norma do 6,5) a igm 4,56 (norma do 0.9). Jutro mam wizytę u zakaznego. Strasznie się martwię o dziecko :(
Nie panikuj do jutra. Dodatnie wyniki mogą wskazywać też że np przeszlas już toxo. Mam nadzieję że jest wlasnie tak

Dziewczyny wybaczcie ze tak o mnie ale dzwoniłam do gina z tymi bólami, powiedział ze żadnych boli skurczowych nie powinno być na tym etapie i brać nospe 3x1 tabletka i jak do jutra nie przejdzie to do szpitala przyjechać i na oddział iść. płakać mi się chce trochę bo nie wiem co robić. nie chce panikować ale wole panikować niż żeby było za późno na cokolwiek. zastanawiam się czy nie iść jutro na wizyte zanim do szpitala..

Jeżeli mogę Tobie coś doradzić to zdjęłabym pieluszkę całkowicie, nie tetra, żeby poczuła jak po spodniach leci, zobaczy, ze coś jest nie tak. Musi kilka razy się zsiusiać, żeby poczuła, ze coś nie halo, że jest kałuża, że źle zrobić krok. Z tymi obietnicami też dałabym spokój. Po prostu nakładaj same majteczki i spodnie lub leginsy. Jak zobaczysz, ze dawno nie zrobiła powiedz : Kochanie pora na siusiu, siadacie- jak nie zrobi to trudno, za chwilę zrobi na podłogę, i tak do skutku, wg mnie załapie w końcu. A jak się uda na nocnik to brawa i różne tańce egzotyczne :-D. Na moje dziewczynki jakoś to podziałało.
Ja Emilce bilam brawo, wpadalam w przesadną euforię tak choćby złoty medal zdobyła. Widzialam, że bardzo jej się to podobalo i byla bardzo dumna jak udało jej się zrobić siku do nocnika.
A zaczęłam od tego, że jak nasikala w majtki to zostawialam ją w takich mokrych. Niestety ona olewala to i chodziła z mokrym tylkiem jak gdyby nigdy nic. Później byłam niedobrą mamą i "wysmiewalam" ją, że się posikala tak, żeby było jej wstyd i wyobraźcie sobie, że to podzialalo! 3 razy wystarczyły i od tamtego momentu ładnie siada na nocnik.

reklama
Dziewczyny wybaczcie ze tak o mnie ale dzwoniłam do gina z tymi bólami, powiedział ze żadnych boli skurczowych nie powinno być na tym etapie i brać nospe 3x1 tabletka i jak do jutra nie przejdzie to do szpitala przyjechać i na oddział iść. płakać mi się chce trochę bo nie wiem co robić. nie chce panikować ale wole panikować niż żeby było za późno na cokolwiek. zastanawiam się czy nie iść jutro na wizyte zanim do szpitala..
szczerze na twoim miejscu poszłabym na wizytę

Do góry