reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Zielona słyszałam że opieka na wyspach jest do d...

Współczuję Ci Kochana i juz nie wiem co można Ci poradzić. Tak jak dziewczyny piszą lez dużo...

Z mojej strony mogę doradzić u mnie działa. Połóż się na lewym boku włóż poduszkę między kolana żeby nie zaciskac nóg wtedy nie boli tak mocno i szybciej przechodzi...chyba ze masz poduszkę dla ciężarnych to wtedy na ta poduszkę...
Weź ta nospe skoro nie możesz liczyć na pomoc lekarza a jak się powtórz to do szpitala i stanowczo domagać się pomocy. Ewentualnie dokoloruj coś może to zadziała

reklama
Witam po długiej przerwie dziewczyny ; )

Trochę się działo bo urodziny o wogole ;)
Zielona ja mam często taki brzuch i musze brać nospe 3 razy dziennie po 2 tabletki i dużo leżeć niestety a do tego macica mi naciska na zebra i jest masakra ;)

Co do pasów to mi już ciężko zapiąć jako kierowca dla tego jeżdżę jak musze ;)

Dziś zapłaciła za badania 83 zł i się załamałam a musze zrobić jeszcze jedno ;)

Pozdrawiam i ściskam mocno ;)

Witam po długiej przerwie dziewczyny ; )

Trochę się działo bo urodziny o wogole ;)
Zielona ja mam często taki brzuch i musze brać nospe 3 razy dziennie po 2 tabletki i dużo leżeć niestety a do tego macica mi naciska na zebra i jest masakra ;)

Co do pasów to mi już ciężko zapiąć jako kierowca dla tego jeżdżę jak musze ;)

Dziś zapłaciła za badania 83 zł i się załamałam a musze zrobić jeszcze jedno ;)

Pozdrawiam i ściskam mocno ;)
to fakt badania są niestey drogie

58fe0dbb49d7f52acd455425724dd5f3.jpg
. nie mogłam się powstrzymać[emoji4]. Dla księżniczki , śpioszki 14zl, spodenki 9zl [emoji4]

Witam poniedziałkowo [emoji4]

My Walentynek jako święta jednodniowego nie obchodzimy...komercja i nic więcej.
U nas walentynki są bardzo hucznie obchodzone, ale to ze względów religijnych. Św.Walenty jest patronem Bierunia a do tego w zeszłym roku nasz zabytkowy kościół został przemianowany na sanktuarium to już w ogóle jest szał.
Jeśli chodzi o część romantyczną w tym dniu to niestety nic takiego nie istnieje :/

witajcie. Ja miałam dziś strasznie ciężki dzień w pracy i chyba dopóki nie pójdę na l4 to tylko takie mnie czekają :( brzuch dalej pobolewa wiec staram się dużo leżeć... mi ostatnio jest strasznie niewygodnie jak śpię, biorę mojemu pół pościeli i wkładam między nogi i pod brzuch, ale za 4 dni mam urodziny to podejrzewam ze dostane właśnie poduszkę :)

Cześć dziewczyny, nadrobiłam wpisy z dziś. No to pracujemy na kolejne 1000 stron ;)

Co do pistacji, parę dni temu miałam okropną fazę na pistacje, akurat kupiłam w Lidlu i, wstyd się przyznać, pożarłam wszystkie w jedno popołudnie. Ale mi bylo potem wstyd. Staram się nie kupować takich rzeczy w ogóle, ale czasem pękam.

Pasy zapinam zawsze. Ale fakt, że coraz mniej wygodnie mi się prowadzi. Tyle, że to nie ma związku z pasami, po prostu coraz ciężej się obrócić, wychylić... No a będzie jeszcze gorzej;)

Ja na pewno nie mam aż takich twardnień jak zielona_stokrotka. I tylko raz miałam takie skurczowe bóle do tego. Współczuję Ci takiej bezradności, nie mieć się do kogo zwrócic o fachową pomoc w takiej sytuacji z naszej perspektywy wydaje się straszne. Zwłaszcza, że masz porównanie jak to wygląda w Polsce.
Swoją drogą teraz jak wyjechałam na chwilę z Krakowa, to nagle i boleć przestało, i kręgosłup lepiej się ma, i zadyszka zniknęła mimo dużo większej aktywności fizycznej... Cuda normalnie ;)

U nas nie ma, IP, Iwona. Malo tego, zeby przyjechac do szpitala, NAJPIERW musisz zadzwonic do lekarza dyzurujacego, ktory ma ocenic czy mozesz przyjechac, czy wcale nie.

Malo tego, u nas, na patologii ciazy, jest...9 lozek. Na wyspe liczaca okolo 0,5 mln mieszkancow... Wszystkie problemy rozwiazuje sie ambulatoryjnie.

To nie Polska!

Jedyne, co moge, to pojsc do lekarza rodzinnego, ktory nie ma pojecia o wiekszosc spraw i na ktorym juz kilkukrotnie sie mocno "przejechalam".

Zreszta, o tej porze, to tylko telefon do szpitala zostaje, bo lekarz "urzeduje" do 12-tej.

Nikt mnie tutaj nie sprawdzal, nie mialam ani jednego badania gin.po powrocie z Polski, nikt nie sprawdzal mi szyjki, ani lozyska, ani w ogole niczego :( :( :(
Ja jestem w 19 tc i też poza USG lekarka mnie wogole nie bada. Ani razu mimo że chodzę prywatnie i mieszkam w Polsce.

reklama
Nieufna, ile twój syn ma lat? Moja córka zaliczyła teraz sesje na czwórkach i piątkach ale ona nie studiuje tego co chce. Nie dostała sie na lekarski i poszła na położnictwo ale w tym roku będzie znowu próbować na lekarski.
Ja bardzo dużo jeżdzę samochodem , moj m jest w domu tylko na weekendy wiec ja robię za kierowcę moich dzieci i pasy zawsze zapinam, jakoś boje sie bez, tylko naciągam na brzuchu zeby mnie nie cisnęły.
Ale jestem zła, miałam jechac jutro do Berlina do m, a moja Marysia dostała w nocy gorączkę i kaszle. Jestem umówiona tam w czwartek do gin. i nie wiem co robic.

18 kończy w kwietniu. Licencję pierwszą robi prywatnie, żeby ja zdać ma bardzo dużo egzaminów, na studia idzie w kierunku pilota.

Ja muszę zapinać pasy, bo mam sygnał w samochodzie, którego nie da się wyłączyć i wyje, jak są nie zapięte.

zielona_stokrotka, trzymaj się, ja też czasami czuję, że mi brzuch twardnieje, lekarz zalecił wtedy nospe, mówił, że macica się rozciąga. Na każdej wizycie bada mnie zarówno ginekologiczne jak i usg robi.

gwiazda, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Ostatnia edycja:
Do góry