reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Ja witamin tez nie biorę teraz, brałam tylko kwa filiowy w I trym.
Coś ty wisienka, mnie mdlości nie nawiedzaja, moj organizm by sobie nie pozwolił na stratę jedzonka, które uwielbia hahaha

Jesli chodzi o ta kreske to u mnie zaczyna ja widac , mój misiek mówi ze jest juz ta krska widoczna , w ciazy czuje sie bardzo dobrze nic mi nie dolega zadnych wymiotów ani na poczatku ani teraz za to bardzo mi smakuja frytki i juz 3 dzien z rzędu je smazyłam na jutro tez mam juz obrane to napewno posmze , tabletek tez zadnych nie biore nawet witamin nie musze brac mam tak bardzo dobre wyniki i lekarka nie kazała

Wisieńka położna mi dziś powiedziała że jak ma się zgage w ciąży to dzieciątko będzie miało włoski jak się urodzi:-)

Taaa......kolejny przesąd. Nie wierzyłabym w takie głupoty. I położna takie bzury opowiada? Powinna mieć to zabronione :-p

Kurcze Kochane moja mama ma zapalenie płuc !
A ja nie moge za bardzo przy niej chodzic... :( l

I lekarz ma całkowitą racje!! Mama da sobie radę, a Ty i maluszek? Ja jestem teraz chora i kaszel mnie wykańcza totalnie. Zero leków....A płuca są bardzo niebezpieczne....Dbaj o siebie, bo w ten sposóbdbasz o maleństwo.

A ja ogladam na allegro fotele bo chcę jakiś do pokoju maluszka, do karmienia kupic

Świetny pomysł! Ja kupiłam przy Majce i mimo tego, że małz protestował i uważał to za mój idiotyczny wymysł, to fotel przez rok czasu był niezastąpiony! Powodzenia w poszukiwaniach ;-)

kurczę każda z nas inaczej przechodzi chociaż niby ciąża to ciąża, a każdy organizm inaczej reaguje
ja w ogóle nie miałam żadnych mdłości, o wymiotach nie wspominając, więc mogę sobie tylko woybrażać jakie to męczące
za to prawie od początku mam parcie na spanie - chyba mogłabym 9 miesięcy przespać ;-)
tak sobie myślę, że chyba jak już mieć cesarkę, to właśnie taką planowaną lepiej - można już się oswoić z tą myślą, jakoś tak mentalnie przygotować
a opinii co lepsze jest tyle co lekarzy i przypadków rodzących, chyba nie ma reguły, ważne żeby z happy endem:-D zdrowa mama i zdrowy maluch

To moja druga ciąża, a jakby mi ktoś powiedział, że będę się czuła tak totalnie inaczej, to bym zabiła śmiechem. Pierwsza ciąża zupełnie bezobjawowa, a teraz....zupełnie inaczej ;-) Na szczęście nie rzygałam.....A spać mogłabym teraz, zaczęło się w 4 miesiącu :shocked2: A niby powinnam być 'pełna energii'......
Ja się pociąć nie dam. Zdecydowanie piszę się tylko na poród naturalny ;-) :tak:

Dziewczyny, czy Wy umiecie opisać ruchy? Czy dla Was wszystkich są one hmmm... nie wiem jak to określić ,,przyjemne"?

W tej ciąży ruchów jeszcze nie czuję, dzieciątko jest dużo spokojniejsze nić mój mały 2,5 letni głuptasek ( ją poczułam w 14 tygodniu! :tak:) To jest spokojne i leniwe - po tatusiu :-p:sorry2: Ale Maja mocno dawała mi do wiwatu. Czasami, na spacerze, aż musiałam przystanąć, bo tak mi szyjkę kopała. Marcin raz w szczękę oberwał, bardzo często w plecy....

Ja odkąd jestem w ciąży to nie wzięłam ani jednej tabletki.. Nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, więc odpukać..chyba juz nie będę musiała nic brac:)

Ja tak miałam z Majką. Mam bóle migrenowe i w pierwszej ciąży ustały zupełnie, teraz już nie ma tak dobrze.....:zawstydzona/y::-(

Wybaczcie, że w ten sposób, ale nie dałam rady spamiętać!! Teraz to podobno normalne. Moja siostra mówi, że w ciąży ma się "odmaciczne zwiotczenie mózgu" :-p:-D:-D:-D:-D
Jestem chora.....Mam gorączkę, okrrropny! kaszel. W zasadzie to wszyscy jesteśmy, zaczął Marcin, a potem i Maja i ja. W czwartek lekarz, mam nadzieję, że z dzidzią wszysto OK, bo od tego kaszlu bardzo boli mnie w kroczu. Mam nadzieję, że szyjka cała.

reklama
Ostatnio to ja po poznańsku leciałam. pyry i gzik
Kasiulka tez mam ciązowe odmózdżenie pamięciowe. Dla mnie tez każda ciąża inna. tamta była lekka

Ostatnia edycja:
Do góry