reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Hello Dziewczyny!
Dziś Mateusz się spóźnił - zamiast o 5 obudził się o 5.15... :) do 6 spał na moim brzuchu, żeby Tacie nie przeszkadzać, a potem od 6 dał mi posać do 7... :) ale dzięki temu posprzątałam już jedną łazienkę i odkurzyłam, pobawiłam się z Mateuszem, a teraz On bawi się sam.... czekam aż uśnie, żeby obiad wstawić - u mnie golonki z indyka....

Magia zazdroszczę kuchni - taka duża i jasna.... marzę o dużej kuchni, ale jak sobie pomyślę o przeprowadzce, wykańczaniu, nie mówiąc już o kredycie to mi się odechciewa - przynajmniej nie mam dużo roboty ze sprzątaniem.... :)

Mateusz będzie szczepiony w połowie września - biorę 6w1 i dodatkowo pneumokoki i rota..... raczej nie zaszkodzą, a może pomogą.... kiedyś może dostanę wreszcie pesel Małego to becikowe mi pokryje szczepionki.... :) choć cały czas nie wiem, czy becikowe opodatkowane jest czy nie.....

reklama
Hej, tyle nadrukowałam przed chwila i mi sie skasowało...nosssszzz.. od nowa:)

My juz po szczepieniu, uwaga, mała wazy 5650g, czyli 1 kg w 3 tyg przytyła:) klopsik mój:) wziełam 6w1, mała tylko troszkę płakała i od razu po ubraniu zasnęła:)

Magia, radzic sobie muszę, nie ma co podziwiac, nie ja jedyna heh.. ale rzeczywiscie nawet wyjscie ze smieciami jest wyzwaniem, ja biorę najczęsciej smieci do auta i wywalam po drodze na osiedlu:) ale czasmai jak mam za duzo do zabrania to na dwa razy do auta lecę, dobrze ze na parterze mieszkam i auto praktycznie pod drzwiami bloku:):) A twoj akuchnia piekna nie mogę sie juz doczekać jak ja będe miała duzą kuchnię w domku..

maqnio, no to takie same z nich pieluchowe potworki, bianka póki wesoła jest to smoka nie potrzebuje, ale jak ja spiące zlapią to smok obowiązkowo i pielucha na buzi i głowie:)

Iwonuś, no ja zawsze w sklepie wybieram najkrótszą kolejke do kasy a i tak stoje najdluzej bo zawsze coś heh, tak jak mówisz:)

Małż sie smiał ze my to chyba mamy jakąs klatwę, bo wszystko sie nam psuje, nikomu innemu tylko nam:) i ze chyba "za duzo" pieniedzy mamy ;-):-D:-D

Jakie bierzecie dodatkowe szczepienia? ja juz sama nie wiem, czy wziac pneumokoki i meningokoki czy pneumokoki i rota? kurde nie mam pojecia

MADZIA, wszystkiego najlepszego!!! no o prezent obowiązkowo sie upomnij, no jak tak mozna bez :-D

I znowu widze na nk, ze Roża ma dzis imieniny:) buziaki!

Ostatnia edycja:
mój towarzysz właśnie wstał i bawi się sam w łóżeczku wiec nie zaczepiam :-D
no i u nas będzie padać :( a ja wstawiłam pranie i miało wisieć na balkonie nienawidzę jak suszarka stoi w domu :wściekła/y:
miczka :-Dciekawe ile by leżał mój nawet potrafi zasnąć z towarem w papmersie i nie mu nie przeszkadza

Cieszę się, że kuchnia się Wam podoba:-)
Miczka Dam znać, pewnie:)
Rózinko Wszystkiego najlepszego z okazji imienin;-)
Dodi I tak podziwiam:-) A kąpię Stasia też już sama. Wprawiłam się:-) Ja daję Stasiowi na pneumokoki i rota (Łukaszek bardzo ciężko znosił rotawirusy, po drugie prawie pewne, że mały złapie od niego znów), a na meningokoki powiedziała mi lekarka, że warto dać po ukończeniu 1 roku życia.
madzia mój kiedyś nie był taki delikates, a teraz za dużo siku czy mała kupka i ostry protest. A najlepiej na marudzenie działa rozebranie Stasia do naga:-D Czyli goły i wesoły:-D Jak ubieramy się - ponownie płacz.

MADZIA moja niunia tez moze spać z pełnym pampersem i to nawet jeszcze lepiej jej sie spi bo w jelitkach pusto heh.. jak rano nawali to od razu jej sie oczy zamykają :-D
I pociesze cię kochana, moje pranie (suszarka) zawsze stoi w mieszkaniu poniewaz nie posiadam balkonu:wściekła/y::-D

Magia, moj małz pewnie i tak by nie kąpał jeszcze, on dopiero takie siedzace potrafi kąpać heh, Michasia rota nie miała, tylko na pneumokoki ja szczepiłam.. a mnie lekarka mówiła że najważniejsze własnie pneumokoki i meningokoki, bo rota to najwyzej dziecko w szpitalu kroplowke dostanie i ok, a tamte chorobska moga byc gosze więc nie wiem sama.. chyba wezme teraz pneumokoki, a potem tak jak mowisz meningokoki.. nad rota sie zastanowie

Ostatnia edycja:
dodi ja szczepię identycznie jak magia a to tylko dlatego że z przedszkola na bank przywędruje maja z jakaś niespodzianką

różyczko kochana wszystkiego najlepszego z okazji imieninek :)

U mnie 6w1 dzis kosztowala 170zl, rota są po 300zł razy dwa, pneumokoki 270zł razy trzy, meningokoki 150 razy dwa.. kurcze kiedys tego nie było i nikt nie miał takich dylematów hehe.. musze to przemyśleć..

Dodi jak Misia lekko zniosła rota to może rzeczywiście lepiej na meningo, Łukaszek przy rota okropnie mi się odwodnił i mimo pomocy lekarza miał problemy neurologiczne. Oczy "uciekały" mu w dwie różne strony, był wiotki. Leżał przy tym jakiś tydzień w łóżku i prawie się nie ruszał. A miał wtedy 2 latka...

reklama
Dodi jak Misia lekko zniosła rota to może rzeczywiście lepiej na meningo, Łukaszek przy rota okropnie mi się odwodnił i mimo pomocy lekarza miał problemy neurologiczne. Oczy "uciekały" mu w dwie różne strony, był wiotki. Leżał przy tym jakiś tydzień w łóżku i prawie się nie ruszał. A miał wtedy 2 latka...

to nie zazdroszczę ... kurde ogólnie nasze dzieci są słabe chyba dopadła ich ,,wspaniała "cywilizacja

Do góry