reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hello Dziewczyny!
Dziś Mateusz się spóźnił - zamiast o 5 obudził się o 5.15... :) do 6 spał na moim brzuchu, żeby Tacie nie przeszkadzać, a potem od 6 dał mi posać do 7... :) ale dzięki temu posprzątałam już jedną łazienkę i odkurzyłam, pobawiłam się z Mateuszem, a teraz On bawi się sam.... czekam aż uśnie, żeby obiad wstawić - u mnie golonki z indyka....

Magia zazdroszczę kuchni - taka duża i jasna.... marzę o dużej kuchni, ale jak sobie pomyślę o przeprowadzce, wykańczaniu, nie mówiąc już o kredycie to mi się odechciewa - przynajmniej nie mam dużo roboty ze sprzątaniem.... :)

Mateusz będzie szczepiony w połowie września - biorę 6w1 i dodatkowo pneumokoki i rota..... raczej nie zaszkodzą, a może pomogą.... kiedyś może dostanę wreszcie pesel Małego to becikowe mi pokryje szczepionki.... :) choć cały czas nie wiem, czy becikowe opodatkowane jest czy nie.....

reklama
Hej, tyle nadrukowałam przed chwila i mi sie skasowało...nosssszzz.. od nowa:)

My juz po szczepieniu, uwaga, mała wazy 5650g, czyli 1 kg w 3 tyg przytyła:) klopsik mój:) wziełam 6w1, mała tylko troszkę płakała i od razu po ubraniu zasnęła:)

Magia, radzic sobie muszę, nie ma co podziwiac, nie ja jedyna heh.. ale rzeczywiscie nawet wyjscie ze smieciami jest wyzwaniem, ja biorę najczęsciej smieci do auta i wywalam po drodze na osiedlu:) ale czasmai jak mam za duzo do zabrania to na dwa razy do auta lecę, dobrze ze na parterze mieszkam i auto praktycznie pod drzwiami bloku:):) A twoj akuchnia piekna nie mogę sie juz doczekać jak ja będe miała duzą kuchnię w domku..

maqnio, no to takie same z nich pieluchowe potworki, bianka póki wesoła jest to smoka nie potrzebuje, ale jak ja spiące zlapią to smok obowiązkowo i pielucha na buzi i głowie:)

Iwonuś, no ja zawsze w sklepie wybieram najkrótszą kolejke do kasy a i tak stoje najdluzej bo zawsze coś heh, tak jak mówisz:)

Małż sie smiał ze my to chyba mamy jakąs klatwę, bo wszystko sie nam psuje, nikomu innemu tylko nam:) i ze chyba "za duzo" pieniedzy mamy ;-):-D:-D

Jakie bierzecie dodatkowe szczepienia? ja juz sama nie wiem, czy wziac pneumokoki i meningokoki czy pneumokoki i rota? kurde nie mam pojecia

MADZIA, wszystkiego najlepszego!!! no o prezent obowiązkowo sie upomnij, no jak tak mozna bez :-D

I znowu widze na nk, ze Roża ma dzis imieniny:) buziaki!

Ostatnia edycja:
mój towarzysz właśnie wstał i bawi się sam w łóżeczku wiec nie zaczepiam :-D
no i u nas będzie padać :( a ja wstawiłam pranie i miało wisieć na balkonie nienawidzę jak suszarka stoi w domu :wściekła/y:
miczka :-Dciekawe ile by leżał mój nawet potrafi zasnąć z towarem w papmersie i nie mu nie przeszkadza

Cieszę się, że kuchnia się Wam podoba:-)
Miczka Dam znać, pewnie:)
Rózinko Wszystkiego najlepszego z okazji imienin;-)
Dodi I tak podziwiam:-) A kąpię Stasia też już sama. Wprawiłam się:-) Ja daję Stasiowi na pneumokoki i rota (Łukaszek bardzo ciężko znosił rotawirusy, po drugie prawie pewne, że mały złapie od niego znów), a na meningokoki powiedziała mi lekarka, że warto dać po ukończeniu 1 roku życia.
madzia mój kiedyś nie był taki delikates, a teraz za dużo siku czy mała kupka i ostry protest. A najlepiej na marudzenie działa rozebranie Stasia do naga:-D Czyli goły i wesoły:-D Jak ubieramy się - ponownie płacz.

MADZIA moja niunia tez moze spać z pełnym pampersem i to nawet jeszcze lepiej jej sie spi bo w jelitkach pusto heh.. jak rano nawali to od razu jej sie oczy zamykają :-D
I pociesze cię kochana, moje pranie (suszarka) zawsze stoi w mieszkaniu poniewaz nie posiadam balkonu:wściekła/y::-D

Magia, moj małz pewnie i tak by nie kąpał jeszcze, on dopiero takie siedzace potrafi kąpać heh, Michasia rota nie miała, tylko na pneumokoki ja szczepiłam.. a mnie lekarka mówiła że najważniejsze własnie pneumokoki i meningokoki, bo rota to najwyzej dziecko w szpitalu kroplowke dostanie i ok, a tamte chorobska moga byc gosze więc nie wiem sama.. chyba wezme teraz pneumokoki, a potem tak jak mowisz meningokoki.. nad rota sie zastanowie

Ostatnia edycja:
dodi ja szczepię identycznie jak magia a to tylko dlatego że z przedszkola na bank przywędruje maja z jakaś niespodzianką

różyczko kochana wszystkiego najlepszego z okazji imieninek :)

U mnie 6w1 dzis kosztowala 170zl, rota są po 300zł razy dwa, pneumokoki 270zł razy trzy, meningokoki 150 razy dwa.. kurcze kiedys tego nie było i nikt nie miał takich dylematów hehe.. musze to przemyśleć..

Dodi jak Misia lekko zniosła rota to może rzeczywiście lepiej na meningo, Łukaszek przy rota okropnie mi się odwodnił i mimo pomocy lekarza miał problemy neurologiczne. Oczy "uciekały" mu w dwie różne strony, był wiotki. Leżał przy tym jakiś tydzień w łóżku i prawie się nie ruszał. A miał wtedy 2 latka...

reklama
Dodi jak Misia lekko zniosła rota to może rzeczywiście lepiej na meningo, Łukaszek przy rota okropnie mi się odwodnił i mimo pomocy lekarza miał problemy neurologiczne. Oczy "uciekały" mu w dwie różne strony, był wiotki. Leżał przy tym jakiś tydzień w łóżku i prawie się nie ruszał. A miał wtedy 2 latka...

to nie zazdroszczę ... kurde ogólnie nasze dzieci są słabe chyba dopadła ich ,,wspaniała "cywilizacja

Do góry