reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Hehe, jeszcze miedzy skurczami malowalam sobie pazurki u stop, bo dzien wczesniej za szybko zalozylam skarpetki i mi sie przykleily...:-D

Umowa stoi!!

Ja teraz też czasami jak przyjdę z miasta to nogi siup pod umywalkę, bo nie lubię mieć zakurzonych w domku hahah

emkamek, no o malowaniu już bym nie pomyślała:)

Mimi, no ja w piątek zaczynam 38 tydz, więc tak za połtora, dwa tyg będę juz mogla spokojnie rodzić :-) a nawet to juz by było wskazane:) ale jak będzie to czas pokaże:)

Ostatnia edycja:
Magia, twoja pamięć mnie powala czasami haha, ale masz rację, musze mieć nogi tez czyste do porodu:):) a ja głupsia ciągle je brudzę!

A wiecie co, tak bez zartow juz i przepowiedni..to ja tak tylko marzę o tym, żeby porod zacząl mi się sam w domku, bo nie chcę już isc po terminie do szpitala na wywołanie oxy... juz nie myslę o bólu czy o długości porodu, tyko o tym żeby zaczał się SAM:) i tego też wam życzę:) no oprócz tych, które mają zaplanowana CC:)

Chyba tez uciekam się kąpać i spać.. chociaż spałam dziś prawie do 13, ale co to dla mnie:-D

Ostatnia edycja:
no i skończyło się moje susłowanie..... obudziłam się o 1 i już zasnąć nie mogłam, więc sobie weszłam na forum..... wiatrzysko wiało okropne, potem zaczęło lać i okna trzeba było pozamykać - duchota okrutna..... a teraz po deszczu i rześkie powietrze wpada.....

Konwalinka, ale żes nam strachu napędziła - choć pewnie i tak największego sobie.... dobrze, że wszystko w porządku - choć to rozwarcie masz niezłe.... ja bez rozwarcia, tylko z krótką szyjką - ale nadal ok. 2 cm mam leżecf w domu, a Tobie lekarz powiedział, że jest OK.... ale widać, co lekarz, to metoda.....

Maqnio, trzymam kciuki za dzisiejsze zdejmowanie szwu..... może zdążysz przed Gochą..... :)

a ja dziś mam dokładnie 4 tyg do porodu..... i baardzo bym chciała, zeby chociaż ta data w mojej całej ciąży przebiegła zgodnie z planem....

ja mam prostszą metodę golenia, bo używam kremu - oczywiście przed lusterkiem - fakt, że wymaga to poświęcenia 10 min, ale na pewno się nie zatnę, a kremem się łatwiej operuje niż maszynką, więc i rezultaty lepsze.... :)

witajcie skoro świt..
tak jak przewidywałam, cała noc koszmarna, każde przewrócenie się na drugą stronę i już oczy jak 5 zł:szok: do tego tak mnie boli to spojenie, że współczuje tym z Was, które wcześniej już to przechodziły.. czemu zaczęło mnie boleć od wizyty..nie mam pojęcia..ból niesamowity chocbym nie wiem co robiła.. ja dzień zaczęłam od zjedzenia knopersa, by mojego śpiocha nieco pobudzić, aby mamusie nie stresował i pokazał, że wszystko dobrze :)

balkan
a ja mam z milion kremów veeta (moja koleżanka pracuje przy ich kampanii reklamowej), ale za cholerę nie umiem z nich korzystać albo na mnie nie działają.. już sama nie wiem.. robię niby wszystko wg. instrukcji, ale te cholerne włoski i tak nie odpadają, mimo zastosowania gąbki (takiej w zestawie) lub szpatułki.. pech chciał, że akurat w dniu w którym dowiedziałam się, że będę miała tego brzdąca miałam iść na zabieg laserowy usuwania owłosienia, to teraz nadal z nim walczę.. ale jak skończę karmić, to od razu idę... będzie spokój na jakieś 5 lat :)

Maqnio, ja też trzymam mocno @@@ aby było tak, jak TY tego chcesz..

u nas przeszła ulewa w nocy..póki co można oddychać..
wszystkim mamusiom życzę miłego dnia

Dzień dobry z rańca kochane :*:*
Mnie obudził bażąnt :eek: siedzi cwaniak na balkonie no kolejny raz już i skrzeczy jak szalony zaraz chyba wezmę wiatrówę i mu przywalę :-D:-D
konwaliank cieszę się bardzo,że to fałszywy alarm,teraz niestety każde takie plamienia czy skurcze musicie sprawdzać tzn te które mają terminy niedługo,bo ja mam nadzieję,że dam radę do 20stego lipca poczekać z porodem ale kto to wie.. tak spojenie jak boli to tragedia jest mnie szarpie już tak dłuższy czas ale staram się rozchodzić wszystkie bóle i daję radę :-D:-D 3maj się słonko i mów do Tymka żeby tam jeszcze posiedział ;)
dodi masz rację kochana kiedy będa chciały to wyskoczą natura ;) no albo CC :-D;-)
magia mimi ojj laseczki kochane hormonki dają nam znać o sobie ale co tam nie ma co wspominać tego co było chociaż jakby mi któraś napisała rodzisz to też pewnie bym się poddenerwowała bardziej :-D więc i mimi rozumiem ,że tak zareagowała.Ale ile ludzi tyle charakterów ;-):-D
Czasem doświadczenie dla każdej jest inne tak jak dzieci są inne tak jak używamy innych pieluszek dla nich,kremów ... tak czasem nie ma co na upartego iśc ,że ma się na bank rację ;)
balkan kurcze to żeś pospała nie ma co :eek: zaśpiewam Ci kołysankę :zawstydzona/y::-D
maqnio kciukaski &&&&&&& za Was ale niech córcia posiedzi sobie do terminu będzisz pewna na 100%,że płucka i wszystko inne są ok ;) :*:*:*
sis dzięki za eska kochana i buziak dla zięcia małego mojego :*:*:* :-D
A co do golenia to mnie małż goli już jakiś czas dłuższy więc nie muszę się gimnastykować :zawstydzona/y::-D
Buziam Was z rana wszystkieeeeee mocnoooo

czesc brzuchatki:)
oj sie porobiło na forum...co jakis czas was doczytuje na raty ale nie mam nigdy jakos czasu zeby naskrobać...
konwalianko-dobrze ze maluszek jeszcze postanowił pomieszkac u ciebie :)
ja zaraz musze sie zbierac bo musze z małym dzisiaj na pobieranie krwi zasówać ,bo miał bilans 4 latka i od razu wszystkie wyniki chce mu porobic bo potem jak mała sie urodzi to nie bedzie kiedy... a co do snów to ja tak z innej beczki: sniło mi sie ze włamałam sie z męzem i synkiem do plebanii ( a moze kaplica cmentarna?) i tam znalazłam w saszetce kupe kaski... i w tym snie sie zastanawiałam brac czy nie brac? wkoncu jak juz podjełam decyzje ze biore kase i spadamy do tej plebani/kaplicy zadzwonił ktoś do drzwi a ja przerażona nie wiedziałam co robic to chciałam sie za zasłony w oknach chowac ale mi sie nie udawało bo mój brzuch wystawał za bardzo:), jaka ja byłam sfrustrowana w tym śnie hahaha :) reszty nie dośniłam bo mnie budzik obudził...
A tak pozatym to mam juz też coraz mocniejsze skurcze i tez bym chciała juz sie wypakowac tak za 10-14 dni a najlepiej to 22 czerwcza bo tak nasze daty urodzin wypadają i mała smerfeta też by mogła tak mieć a co :-).
ja na szczescie spakowana do szpitala na tip top...juz nawet liste mam na lodówce spisaną rzeczy co na bierzaco dopakowac do torby(takiem tam rzeczy jak papier toalet, kubek, talerzyk,sztucce) ,a dla tatusia mam instrukcje obsługi domu czyli co ma zrobić jak bedziemy w szpitalu leżały,bo jak facetowi sie palcem nie pokaże to bedzie udawał ze nie widzi hahaha... oki bede musiała sie zbierac...buzialki brzuchatki i wiedzcie ze nawet jak sie nie odzywam to was podczytuje...miłego dzionka :-)

reklama
orchi, zorah dzięki..
orchi, biednego ptaszka chcesz ukatrupić :-)
zarah podziel się listą spraw dla męża podczas nieobecności, bo ja póki co mam mętlik nieco a też mu taką instrukcję chciałabym zostawić :)

Do góry