reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Patrycjaaa dopiero o tym dziewczyny pisaly kilka stron wczesniej. Jesli nie ma zlego zapachu badz dziwnego koloru czy konsystencji to jest to normalne. Ja czasami mam wrazenie jak na okres, albo jakbym sie posikala nieswiadomie po czym ide do lazienki a tam cala bielizna zalana. Wiec nie ma sie czym przejmowac ^^

co do czkawki, ja tylko raz do tej pory czulam jak ja miala mala :-D smieszne uczucie, regularne, nie da sie pomylic z kopniakami czy uderzeniem raczek. Ale ze teraz jest inaczej ulozona nie czuje juz tak dokladnie co tam wyprawia,

Ostatnia edycja:
reklama
balkan to dobrze, że masz kogoś innego bo na dłuższą metę warto mieć kogoś komunikatywnego niż osobe z która nie da się słowa zamienić! oby czas szybciej Ci leciał:*

em_ka dziękuję za odpowiedz, zaraz przewertuje strony i poczytam sobie. Też tak właśnie mam, że np siedzę czy stoję i czuję jak mi leci, idę do wc patrzę a tam strasznie mokro! ale dobrze, że nie jestem jdyna:-) Ja też odczuwam czkawkę malutkiej, jest to zupełnie inne uczucie niż kopniaki czy wiercenie się, takie rytmiczne ruchy:-)

Patrycja, Emka tez tak mam czasami wlasnie tak jakbym popuscila:zawstydzona/y:
Psota mam 37,3 i ciagle mi goraczo bylo, wzielam kapiel i juz ciut lepiej:tak:a w ciazy bylam przeziebiona raz i to lekko przeszlo po soku z malin i cytrynie, oby teraz sie cos nie przyplatalo...
Balkan czas bedzie teraz szybciej lecial, ja bylam kilka dni na pooperacyjnej bo miejsc nie bylo pozniej wzieli mnie na normalna ale 2 kobiety nie za duzo mowily a na korytarzu poznalam fajna kobietke a ze bylo miejsce u niej poprosilam o przniesienie, rozgadana bardzo ale wtedy dzien szybko lecial :-)

Ostatnia edycja:
Hej Kochane wskoczyłam Wam powiedzieć że Maqnio pisała :) cytuje : "U gina ok,mała ułożyła się główkowo,wody płodowe w normie,waży 2200g,zdrowiutka,szyjka się nie skróciła, szew trzyma :)"

Oj super, że u Maqnio wszystko w porzadku.

Mnie przeniesli na oddzial obserwacyjny. Na razie jestem sama w dwuosobowym pokoju, ale traktuje mnie tutejsza pielegniarka jak tredowata. Moze jutro przyjdzie jakas bardziej komunikatywna, to się dopytam o co choidzi.

Kolorowych snow Brzuchatki!

aj wydruska, wstaw to w sms-ach ze szpitala zeby dziewczynom sie nie zgubilo ktore zajrza za jakis czas. Bo szukanie tutaj na glownym jest uciazliwe :-)
ale dziekujemy za wiadomosc :-) czyli maqnio ma wielkoludka :-D oby tak dalej

Hej pisarki moje..

Ja dziś troszke znowu kupiłam dla maluszka:) pomalu musze zbierać, bo się obudzę z ręka w nocniku heh
Kupiłam, laktator Tomme tippe ręczny, taki w zestawie fajny był w promocji za 99zł
Poduszeczkę płaska do lozeczka (bo kołderkę mam po Misi) Podpaski poporodowe, szczotke do butelki i gaciochy siateczkowe...

aaa i jeszcze masc bepanthen, jak dla mnie najlepsza na sutki, tak jak mówiła mailuj! Miałam tą maśc też jak urodziłam Michasię i spawdziła sie super na sutki.. można ja stosować również do pupki maluszka i innych podraznien ciałka..

W tesco mieli mieć chusteczki papmers nawilżane 6 sztuk za ok. 25 zł, ale nie dostali u nas jeszcze, niby mają dostac na dniach.. to wychodzi troszke ponad 4 zł za opakowanie 72 szt, więc naprawdę koszystnie... może u was w tesco będa:) to sobie kupcie na zapas:) bo one ida jak woda na początku:)

Maqnio no waga super! i wozeczek cudowny, ja chcę też implast bolder, ale ten SD.. poluje na używkę w necie:)

Ja tez nakupilam roznych drobiazgow dzisiaj, wlaczajac majciochy ciateczkowe:-D Masc na sutki nie pamietam jaka, byla w duzej zoltej tubce. Wlasciwie brakuje tylko wozka i fotelika. Nie mozemy sie na nic zdecydowac... A wlasciwie wybralismy X-Landera, ale moja bratowa odradza i cala koncepcja nam padla.

Dobranoc, slodkich snow

reklama
dodi no wlasnie musze wypatrzec laktator reczny, moze bedzie w jakiejs promocji bo ogolnie sa drogie, a o elektrycznym nie wspomne. Chce jeszcze w jakas jedna butelke sie zaopatrzyc i smoczek, tetry i podklady poporodowe, oczywiscie bephanten tez jesli go tu nie znajde w aptece to zamowie z polski.

Do góry