reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
sestina, ja też tego nie wiedziałam wcześniej, a poza tym, ja byłam szczepiona przeciw WZW przed ciążą (nie wzięłam ostatniej dawki, bo akurat już byłam w ciąży, ale wezmę jak się mały urodzi).. sąsiadka mi nakreśliła sprawę i uważam, że warto się zastanowić.. i okazuje się, że nie musi być w szpitalu

tutaj znalazłam kilka linków na ten temat i dyskusję:
http://www.zapytajpolozna.pl/forum/...8-czy-szczepic-dziecko-zaraz-po-porodzie.html

http://www.goldenline.pl/forum/1186...o-urodzeniu-okaleczenie-dziecka-na-cale-zycie

Ostatnia edycja:
sestina, nie rozumię... To znaczy ze do tych pieluszek sa wklady jednorazowe? tak? i wkłady się wyrzuca, a pieluszkę pierze? A wklady chowane sa jakos w ta pieluche czy dzidzius sika bezposrednio na wklady? Wytlumacz mi prosze, ale zapodaj jakis sensowny link, bo szukam i znaleść nie moge.

Ps. zaraz znikam na 2 godz "Francja" przyjezdza, ale potem obiecuje kontynuowac wątek, bo mnie zainteresował :-)

danusia jak piłas kiedyś taką lemoniadę kupną co teraz są to dla mnie to miało smal identyczny więc jak lubisz to spoko wypijesz kochana :-D zgaga oczywiście mnie złapała ale co tam,, a co do pieluszek to ja też będe używała jednorazowych ;-) nawet nie myślałam o tych wielo.. :-D
Corin cos doczytałam,że pożar miałaś tam gdzie kiedyś mieszkałaś kurcze współczuję mam nadzieję,że juz nigdy się to nie powtórzy :*:*:* i jak Ewa zostaje ?? :-D
wszystko zapomniałam hahaha
Ja tam małą szcepię w szpitalu,bo teraz nie są żarty z tymi wirusami chwilka moment i dzieci łap[ią to nie kraj zacofany,że krzywdę zrobi.ą dzidzi a same my możemy zaszkodzić tym,że nie zaszczepimy :tak:

Ostatnia edycja:
konwalianka rtęć tez przez mleko przenika więc szczep sie wtedy, kiedy maluch nie bedzie w poblizu szczepienia ( ba jakas tam minimalna dawka dzienna jest tylko bezpieczna). Generalnie zalecają jak największe odstepy czasu w szczepieniach u dziecka a jak i mama karmi to tez

sestina, nie rozumię... To znaczy ze do tych pieluszek sa wklady jednorazowe? tak? i wkłady się wyrzuca, a pieluszkę pierze? A wklady chowane sa jakos w ta pieluche czy dzidzius sika bezposrednio na wklady? Wytlumacz mi prosze, ale zapodaj jakis sensowny link, bo szukam i znaleść nie moge.

Ps. zaraz znikam na 2 godz "Francja" przyjezdza, ale potem obiecuje kontynuowac wątek, bo mnie zainteresował :-)
poszukam kochana bo juz jakis czas temu szukałam i czytałam. są rózne wresje
na początek dla zapoznania z roznymi opcjami wielorazówek
http://www.pieluszkarnia.pl/pol_n_PIELUSZKI-WIELORAZOWE-100.html

Ostatnia edycja:
Orchi, lubię taką lemoniadę, zresztą ja w ogóle jestem maniakiem słodyczy, wiec nastawiam się pozytywnie ;-)

Spadam kochane. Mam kilka spraw do załatwienia na mieście, a potem jakiś spacerek. Pewnie wrócę wieczorkiem. Buziaki.

reklama
Wkłady są wielorazowe iczęsto nie ma potrzeby prac całej pieluchy. Tzn na poczatku kazda pieluch to kupa mniej więcej,ale póżniej po siku wystarczy wyprać wkład.jedna pielucha ma 2-4 wkłady.I dzięki rzepom i napom mozna ja stosowac od 0 do 3 lat
nom, myslę ze na poczatku trzeba swoj model znalezc, przyzwyczaic sie i no w zaleznosci od potrzeb stosowac. Na noc mozna pampersy bo kazdy wiadomo leniwy przez sen:) a na dzien zeby malenstwo nie odparzało się itp ja wybiorę jakies fajne lekkie wielo, Zresztą, będziemy ( mam nadzieje) czasem po narodzinach naszych pociesz wymieniać się wrazeniami i wtedy tak naprawdę mozna bedzie sie wypowiedziec na temat tego co sie przydaje a co nie,co się sprawdza s co do kitu hehe

Do góry