reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

No rzeczywiscie wełenka droga.. ale na swoją niuńkę pewnie coś tam zrobisz:) ja zmykam zrobic się na "bóstwo" bo małz niedługo będzie:) a ja siedze w dresie rozczochrana hehe

reklama
Hej dziewczyny! Dawno się nie odzywałam. Byłam przez tydzień poza internetem, a jak powróciłam, to chciałam Was nadrobić. Więc czytam sobie Was po trochu i postanowiłam napisać jak skończę. Jednak napisała do mnie Mailuj czy wszystko ze mną ok. Nawet nie myślałam, że moja nieobecność zostanie zauważona, bo dużo się nie udzielałam. Miło mi :)
U mnie wszystko teraz w porządku - niestety nie znam jeszcze płci i nie wiem kiedy poznam, bo tu w Irlandii nie chcą mówić, bo niby nie po to robią usg... eh, szkoda gadać.
Muszę lecieć więc napiszę coś więcej następnym razem.
Pozdrawiam i ściskam wszystkie Lipcóweczki :*

Co do aktualizacji tabelki - robię to co kilka dni więc proszę, nie denerwujcie się jeśli nie ma od razu podanych przez Was zmian.

u mnie ciocia takie cuda wyczynia na drutach i szydełku i próbuje swoje córy w to wciągnąć jednak starsze jakoś się nie palą za to najmłodsza siedniolatka jak mi pokazała co sama zrobiła to mi szczęka opadła. ja już zamowiłam skarpeteczki i sweterek dla mojego stasia :-)

Witajcie lipcóweczki :-) dziś miałam bardzo aktywny dzionek. Najpierw pojechałam na giełde z mężem, póżniej poszliśmy na rodzinny spacerek, śliczna pogoda dziś była:-) aż miło wkońcu upragniona wiosna przyszła:tak::-). Po powrocie, mojej niuni wystawiłam cały plac zabaw, bo był schowany na zimę. Szalała w ogrodzie z tatusiem a mamusia zwineła żagielki i poszłam się położyć, niby na chwilkę ale sen mnie tak znużył że spałam ok trzech godzin :zawstydzona/y::-) aż wstyt.
Czytam sobie że marzenka ma zdolności w szydełkowaniu i robieniu na drutach, moja mama potrafi robić takie cudeńka, a babcia to już była jakiś fenomen :-) w te klocki.
dodi życzę miłego wieczorku z mężem ;-):-)

Witajcie brzuszynki!! Tak mi się nie chce na kompie siedzieć tutaj w Polsce, dlatego tak rzadko zaglądam...! Delektuję się pobytem tutaj, moim lasem i...polskim jadłem! (Tata mówi na mnie "pączuś, haha, ciekawe czemu!).
Ale doczytałam że z Maqnio lepiej, no mam nadzieje że teraz już wszystko będzie dobrze!!! Trzymam mocno kciuki!! No i mam nadzieję że u wszystkich jest wszystko w jak najlepszym porządku! Wiosna już idzie, i zaraz będzie lato!!

Ja ostatnio buszowałam po allegro, nakupiłam troche rzeczy - nie wiem jak ja się potem z tym zabiorę!! Kupilam 2 komplety pościeli, becik, podgrzewacz do butelek, pieluszki tetrowe i flanelowe....Jeszcze paczka nie doszła, czekam niecierpliwie.

Ah...Mały coś mi od wczoraj ciuchutko siedzi, no i już się oczywiście zaczynam martwić.... :-(Czy też tak czasem macie że raz czuć porządne ruchy, a raz prawie nic...?
Lecę! Ściskam mocno!

heledorka :-)witaj kochana, troche szkoda że nie znasz płci, a jak Ci intuicja podpowiada??

Hanami nic się nie martw to jest normalne, w tym okresie ciąży dziecko ma porę snu i porę aktywności:tak:. Jak czytałam to śpi ponad 20 godz na dobe, czasami możesz nie czuć ruchów a póżniej znów wraca wszystko do normy. Ja czasami tak mam że jednego dnia są to ruchy bardzo sporadyczne a następnego dnia maluszek nadrabia zaległości. :-). Także głowa do góry i niczym się nie przejmuj :tak: Buziaczki:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki, Iwonuś! Będę cierpliwie czekać! A łapię się na tym że siedzę z rękami na brzuchu i pukam w niego lekko albo nim ruszam, żeby się Mały ruszył... A Mama mi krzyczy "daj mu spokój, niech sobie smacznie śpi!" :)

Ah! Heldorka ! Zpomniałam Ci napisać że super jest ta lista Lipcóweczek!!! Jak już będzie całkowicie zaktualizowana (tzn jak wszystkie Lipcóweczki poznają płeć swojego skarba) to ją sobie wydrukuję na pamiątkę!

Lecę, bo chyba trzeba jakąś kolacyjkę wykombinować!

Witam sie wieczornie.
Ja dzis jestem wykonczona. Bylismy na zakupach i z coreczka w zoo. Dopiero wrocilismy z godz temu ale moj maz uwaza ze to on jest bardziej zmeczony jako kierowca i lezy. Ja razem z corcia sprzatamy. Normalnie nie wiem jak pozbyc sie tego obiboka.
Hanami ja wlasnie tez sie boje bo cos dzidzi nie czuje. Moze to dlatego ze dopiero teraz spokojnie usiadlam. Jak sie chodzi to dzidzi spi bo je sie kolysze dlatego mam nadzieje ze wlasnie to jest powod.

Ostatnia edycja:
reklama
nil u mnie tak samo co dzień- jak pracuje do 3 i duzo chodzę i mówię to cisza jak makiem zasiał. Niech tylko po obiadku połozę sie na lewym boczu w ciszy to niebawem mała puka i fika:)

Do góry