reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

tiffi my myjemy ząbki pastą :-)
skrzat mała pije bobofruta i herbatki owocowe bo nic innego nie toleruje ;-)
jedyneczka ja mleko w nocy <tak jak i w dzień> robię tak, wlewam wodę do butli podgrzewam w mikrofali i wsypuję mleko, czyli robię od podstaw i nic nie mam naszykowane ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
hejka:-)

Zozol zasnął wreszcie-2 godziny tarła oczy,jęczała, ale spać nieee!Co za uparciuch:-)
Zmęczona jestem po pracy i pobudce 0 5.30...

wracając do nielapków...kiedyś nie było tych wszystkich wynalazków i jakoś żyjemy...Fajnie, że jest tyle udogodnień, ale z drugiej strony oszaleć można od tego wszystkiego. Do tego co i róż nowe badania, zalecenia...
Nie pozostaje nic innego, jak zdać się po trochu na rady i najnowszą wiedzę, a po trochu na intuicję:-)

Skrzat-do picia woda. ale to jak mi się przypomni. W sumie nadal głównie cyc, więc nie potrzebuje dopajania za bardzo...

tiffi-jako że mała ma 7 zębów (a 2 kolejne w drodze:szok:to najpierw myłam nakładką silikonową, a teraz kupiłam szczoteczkę dla dzieci 0-2 Jordan.Pasty na razie nie mamy, szukam czegoś, ale nie bardzo sobie wyobrażam-przecież nie wypukam jej buzi, więc pastę połknie...wiem, że dla dzieci są bez fluoru...póki co myjemy samą wodą.

Jak już przy temacie zębów-ja dziś byłam u dentysty. Ząb zrobiony i stówa mniej w portfelu:-(
Na szczęście jutro wypłata. Dziś przyszalałm-ciuchy dla małej, zakupy w aptece i może z 10 zł zostało...
Ja się pytam-gdzie wydałam pensję całą?jak i kiedy?:szok:

Mała dalej nam ulewa,lek raz działa raz nie...teraz będę jej 2 razy dziennie podawać i zobaczymy czy będzie lepiej. od 15 3 bodziaki jej zmieniłam, a ile razy wytarłam podłogę nie wspomnę.

Mysza-u nas może ze 2 razy było "mammama", czy jakoś tak. Głównie jest "tatia tiata":-Dwięc ja do M mówię- "zajmij się córką, bo Cię woła":-D
czasem jest "bababa"....

co do jedzenia w nocy-cyc i tylko cyc.
a jak podaję butlę, tz.teściowa, to ja wcześniej wodę gotuję i do butli, a to do termoopakowania, i po 3-4 h jest akurat do mleka.

Mysza Głównie jest "tatia tiata":-Dwięc ja do M mówię- "zajmij się córką, bo Cię woła":-D

hahahah i takie podejście mi się podoba :-D

Skrzat - u nas tak dziwnie, bo Nina pije tylko po przebudzeniu i wtedy można jej wcisnąć wszystko. Ale ja daję przeważnie herbatkę uspokajającą Hippa:-) Czasem kupię bobofrut - połowę wypije, resztę kończy tata.
Atabe- No Jagodzianka ma kasownik, to trzeba dbać :-)

atabe jaką pastą myjesz?

Niekapki mam 2 tzn. jeden kapek aventu, a drugi niekapek mothercare. Podaje mothercare, ale Andrzej i tak nie potrafi z niego pić, ale co pogryzie ustnik to jego :-D.

jedyneczka w nocy cyc, ale wodę zawsze mam ugotowaną i czeka na podgrzanie w mikrofali, bo w podgrzewaczu stoi herbatka.
skrzat moje dziecko pije tylko ciepłe herbatki, zimną wypluwa. Wody napije się łyk i też wypluwa. Soków nie lubi z butelek nie lubi. Sok z buraka i z marchwi wypije, ale nauczony jest od 2 miesiąca życia.

Pierwszy ząbek przebił się przez dziąsło, dolna prawa jedynka :-)

agatka mamy pastę z ziajki od pierwszego ząbka ;-)
mysza tak kasownik i na wszystkim ten ślad zostawia :-D

Witajcie!

My po weekendzie poza domem, dzisiaj do ładu wracaliśmy :)

Moja miśka kąpana była o 18,30 i już przed 19 padła przy kaszce :D:D
Jakubek leży i ogląda pluszakowe bajki...
Dzisiaj dzieciaczki kąpały się razem :)

A ja już też wykąpana, wypachniona... w piżamce siedzę, a to nie zbyt częsty widok o tej godzinie :D:D

A teraz mam trochę do poczytania...

Jedyneczka odnośnie twojego pytania ja do 150 ml wody dosypuję mleka ;) A co do nocnego mleczka...ja nie mam problemu, moje dziecko 19-6 nie je :)
Tiffi my pijemy jeszcze z buteleczki i ewentualnie z takiego kubeczka treningowego KUBEK TRENINGOWY LOVI 6+ BPA0% ZIELONY (1470981170) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Joaszka witaj!
Skrzat moja pije wszystko, tzn wodę, herbatki, soczki... Wczoraj u babci nawet kubusia troszke dostała...

skrzat-mala pije wszystko co dam.niczym nie gardzi.nawet jak jej nie podchodzi to sie dziwi ale probuje jeszcze raz i jeszcze raz.dostaje wode,herbatki (do tej pory albo koperkowa albo rumiankowa) i wode z soczkiem (to lubi najbardziej).
p.s. fajny beret ma twoja basia:)

joaszka-ty mi o dentystach nic nie mow.niedawno wymienialam 2 plomby i zaplacilam 300 e.spieprzyl przez co od listopada bola mnie te zeby.teraz bedzie jeden z nich leczyl kanalowo i ten jeden znow 300 e kosztuje.myslalam ze sie rozplacze jak uslyszalam.dziady!A mowilam ze wole do dentysty w polsce!

agatka-gratuluje zabka.pewnie slodki widok.

ja dzis wizyte mialam.jutro do pracy po raz pierwszy wiec bede klnela i nie wiem czy dozyje do wieczora!nie chce mi sie cholernie..."nie chcem ale muszem".caly dzien stracony:( a mala do zlobka iw lasnie ide nas pakowac coby rano nie latac bo jak mi budzik zadzwoni to to srodek nocy dla mnie...

hejka:-)

jedyneczka ja mleko zwsze przygotowuję świeże, tzn woda z termosu +przestudzona z dzbanka i dosypuję mleko, ale Lila nie jada w nocy od dawna (ale wtedy też tak robiłam)
Skrzat Lila pije wodę, herbatkę humany, soczki dla dzieci i ostatnio dałam taki zwykły marchwiowy jednodniowy z kubeczka-zasmakował:tak:
tiffi ja przed snem myję dziąsełka gazikiem z wodą, szczoteczka czeka, aż będzie z czym pracować w gębofonie:-)
agatka gratki zębola:-)

reklama
Do góry