reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

joaszka-fajnie ze wpadlas:) zazdroszcze ci tej pracy po 4 godz tyg.mnie niestety nie bedzie prawie 12 godz...(z dojazdem).niby tylko 3 dni ale mimo wszystko.jakos za praca nie tesknie.przeraza mnie tez poranne wstawanie bo poki co odsypiamy z mala przewaznie do 9.30.pewnie pozniej przestawi sie na poranne wstawanie i nawet w weekend pospac nie da.No ale niestety kasa z nieba spadac nie chce...a potrzeby wielkie

reklama
Joaszka- witamy ;-)
Fajnie masz z tą pracą, zawsze to jakaś kasa no i można pobyć wśród ludzi. Ja niestety nie mam żadnej opcji. Dziecka do opieki nie wezmę, bo nie wyobrażam sobie spacerów z dwójką. W ogóle lipa...
Nie wiem od kiedy te kubki. Ja jeszcze nie kupuję, bo nie mam kasy. A Nina tylko rano pije herbatę. Zawsze po przebudzeniu jestem w stanie wcisnąć jej inny płyn niż mleko i wydoi nawet 200 ml.
Eijf- no o siebie trzeba zadbać. Ja już nie pamiętam, kiedy coś sobie kupiłam. O wiem ! U rodziców bluzę z everlasta, bo przeceniona była na 10 funtów :-D

Nina dzisiaj ładnie spała. Rano 1,5h, byłoby dłużej, gdyby nie sąsiad, który postanowił wiercić w niedzielę. Później na spacerze godzinę. I teraz przed przyjściem eMka położyłam ją z myślą, że choćby 30 min, a musiałam ją sama budzić po 1,5 h, bo mi w nocy nie będzie spać. Także ładnie. M ją teraz wykąpał, nakarmi i dalej w kimono.
W ogóle Nina dzisiaj powiedziała MAMA ;-) pół dnia tylko mama i mama, a później się tak rozgadała, że teraz lecą przeróżne przypadkowe słowa. Jakieś - "Gumje" i takie tam twory. Zawsze to jakaś alternatywa do ciągłego "oooooo" :-)
Jak mnie dzisiaj suszy. Nie wiem po czym ;-)

mysza-ja tez sobie ciagle (czyt.odkad zaszlam w ciaze) od pyska odbieram.jak sobie przypomne ile kiedys na siebie wydawalam to az trudno mi w to uwierzyc...teraz zyje z jakiejs 1/7 mc tego chyba...ciagle cos dla malej no ale ja tez niestety do pracy wiec nie mozna sie szlajac w wiecznie tych samych spodniach.
pewnie milunio bylo jak polecialy te pierwsze slowa niemal:)
ja tam mojej daje spac porzadnie w ciagu dnia.przewaznie sypia do 9 potem dwie drzemki w ciagu dnia po 1-1,5 (dzis 3!za jednym razem) a noce i tak przespane.gdzies czytalam ze dziecko wypoczete w dzien ladniej sypia w nocy .oczywiscie w ich wieku nie ma co przesadzac zeby nie zapomnialy po co jest noc ale takie dwie,trzy godzinki dziennie wydaja mi sie zdrowe.

moja jeszcze z butli doi:) powiem wam ze tyle dzieci te niekapki mialy (odchowalam w zyciu troche dzieci) i jakos nie zauwazylam problemow z mowa.
a jakie to te kubki medeli?

ja chyba mojej taki zakupie (bo mi sie podoba:) jest niby latwy do trzymania.pisza ze od 8 mc ale nie wydaje mi sie.podejrzewam ze gdzie dopiero w okolicach 10 dziecko zalapac moze (zreszta o czym mowa.moja nawet nie siedzi jeszcze w krzeselku do jedzenia).kurcze troche mnie przeraza ta szybka nauka wszystkiego:picie,sikanie do nocnika a maluchy po kilka mc maja.
no ale jak przyjdzie czas to jej ten zestaw weme
http://www.babybjorn.com/customer-service/faq/kitchen/cup/
http://www.babybjorn.com/customer-service/faq/kitchen/plate-and-spoon/

Ostatnia edycja:
eijf- właśnie zauważyłam, jak Nina więcej pośpi w dzień to i noc lepsza. A jak w dzień - nic i by się wydawało, że jak padnie wieczorem to prześpi do rana, to się częściej wybudza. Ja póki co olewam temat niekapków. Muszę kupić kamerę, bo Nina mnie z każdym dniem zaskakuje, a tel. słabo nagrywa.

dupa, dupa:wściekła/y:właśnie napisałam długiego, pięknego posta i poszedł gdzieś w pi...u!
no nic to, jutro nasmaruję, a tym czasem spadam, bo 5.30 pobudka.
Miłej nocy i do jutra:-)

mysza-no moje dziecko to niech sie najpierw siadac nauczy stabilnie to kubek dostanie.teraz niech jeszcze z butli ciagnie bo kurcze niedlugo to sie od tych dzieci wymagac bedzie by zaczely a rowerze jezdzic albo alfabet znac;)

kropa dzięki, właśnie się tak zastanawiam, a co do kubeczka to właśnie o ten i zastanawiam się czy go kupować
ewelad a ja głupia samą wodą bez sensu
mysza taki duży super sprawdza się na wyjścia i w ogóle w trasę, ja kupiłam aventu żeby mała nie piła z butli
eifl o które pytasz? MEDELA Kubek kubeczek do karmienia GODNY UWAGI (1482628233) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy te pokazywali w DDTVN jako wzór że sa ok
joaszka hej hej, co do kubków ja mam niekapek aventu ale zastnawiam się nad zakupieniem takiego na później DOIDY CUP - Kubeczek dla niemowląt_14 kolorów (1463704908) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Kurcze teraz dla tych dzieci to prywatny cyrk można by kupić tyle tego wszystkiego, tylko tak naparwdę co się przydaje a co nie to życie samo weryfikuje. Ja na razie większych skuch nie zrobiłam, ale cieszę się że wiele rzeczy kupiłam używanych bo mała szybko wyrasta a co do zabwek to sa fajne ale niektóre takie drogie.
Co do akcesoriów to właśnie chyba kupię ten doidy na później, choć sama nie wiem czy nie lepiej zwykły, niekapek mam bo mała jak siedzi w foteliku czy huśtawce to pije z niego.
Moje dziecko kocha suwaki i guziki, czasem boję się że mi jakiś odgryzie od koszuli tej co karmię.

wiecie co, ja tez się zastanawiam nad tym szaleństwem butelkowym- w sensie, żeby dzieci jak najkrócej piły. My pewnie piłyśmy do roku, albo i dłuzej, i nic nam się nie stało.
Pola na razie gryzie niekapek ze wszystkich stron i nie wie, że z tego się pije, więc popija głownie z butli- i tak nie potrafi sama sobie potrzymać ani butli

reklama
tiffi, ja myślę, że ten Doidy też zakupię do picia w domu, jak już się nauczy, co nie zmienia faktu, że na spacerze cz u kogoś wolę raczej niekapek, bo nie koniecznie mam ochotę przebierać. Na razie zainwestuję z jeden medeli, tani jest i do nauki może się nada, bo próbowałam ze zwykłego kubka, ale właśnie nie ma jak go oprzeć na dolnej wardze, więc może rzeczywiście to profilowanie się sprawdzi ;)

Do góry