reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Ale padnieta jestem przez to poranne wstawanie!na szczescie jutro wolne:)
joaszka,arlecia-poryczalam troche ale mimo wszystko widze wiecej plusow w tym ze mala poszla do zlobka (2 dni w tyg);pobedzie troche z innymi ludzmi,dziecmi;oswoi sie z obcymi,podejrzewam ze dobrze wplynie to na drugi jezyk ktorym bedzie wladac;na pewno pozna zabawy i gry ktorych ja nie znam itd.

reklama
Witajcie!
U nas dzisiaj była przepiękna pogoda! Zaliczyliśmy z maluchami długi spacer, obeszliśmy pobliskie place zabaw i zaszliśmy na kawkę do koleżanki.

Byłam też z Mają u lekarza na kontroli.
Maja nie ma zapalenia już, ale jeszcze jej się sączy z uszka. Dostała kropeki inne, przeciwgrzybiczne jakieś... i zyrtec ma brać przez 3 tygodnie. Jak będę zaniepokojona to dostałam też skierowanie do laryngologa, bo nasz lekarz będzie tydzień na urlopie... A jak wszystko ok to za dwa tygodnie do niego na kontrol. Stwierdził, ze raczej wszystko będzie ok...tylko solidnie nosek mam płukać, pomimo, ze nosek czyściutki :/

Teraz zaliczyłam górę prasowania i jestem padnięta...

cześć Dziewczyny, człowiek widmo to ja... Mała jakieś tragiczne spania ma ostatnio. Nie dość, że późno zasypia, budzi się z płaczem co parę minut i budzi się, jak jest kompletnie niewyspana, np. o 4. Drzemki w dzień też tragiczne, pośpi - jak dobrze pójdzie max godzinę i wstaje z rykiem, że ona chce spać, oczy chce sobie wydrapać, ale spać nie będzie. Na spacerach to samo. Miała kilka dni z rzędu, że spała ok 3 godz i wtedy dziecko wstawało wypoczęte, uśmiechnięte. Już nie wiem, co z nią zrobić.
Oczy to mnie chyba wypłyną zaraz, jest 8.30, a ja marzę już o tym, żeby iść się do poduszki przytulić

i babol dziś 7 miesięcy kończy :szok:

hej

jestem....;) choć przelotem.

Tweenie-a może zrób badanie moczu ogólne i posiew???może to przez bakterie??? moja była tak niespokojna jak miała bakterię w moczu...dostała lek i było ok.chyba że to ząbki???

u nas całkiem całkiem....
Kuba mniej kaszle...(choć dalej antyb.do soboty,potem tylko inhalacje)
Natka jeszcze trochę...z tym kaszlem i uchem..bidulka też antyb.do soboty.
J zasmarkany...
tylko ja się trzymam...

rany -dziewczyny ale ja mam do sprzątania...kurcze nie chce mi się!!!
a jak już zacznę to zaraz któreś coś ode mnei chce...i jest problem bo kończyć musze...
i takie to moje sprzątanie.... :zemdlal
nastawiłam pranie..bo sterta w łazience aż do sufitu...
ręczników się nazbierało pościeli...przez te Kuby incydenty z lekami...tam gdzieś coś oplute oblane...ahhh....

ja już chcę wiosnę!!!!
od razu człowiek jakoś tak lepiej funkcjonuje.

miłego dnia mamuśki.

Kasiamaj dobrze, zę już lepiej u was!
Co do uszka. Po antybiotyku skontroluj jeszcze u lekarza uszy małej. JA byłam wczoraj, a niby dostała antybiotyk działający przez 10 dni, uszko ok, nic nie boli...a jednak jeszcze są zmiany. Już bez antybiotyku ale dalej leczymy i za 2 tyg kontrol... JAk w międzyczasie będzie coś nie tak to mamy skierowanie do laryngologa... Chociaż ja pełna nadziei że będzie ok... Bo wsumie nic już jej nie dolega, tylko w środeczku trochę płynu jest jeszcze :/
Tak patrzę na suwaczki...my tydzień szybciej ślubowaliśmy :D

Marta-hej my byliśmy wczoraj u laryngolog...jest trochę czerwone to uszko ale płynów nie ma...zmieniła jej krople...w nast tyg.mamy do pediatry na kontrolę ona też zagląda w uszka może jak ją coś będzie niepokoiło to wtedy skieruje znów do laryngolog.

Ja nigdy nigdy dotąd nie miałam do czynienia z chorymi uszkami... I nie wydawało mi się to aż takim problemem... No nic, najważniejsze, ze małą nic nie boli...a kropelki mam nadzieję pomogą i będzie ok :)

Czesc dziewczynki!! kurcze czasu zero na co kolwiek. mala taka absorbujaca jest ze nie wyrabiam do toalety nie moge isc nawet na 1cm odsunac sie tez nie moge masakra.
Do tego ma katar i slini sie strasznie kolejne zeby ida pewnie gory tak samo ja zaczely dolne identyko. kurcze moja mala nie chce mi dawac zebow umyc swoich ah jak nie urok to...
Ale widze ze wiekszac czasu nie ma bo malo sie udzielacie a i stron nie wiele do nadrabienia ale co z tego jak zaraz pewnie wstanie a jak nie to bede musiala ja budzic bo po mlodego do przedszkola jak moze pospac to spi po 40 do 1h a jak za nie dlugo wychodzic to spi jak susel nawet wiercenie jej nie przeszkadza.
A mam pytanie jakis dobry sposob na pozbywanie sie plam z ciuszkow macie moze???i jeszcze jedno pytanko moje dziecie nie chce pic zadnych soczkow co mozna jeszcze podawac fakt zawsze sobie obiad czy deserki popila cyckiem ale chcialabym aby zaczela pic z marchewka co by kolorkow nabrala:-).
Moze jak bede miech chwilke to sie odezwe i nadrobie bo mowie z czasem krucho!!Ale dobrze ze wiosna tuz tuz edzie mozna na spacerki lazic i dzieci pospia sobie dluzej ale to jeszcze troszke.

Milego dnia mamuski.
Eifk fajnie ze w pracy nie jest tak zle
tweenie to pewnie zabki zblizaja se malymi kroczkami mowie ci
tiffi i jak tam M w nowej pracy??
Agatka grati zabka
A gdzie ewelad oj praca ja pochlonela??
A ma ktoras kontak z luise ciekawa jestem jak tam jej poszla nauka zasypiania malego samemu??
o mala wstala mykam

kacperek Mkowi podoba się ogólnie bo to przeszli w 5 i mają dział stworzyć, firma ogólnie duża 1000osób, prezes to gość który zatrudniał ich w poprzedniej firmie i teraz do nich zadzwonił czy nie chcą pracy, także M zadowolony póki co
Plamy z ciuszków najlepiej próbować jeleniem - tym mydłem, większość schodzi, niektóre inne odplamiaczem. Ja mojej daję obiadek, później deserek owoce i tyle, czasem zamaist deserku daję jogurt i potem soczek. Ale generalnie pije wodę albo herbatkę, może soczek jej nie smakuje, albo rozcieńcz go z wodą. ja dawałam bobofrut

Mała nie chciała usnąć po 24-ej dopiero ale za to spała do 8-ej cyc a potem wstała przed 11-stą

reklama
My wąłśnei z 1,5 h spacerku wróciliśmy.
Maja wyspała się na dworze, Jakubek wyszalał na placu zabaw...

Kacperek moja mała pije wszystko wodę, herbatkę dla maluszków, soczki bobovita i bobofrut... Dodatkowo jak piję herbatę to i z łyzeczki jej dam posmakować... piła też już kubusie, rozcienczane z wodą...

Do góry