reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

tiffi my myjemy ząbki pastą :-)
skrzat mała pije bobofruta i herbatki owocowe bo nic innego nie toleruje ;-)
jedyneczka ja mleko w nocy <tak jak i w dzień> robię tak, wlewam wodę do butli podgrzewam w mikrofali i wsypuję mleko, czyli robię od podstaw i nic nie mam naszykowane ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
hejka:-)

Zozol zasnął wreszcie-2 godziny tarła oczy,jęczała, ale spać nieee!Co za uparciuch:-)
Zmęczona jestem po pracy i pobudce 0 5.30...

wracając do nielapków...kiedyś nie było tych wszystkich wynalazków i jakoś żyjemy...Fajnie, że jest tyle udogodnień, ale z drugiej strony oszaleć można od tego wszystkiego. Do tego co i róż nowe badania, zalecenia...
Nie pozostaje nic innego, jak zdać się po trochu na rady i najnowszą wiedzę, a po trochu na intuicję:-)

Skrzat-do picia woda. ale to jak mi się przypomni. W sumie nadal głównie cyc, więc nie potrzebuje dopajania za bardzo...

tiffi-jako że mała ma 7 zębów (a 2 kolejne w drodze:szok:to najpierw myłam nakładką silikonową, a teraz kupiłam szczoteczkę dla dzieci 0-2 Jordan.Pasty na razie nie mamy, szukam czegoś, ale nie bardzo sobie wyobrażam-przecież nie wypukam jej buzi, więc pastę połknie...wiem, że dla dzieci są bez fluoru...póki co myjemy samą wodą.

Jak już przy temacie zębów-ja dziś byłam u dentysty. Ząb zrobiony i stówa mniej w portfelu:-(
Na szczęście jutro wypłata. Dziś przyszalałm-ciuchy dla małej, zakupy w aptece i może z 10 zł zostało...
Ja się pytam-gdzie wydałam pensję całą?jak i kiedy?:szok:

Mała dalej nam ulewa,lek raz działa raz nie...teraz będę jej 2 razy dziennie podawać i zobaczymy czy będzie lepiej. od 15 3 bodziaki jej zmieniłam, a ile razy wytarłam podłogę nie wspomnę.

Mysza-u nas może ze 2 razy było "mammama", czy jakoś tak. Głównie jest "tatia tiata":-Dwięc ja do M mówię- "zajmij się córką, bo Cię woła":-D
czasem jest "bababa"....

co do jedzenia w nocy-cyc i tylko cyc.
a jak podaję butlę, tz.teściowa, to ja wcześniej wodę gotuję i do butli, a to do termoopakowania, i po 3-4 h jest akurat do mleka.

Mysza Głównie jest "tatia tiata":-Dwięc ja do M mówię- "zajmij się córką, bo Cię woła":-D

hahahah i takie podejście mi się podoba :-D

Skrzat - u nas tak dziwnie, bo Nina pije tylko po przebudzeniu i wtedy można jej wcisnąć wszystko. Ale ja daję przeważnie herbatkę uspokajającą Hippa:-) Czasem kupię bobofrut - połowę wypije, resztę kończy tata.
Atabe- No Jagodzianka ma kasownik, to trzeba dbać :-)

atabe jaką pastą myjesz?

Niekapki mam 2 tzn. jeden kapek aventu, a drugi niekapek mothercare. Podaje mothercare, ale Andrzej i tak nie potrafi z niego pić, ale co pogryzie ustnik to jego :-D.

jedyneczka w nocy cyc, ale wodę zawsze mam ugotowaną i czeka na podgrzanie w mikrofali, bo w podgrzewaczu stoi herbatka.
skrzat moje dziecko pije tylko ciepłe herbatki, zimną wypluwa. Wody napije się łyk i też wypluwa. Soków nie lubi z butelek nie lubi. Sok z buraka i z marchwi wypije, ale nauczony jest od 2 miesiąca życia.

Pierwszy ząbek przebił się przez dziąsło, dolna prawa jedynka :-)

agatka mamy pastę z ziajki od pierwszego ząbka ;-)
mysza tak kasownik i na wszystkim ten ślad zostawia :-D

Witajcie!

My po weekendzie poza domem, dzisiaj do ładu wracaliśmy :)

Moja miśka kąpana była o 18,30 i już przed 19 padła przy kaszce :D:D
Jakubek leży i ogląda pluszakowe bajki...
Dzisiaj dzieciaczki kąpały się razem :)

A ja już też wykąpana, wypachniona... w piżamce siedzę, a to nie zbyt częsty widok o tej godzinie :D:D

A teraz mam trochę do poczytania...

Jedyneczka odnośnie twojego pytania ja do 150 ml wody dosypuję mleka ;) A co do nocnego mleczka...ja nie mam problemu, moje dziecko 19-6 nie je :)
Tiffi my pijemy jeszcze z buteleczki i ewentualnie z takiego kubeczka treningowego KUBEK TRENINGOWY LOVI 6+ BPA0% ZIELONY (1470981170) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Joaszka witaj!
Skrzat moja pije wszystko, tzn wodę, herbatki, soczki... Wczoraj u babci nawet kubusia troszke dostała...

skrzat-mala pije wszystko co dam.niczym nie gardzi.nawet jak jej nie podchodzi to sie dziwi ale probuje jeszcze raz i jeszcze raz.dostaje wode,herbatki (do tej pory albo koperkowa albo rumiankowa) i wode z soczkiem (to lubi najbardziej).
p.s. fajny beret ma twoja basia:)

joaszka-ty mi o dentystach nic nie mow.niedawno wymienialam 2 plomby i zaplacilam 300 e.spieprzyl przez co od listopada bola mnie te zeby.teraz bedzie jeden z nich leczyl kanalowo i ten jeden znow 300 e kosztuje.myslalam ze sie rozplacze jak uslyszalam.dziady!A mowilam ze wole do dentysty w polsce!

agatka-gratuluje zabka.pewnie slodki widok.

ja dzis wizyte mialam.jutro do pracy po raz pierwszy wiec bede klnela i nie wiem czy dozyje do wieczora!nie chce mi sie cholernie..."nie chcem ale muszem".caly dzien stracony:( a mala do zlobka iw lasnie ide nas pakowac coby rano nie latac bo jak mi budzik zadzwoni to to srodek nocy dla mnie...

hejka:-)

jedyneczka ja mleko zwsze przygotowuję świeże, tzn woda z termosu +przestudzona z dzbanka i dosypuję mleko, ale Lila nie jada w nocy od dawna (ale wtedy też tak robiłam)
Skrzat Lila pije wodę, herbatkę humany, soczki dla dzieci i ostatnio dałam taki zwykły marchwiowy jednodniowy z kubeczka-zasmakował:tak:
tiffi ja przed snem myję dziąsełka gazikiem z wodą, szczoteczka czeka, aż będzie z czym pracować w gębofonie:-)
agatka gratki zębola:-)

reklama
Do góry