reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Dzisiaj dzieciaczki kąpały się razem :)

U mnie też dzieciaczki kąpały się razem :-D w sensie M i Nina :-)

wode z soczkiem (to lubi najbardziej).
Muszę wypróbować, bo zwykły sok, chyba za mocny dla niej.
jutro do pracy po raz pierwszy wiec bede klnela i nie wiem czy dozyje do wieczora!nie chce mi sie cholernie..."nie chcem ale muszem".caly dzien stracony:( a mala do zlobka iw lasnie ide nas pakowac coby rano nie latac bo jak mi budzik zadzwoni to to srodek nocy dla mnie...

powodzenia, i oby szybko zleciało ;-)

ja przed snem myję dziąsełka gazikiem z wodą, szczoteczka czeka, aż będzie z czym pracować w gębofonie:-)
Kobieto :-D Zawyżasz poziom. Opanuj się :-)

eijf dopiero się przebił i jeszcze go tak nie widać w całości, zato ostry bo mnie już pogryzł.
No ja też gratuluję. My nadal czekamy. Ale już jakoś mnie to dynda. Jak będą, to będą. Nic na siłę. przynajmniej chwila spokoju jest.

U nas noc... hmmm coś mój plan gdzieś zaszwankował, ale nie jest źle, bo Nina jadła o 24, a potem o 2 i 4 wsadziłam smoka i karmiłam dopiero przed 7. No, ale chyba dzisiaj pojadę kupić śpiworek, bo nie wytrzymam z nią. Znowu spała zwinięta na poduszce. Może i to śmiesznie wygląda, M np. ma polew, ale ona ma lodowate ręce.

reklama
hej,
Dzieki dziewczyny za odpowiedż. No Basia w sumie pije herbatki (koperkową i melisę z jabłkiem) ale wczoraj dałam jej bobofruta i bardzo jej smakował:) Wypiła pół butelki, reszta czeka w lodówce na dzisiaj:) Oczywiście smoczk cały pomarańczowy więc zostanie już tylko do tych soków!
No i tak się zastanawiam kiedy mogę jej podać zwykły naturalny jogurt? Ale chyba jeszcze nie bardzo?
Mi się wydaje, że ona za mało mleka pije, bo dostaje okolo 5 nad ranem moje, potem o 7 kaszkę, potem okolo 9-10 mleko moje lub 140mm, potem obiad, sok, deserek i na kolację 150-200 mm plus cyc.
Zmykam, zupę wstawiłam, dziś jadę w odwiedziny do koleżanki z poznańskiego forum! Maluchy trochę pograndzą:)
A i mi się przypomniało, wczoraj przeżyłam chwile grozy, Basia dorwała się do kwiata i liść bach do buzi nim dobiegłam patrze wygryziony, palec w gardko, ale nic...uspokoilam sie i patrzę a ta "jakby wygryziona" czesc zostala na lodydze, wiec tylko polizala, ale oczywiscie na toksykologię do szpitala dzwonilam! Masakra...
Miłego dzionka dziewczyny!

Mysza-u nas tez kapiele zalatwia m.wody cala wanna à ja taki mam strach przed woda ogolnie ze nie moge patrzec jak sie pluska w takiej glebokiej z mala.
Co do soczku to mam taki zageszczony dla dzieci od 4 mc do rozrabiania.wiecej wody niz soku ale i tak bardziej jej smakuje niz woda.

Skrzat-ja juz dawno dawalam jogurt.nie wiedzialam ze niby nie mozna?

W ogole trzymajcie kciuki bo do pracy jade i poki co nie wyobrazam sobie jak do wieczora dotrwam??wczoraj poszlam spac dosyc pozno bo ok 1(wczesniej nie potrafie).poza tym glupi kot wsliznal sie do pokoju malej i chyba wskoczyl jej do lozeczka straszac ja bo nagle taki pisk!!!utulilam ja i w ogole polecialy lzy z powodu dzisiejszego zlobka.ona taka zasmarkana z oczek jej cieknie (musze chyba do lekarza bo jakies zapalenie à przemywanie woda nie pomaga).bida moja.
Rano à wlasciwie dla mnie to srodek nocy myslalam ze zabije te koty (strasznie sobie grabia ostatnimi czasy).raz ze mnie budza,dwa zwalily tace z kawa i moim sniadaniem.talerz stluczony...pffff niezle dzien sie zaczal.
Mala jak budzilam to spala na brzuszku na kolankach z pupa do gory:)
jeszcze nie dojechalam à juz oczy mi sie zamykaja...

Ostatnia edycja:
witam się z rana:-)
Mam dziś na popołudnie, no ale mała wstała jak zwykle o 6. Dobrze, że M ma też popołudniową zmianę to się nią zajął, a ja dospałam z godzinkę.

Piję kawkę, i zaraz się ogarniać, bo po 10 wychodzę.

Skrzat-mam nadzieję, że nić Basi nie jest po kwiatku...ale co się strachu najadłaś to Twoje.

Eijf-no w takim normalnym jogurcie jest mleko, więc jeszcze za wcześnie. Są takie jogurty dla maluszków. Ale w sumie kto to teraz wie? Raz nam każą coś wprowadzać w jednym m-cu, a raz w innym....

agatka-jak Zu dostała pierwsze ząbki to też parę razy pogryzła. Teraz ma 7, ale już jakoś nie kąsa cyca:-)

Ja to z tymi zębami w szoku-już ma 7, kolejne2 w drodze....jak rok będzie miała, to już chyba będzie miała komplet:-D
No ale na szczęście w sumie to nie wiem, co to jest jak zęby idą...Mała jakoś bezboleśnie przeszła. Raz jeden mocno marudziła, i był czopek, a tak...

eijf-kciuki zaciśnięte, będzie dobrze!!!:-)
do wieczorka i miłego dnia

Joaszka-ja chyba raz dawalam(poza tym takie dla dzieci ale bez cukru),znajoma czesto ale malym
nic nie bylo.
U nas zero zebow no ale jakos to zlewam zreszta nie od nas to zalezy.pewnie jak u was komplet bedzie to u nas pierwszy wyskoczy ha ha.masz szczescie ze tak dobrze to znosila.

skrzat ja podaję jogurt od tygodnia. Bobovita ma od 6 miesiąca. Jest nie dobry w smaku, bo ma dużo bakterii, ale Andrzej lubi.
U nas noc ok. Wczoraj zjadł na noc tylko 150 ml. 50 mojego mleka a 100 mm i myślałam, że będzie się budził w nocy na jedzenie a on spał do 4.00 :szok:. Potem dałam mu cyca i spał z nami, ale ostatni raz. Znów obudziłam się trzymając się ręką podłogi bo spadłabym z łóżka:no:, ponieważ krasnal, postanowił spać w poprzek. Sam nie wie gdzie ma te nogi kłaść albo kładzie na moje nogi albo kładzie mi na brzuch. A jak przesunęłam do pozycji pionowej to się wkurzał, że mam czelność go ruszać :crazy:. Wynik jest taki, że mnie kręgosłup napierdziela.

atabe jaką pastą??? o już doczytałam, ja też tą będę myła jak mała będzie miała zęby czyli na 18-stkę
joaszka 7 zebów :szok: no nieźle. A co do wydatków tak to z dziećmi jest ciągle się pieniądze rozpływają oj jest na co wydawać.
Moja woła brrrrrrrrrr uuuuuuuu yyyyyyyyyyy a ja mówię do M zobacz jak cię woła, cieszy się że jesteś
agatka gratki zabka
ewelad tylko że moja zasypia przy cycku :eek: więc jak tu jej tą buźkę ogarnąć
skrzat moja je jogurty nestle misiowy jogurt te dla dzieci, wolałabym naturalny ale sama nie wim kiedy go można dawać więc daję taki czasem a bobofrut też lubi. Kwiaty z dala od dzieci trzeba będzie poustawiać ja nie mam w domu żadnego

U nas noc w miarę, rano odsypiam bo Zuza łaskawie usnęła 24.10. Teściowa na horyzoncie, ale ja nie rozumiem jej, momentami do rany przyłóż, a za moment jak coś walnie echhh. M dzisiaj pierwszy dzień w nowej pracy

Ja przezylam pierwszy dzien.wlasciwie nie mialam wrazenia ze minelo prawie 9 mc odkad tam bylam.z lekka sie wynudzilam ale az tak zmeczona jak podejrzewalam nie jestem.
Mala ciezko znosila zlobek tzn duzo spala i wszystko jadla ale za kazdym razem plakala na widok opiekunek.taki wiek...rozryczalam sie jak to uslyszalam ale mysle ze na dobre jej to wyjdzie:kontakt z innymi,innym jezykiem itd bo ostatnio tragedia;nic tylko uczepiona mojej nogi.
Po poludniu poszlo niby lepiej ale o tym juz w jej dzienniczku musze poczytac.
Poza tym ma jakies zapalenie oczek.jak nie urok to...

Eijf-każdej matce pęka serce pewnie jak widzi/słyszy że jej dziecko płacze...Ale będzie dobrze, trzeba czasu. :-)dobrze, że w pracy ok.
Mam nadzieję, że z oczkiem będzie ok.

Ja padnięta idę spać zaraz. Mała je całe obiadki, ale za to bardziej ulewa...
Także podpisuję się-jak nie urok, to ....

widać dziewczyny zajęte, nic nie produkują:-)
do jutra

reklama
hej

eijf wlasnie doczytałam, ze do pracy wrocilas? jej i malutka plakala w przedszkolu. troche to potrfa. Badz dzielna i trzymaj sie dzielnie. A ząbki u was to mogą pozno wyjsc jak twojemu Mezusiowi.

joaszka ile zebow? o ja !! szok

u nas na razie dwa. ale chyba na dniach wyjda kolejne. Lece kapac dzieciaczki

Do góry