reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
ewelad-może nei tyle masować co pocierać przy ściąganiu pokarmu ...
nie wiem jak Ci to dokładnie napisać ale chodzi mi o to ....
obejmujesz pierś w obie ręce i rozcierająć ściągasz pokarm...wiem że przy takim bólu (a jest straszny) praktycznie to wydaje sie niemożliwe...ale trzeba sobie pomóc-bo grozi to zapaleniem.

a powiem Wam jeszcze ciekawostkę -że najlepiej ściągnie pokarm z bolących piersi wasz M.....
nie musi tego wypijać po prostu ściąga i wypluwa....
ta metoda działa lepiej niż najlepszy laktator pod słońcem.:tak:-choć śmiesznie brzmi.:-)

witajcie dziewczynki!
Vanilka i Maruska jak fajnie ze juz w domku jestescie ze swoimi maluchami!!! :-)
ja ide jutro wieczorem do szpitala na 2 noce i 2 dni zeby mala (pod kontrola) karmic tylko cycem i jak wszystko pojdzie pomyslnie to we wtorek wyjdzie z nami razem do domku ;-) a tak wogole wazy juz prawie 2100g :happy:

ewelad ano wrócił w końcu do domu, ale zmęczony:-D kurcze też mam parowar, al chodzi Ci o taki do gotowania? myślisz, ze możemy w nim sterylizować:-D?
Vanilka dawałaś już butle;-)??

:tak::tak::tak:
BEZ BUTLI TO JA BYM SIE ZARYCZALA W SZPITALU !!!!CYCE PUSTE DZIECKO GLODNE ..
ALE TERAZ DAJE CIAGLE CYCA JAK NARAZIE :-D

MATKO CHCE WAM FOTKI WSTAWIC ALE NIE MA OPCJI PUKI DWOJKA NIE ZASNIE TO JA ICH NIE WSTAWIE :no:

vanilka zawsze jest tak na poczatku ,musisz znalezc złoty srodek ,Gabrys sie przyzwyczai a jak M na te zmiany?
ewelad no popatrz nawet nie wpadłam na ten parowar
kasiamaj ja tez niestety miałam przyjemnosc miec taki nawał ze na antybiotykach sie skonczyło i faktycznie ból straszny -kapusta jak najbardziej bo wyciaga stan zapalny,a masowac to ja polecam z czystym sercem bo inaczej dziewczyny z bólu nie wyrobicie trzeba całe te kanaliki rozmasowac bo robia sie wrecz grudy w piersiach i wtedy jest dopiero ból

dzemena-właśnie własnie.....ból okropny!!! najlepiej jest nie dopuścić do tych grudek...choć czasem graniczy to z cudem.
pamiętam jak brałam ręcznik albo pieluchę tetrową i owijałam cycka w nią masująć wyciskałam mleko ,myslałam że z bólu to sie z.....
ale trzeba było.
potem też użyłam męża-ulga natychmiastowa.

ewelad nie obawiaj się , porodu na pewno nie przegapisz:-p

louise
paskudne sny faktycznie, nic dziwnego że tyle pospałaś widać organizm też się nimi umęczył. Daj znać co tak u tej skoligaconej dziewczyny:-)

mruczka kontaktowały się dziewczyny z nią ale się nie odezwała:no: A o magdzi coś wiadomo? coś przeoczyłam?

louise nie głupie z tym śpiącym M :-p dzisiaj bym spróbowała ale się tak obżarłam że ledwo dycham i nie w głowie mi amory:-D Ja dzis zakupiłam ostatnie rzeczy z wyprawki, po zasłony tez go wyciągnełam i zakupiłam więc jestem zadowolona. Tylko jeszcze pampersiki new born, pościel na allegro, termometr do ucha i to chicco na komary ale to już na spokojnie. A Ma wzięło, pochował swoje ubrania do nowej szafy bo robił selekcje od razu, powynosił stare meble, ciuchy itp., pozmywał, powiesił pranie, zrobił naleśniczki na obiad, uporządkował piwnice no nie poznaję kolegi:-D zapodałabym mu chętnie nagrodę ale on się tego gwałtu boi:-D

kacperek ja jestem za raf-pol, zawieszenie ma regulowane, dobra sprawa;-)

louise ja też nie mogę dostać tych new born a Nadinka tez będzie drobina, w poniedziałek do rossmana się wybiorę.

tiffi wykorzystałam, zasłony są:tak: tylko pisało na 250cm a są na 245 i muszę firanke [podcinać a już ją dzis podcinałam przed zawieszeniem zasłon bo opadała na podłogę :dry:na szczęście to taka tiulowa z ikea której się nie podwija i nie widać że krzywo cięta:-pto Ci moi fachmani byli wyjatkowi bo ani zaliczki żadnej a jeszcze dopiero po jakiś 3-4 dniach zadzwonił szef odnośnie rozliczenia ale pytajac wczesniej czy wszystko oki, nic nie powychodziło itp:eek: półspiochów też mam tylko własnie 2 sztuki więc myslę dokupić ze 2 szt. ale chyba na 62 i jakies bodziaki jeszcze i rampersy, tak na wyjście bo po domu to mam pełno kaftaników od szwagierek i szkoda nie wykorzystać choć średnio wygodne takie do wiązania, po Emi tez troche mam ale na zatrzaski chociaż. Ale na noc czy po domku niech będą.

ewcik dobre z tym pluciem:-p:-D 2-3 razy dziennie myslę że oki ta herbatka.;-)

gregorka czasem szyjka długa i nagle bach a czasem skrócona i z rozwarciem a mozna tygodnie chodzić więc ja już się na jakies terminy nie nastawiam, jedynie co to tydzień przed terminem zacznę intensywnie działać żeby na urlop M się wyrobić :-p

tiffi ciekawe czy wszystko tak dobrze zapamiętał jak o tym seksie:-D ja też widzę że za małą komodę kupiłam bo malm 3 szuflady a chciałm 4 tylko M stwierdził że zagracam pokój i ta wystarczy:confused2:

mysza
miewam takie dni więc rozumiem w pełni, trzeba poryczeć i koniec a wszystko mierzi jak wełniana skarpeta:-p oby jutro humorek twój sie poprawił:tak:

Vanika czuć że jesteś cała happy i nic dziwnego:-) Jak znajdziesz chwilke to napisz jak Dawidek sypia, zajada ,jak braciszek starszy, jak się czujesz fizycznie i wogóle :tak:O czytam że już prezenty od braciszka się posypały:tak: Okładasz kapuchą cycorki?

tweenie
cholera to co to za wymiar:eek: a ten co łóżko sprzedał materacy nie sprzedaje?

atabe ja byłam grzeczna i nie urodziłam:-D mój wczoraj uciekł w sen :-Da dziś ja sie objadłam jak bąk i nie mam ochoty:-p

tiffi nie kupuje laktatora ani butli czy sterylizatora, jestem pełna nadzieji że cycuś wystarczy:tak: a w razie nawału można odciągnąć ręką.

Vanilka
stęsknił się synuś, teraz taka jestes ukochana przez trzech chłopaczków:-D

ewelad pierwsze słyszę żeby nie masować:eek: ja masowałam przed nawałem nawet profilaktycznie od początku aczkolwiek delikatnie i przeszłam nawał bez problemu i bólu, sądze że dzięki masowaniu właśnie. A jak już nawał jest tez z tego co wiem to trzeba mimo bólu masować:eek:

dzamena ty M nie rozpraszaj jak pracuje:-D

kasiamaj z moim M nie przejdzie ta metoda, on nie tknąłby sutka bojąc się że choć przypadkiem z kroplą mleka będzie miał kontakt:-p Nic, bedę przystawiała ile się da małego ssaczka, może mamusi pomoże:tak:

Jedyneczka-czasem sie tak nie da...mały ssaczek ciągnąc często po troszku pobudza laktację...a są maluszki które od razu nie opędzlują całej piersi do końca tak żeby został z niej flaczek...czasem nie tak chwycą tylko sobie mlaskając...
kiedy pobudzą nadmiernie laktację wtedy dochodzi właśnie do stanów zapalnych i tj.przestoju pokarmu w piersiach
kiedy sie
to trochę zaniedba -od razu napływa coraz to więcej mleka i kaszanka......
robi siego za dużo.
a czemu Twój M miałby ci nie pomóc????......brzydzi się????
a jak będziesz karmiła maluszka tak do roku-to co....-też Twoich piersi nie tknie przez rok???:-)

ewelad ja nawet nie wiem jaki mam ten parowar:-D ani gdzie wsadziłam instrukcje:-D a myślisz, ze butle to na kurczaka czy na rybę się nastawia:-D?
Vanilka dasz radę;-) czekam na foty:-)

reklama
Przyszłam sobie do was późną nocą bo M śpi:-D Oglądał mecz i zasnął tak więc kompa mam na chwilę dla siebie:-)
Praktycznie cały dzień spędziliśmy u teściów, wcześniej tylko poleciałam na targ, kupiłam sobie kapcie do szpitala, stanik bo mi się spodobał, bluzeczkę na ramiączkach i dresowe rybaczki, tak więc dzień mam udany:tak:
Do tego najadłam się truskawek z teściowego ogródka i mam tonę czereśni w lodówce, jutro będę się obżerać:-D

Jestem zmęczona, ale powłóczę się tu jeszcze i idę spać, nie mam siły już na takie siedzenie, do tego mała nie daje mi żyć, wierci się niemiłosiernie... M mówi że po prostu czuje mundial i chce kopać piłkę... on jak coś nie raz powie to mi się śmiać chce:-D

Do góry