reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2010

perla usg polowkowe mam 3 marca wiec tez nie za wczesnie :baffled:no ale trudno i tak szybszego terminu bym nie wywalczyla .No ostatniej wizycie moja malpa polozna byla chora wiec dali jakas inna i byla super babka ..mloda ,fajna,mila ..spradzila serduszko czy bije co mnie zszokowalo bo malpa nigdy tego nie zrobila ,wyniki mam ok ,pytala czy chcem ten test na downa z krwi ale powiedzialam ,ze nie dziekuje bo wole jednak nie wiedziec ..i co niby bym miala ciaze usunac :confused:powiedzialam o tym lozysku wiec wyslala list zebym miala konsultacje z lekarzem no i odnosnie porodu mam pogadac ...mowilam ,ze mam glupia polozna :-pona powiedziala,ze tak nie powinno byc ,ze powinno byc milo itd ..no i podala mi namiary do fajnej pozlonej i bez problemu tlumacza bede miec i moge sobie spokojnie zmienic :happy2:tak wiec teraz mam isc do poloznej ok .25 tc no i juz pojde do nowej :happy2:
Opowiec jak bylo na syberi ??co tam z m ?wygadaj sie ..

magdzia daj jutro znac co i jak -powodzenia!!

Wiecie do chyba dzisiaj wysokie cisnienie jest bo jakas nadpobudliwa jestem ..serce mi wali :baffled:nie lubie takiego stanu..aa i cieplo mi jakos :baffled:
zrobie obiad i odpoczne troche bo mi serce wyskoczy :baffled:

reklama
witam sie niedzielnie!!
Ja dzis mam dzien kanapowy, samotnie bo M w pracy i wroci po 16:00, a ja odpoczywam!
Kiepsko się czuje i od 2 dni ciągle mnie brzuch boli, tak jakoś ciągnie w podbrzuszu!! Dzis juz 2 nospy wzielam i jest lepiej!! Co moze byc tego powodem? czy to ze ta macica sie rozciąga?? bo juz mam duzo kiepskich mysli w głowie! Same wiecie jak to jest!! nie musze tłumaczyc!!

Fajnie Vanillka ze sie udalo tą położną zmienić mam nadzieję ze bedziesz zadowlona!:-)

Kobitki udanego popołudnia, chyba wszystkie aktywnie dzien spedzacie skoro takie pustki tu świecą!

Vanilka naprawde super z tą nowa połozną:tak:Też nie lubię takiego stanu kiedy serce o mało z piersi nie wyskoczy i telepanie jakies zazwyczaj do tego i wrażenie duszności.:no:kładę się wtedy i czekam aż minie, więc kładź się i ukoj serducho;-)

aisim też miewam takie bóle i jak nospa Ci pomaga myślę że jest oki, mnie czasem ciśnie coś u dołu, czasem po bokach, czasem ciągnie przez środek w pionie nawet, no różniście:-)i sądzę że to właśnie od nadciągania. Zresztą my tu wszystkie wsłuchane w nasz organizm tak że na pewno nie przeoczyłybyśmy niczego tfu tfu niebiezpiecznego;-)

Zajadam frytki na drugie śniadanie:-)

Ale nas córa M nastraszyła, zaczęła płakać że ją strasznie w pachwinie lewej boli więc pojechali do szpitala ale w drodze jej przeszło i została u swojej mamy. Ciekawe co to mogło być,wystraszyłam się ze wyrostek ale ten jest po prawej. Siedziały długo przy biurkach wczoraj i może gdzieś nogę podwinęła i naciągneła ścięgno:confused:

witam niedzielnie :-)
cichutko tu dzisiaj. ja wrocilam wlasnie ze spacerku po gorkach. ale dzis sie przegonilismy-hektary. ale odmowilam pojscia na basen wieczorem-co za duzo to niezdrowo ;-):-) teraz sobie pije herbatke z imbirem i mialam zamiar uzupelnic te tysiace stron....a tu malutko do nadrabiania :szok:
magdzia nie martw sie-ja tez ruchy dzidzi czulam ostatnio 5 dni temu i dopiero dzis po tych pieciu dniach-wiec tak to jest. to nie 25 czy 30 tydzien wiec nie ma powodu do obaw,. dzieciaczki jeszcze malutkie i moga skakac w innym miejscu brzuszka a my wcale nie musimy tego codziennie czuc :tak: ale jak masz sie denerwowac to lepiej idz.plus ta infekcja...daj znac co i jak.
jedyneczka ja dzis robie frytki do schabowych :-D dzieki Tobie choc jakos mi ziemniaczki pure bardziej pasuja :-D:-D:-D ale beda frytki bo mnie pokreci
vanilka ja mam zupelnie odwrotnie z tym cisnieniem. jestem dzis mega senna i caly dzien ziewam...wrecz mam zamiar zrobic sobie wyjatkowo druga kawke jak nigdy :zawstydzona/y:
aisim wszystkie nas bola brzuszki wiec pewnie macica sie teraz rozciaga. takze nie martw sie tylko odpoczywaj :tak:

Witam w niedzielny poranek, dziewczyny pomimo, ze połówkowe mam w środę prywatnie to idę jutro do przychodni , muszę sprawdzić czy z dzidzią wszystko ok bo od kilku dni nie czuję jej ruchów, dodatkowo infekcja powróciła ale to chyba w gorszej wersji niż ostatnio :-(
Mam nadzieję, że z moim Maleństwem wszystko w porządku, jutro wybieram sie wieczorem na wizyte

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czytałam gdzieś, że najlepiej położyć się (wieczorem) i trochę posmerać brzusio,że wtedy dzidziuś się odzywa, ale to raczej w późniejszej ciąży, co do ucisku ja nawet jak siadam to właśnie czuję ucisk już nie mówiąc o pęcherzu. pewnie lepiej się uspokoić, więc życzę jutro samych dobrych wieści
rusalka vanilka oj dziewczyny mam nadzieję, że i ja niedługo będę czuła ruchy ( i wiedziała, że to to). Tak jak pisałam wczoraj mam dość mały brzuszek i jakoś czasem to nie czuję się w ciąży
mysza ja też późno dziś wstałam, więc śniadanie późno zjadłam, ale teraz już rosół dochodzi, więc zaraz będę jeść
perla ja USG też mam w połowie marca to połówkowe. Moja gin prosiła bym poszła w 23 tyg bo wtedy wszystko najlepiej będzie widać. Choć zastanawiam się czy jej nie poprosić żeby pójść wcześniej ale nie na połówkowe, tylko w ogóle tak dla spokojności (jak mawiał Pawlak)

A ja wciagnelam dwie miski szczawiowej i teraz ledwo zipie :-D
Lakomstwo wychodzi ..

jedyneczka no dokladnie ,walace serducho ,w klacie jak by dusilo ,nadpobudliwy czlowiek ...kurde dawno tak nie mialam -moze to jakas nerwica :confused:
No ale najwazniejsze ,ze przeszlo .

louise a ja myslalam,ze Ty na basenie sie moczysz :happy2:

aisim odpoczywaj sobie bo znowu kolejny tydzien pracy przed toba .
Moj m tez dzisiaj w pracy ..zreszta jak w kazda niedziele ;/

atabe co Ty tak m sie opiekujesz ??

A ja wciagnelam dwie miski szczawiowej i teraz ledwo zipie :-D
Lakomstwo wychodzi ..

jedyneczka no dokladnie ,walace serducho ,w klacie jak by dusilo ,nadpobudliwy czlowiek ...kurde dawno tak nie mialam -moze to jakas nerwica :confused:
No ale najwazniejsze ,ze przeszlo .

louise a ja myslalam,ze Ty na basenie sie moczysz :happy2:

aisim odpoczywaj sobie bo znowu kolejny tydzien pracy przed toba .
Moj m tez dzisiaj w pracy ..zreszta jak w kazda niedziele ;/

atabe co Ty tak m sie opiekujesz ??
o nie nie nie...:-D:no: na jutro basen udalo mi sie odlozyc. nie mam tyle sily co dawniej. czuje sie juz dosc ociezala i najchetniej bym na kanapie lezala :-) misiek mnie na sile wyciaga-sam powiedzial ze widzi ze tylko chwila wahania z jego stronyu i juz bym sie wymigala :-D a poza tym podobno zaczelam juz troche w rozkroku chodzic-typu szerzej nogi rozstawiac :szok::szok::szok:

oooo juz zaczynasz chodzic jak kaczka :happy2:
Bo Ty drobna wiec moze dlatego :confused:
Kurde ja tez musze isc na basen wkoncu !!

reklama
Na razie "kaczuszki " he he:-D Zmykam bo Emi mi zabiera kompka a M gra jak to w niedziele, cóż, wezmę książkę i cosik dobrego do jedzenia na pocieszenie;-)

louise, Vanilka ja pomału dojrzewam do basenu, bardzo pomału ale zawsze:tak:

Do góry