reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

magdzia nie denerwuj sie,na spokojnie to twoje pierwsze dziecko i wcale nie musisz czuc ruchów codziennie tym bardziej w 19 tyg.ja mimo ze to moja 3 a w sumie to juz czwarta ciaza bo tak jak ty ja tez poroniłam pierwsza tyle ze z blizniakami,tez nie codziennie czuje ruchyostatnio przez trzy dni nic dopiero dzis znów kopało.polez troche na spokojnie i poczekaj bo taki maluch jest bardzo mało aktywny w ciagu doby bo przewaznie to spi.

reklama
dzamena niepokoi mnie nie tylko brak ruchów, ale infekcja, takie wodniste przezroczyste upławy i mam wrażenie, że ta cała macica zamiast być u góry jest maksymalnie na dole bo wszystko mi uciska, nie czuje kłuć czy takiego pobolewania chwilowego ale straszny ucisk na moje dolne narzady. Właśnie to mnie najbardziej martwi. :-(

co do infekcji to sie nie dziwie bo czesto jest tak ze jak masz na poczatku to lubi powracac ,ja teraz tez tak mam pare tyg spokoju i znów mam upławy i czesto czuje ucisk własnie macicy na dole jakbym zaraz miała urodzic ale jak byłam u lekarza to powiedziała ze moze takie uczucie byc,teraz mi poszło jakby troche do góry ale nie zawsze tak mam,o infekcjach powiedziała ze niestety ale mam taka flore ze prawdopodobnie to niewiem co bym robiła i czym sie myła to i tak beda mi nawracac bo ona moze dac teraz tylko łagodne leczenie a po ciazy sie wezmie juz za takie bardziej drastyczne bo ja do tego mam jeszcze nadzerke i leki na podtrzymanie które same w sobie moga byc przyczyna powracania infekcji

No z infekcją borykam się od samego początku i tak jak piszesz ciągle powraca, z tym uciskiem to dla mnie nowość i wolę przed połówkowym sprawdzić czy to np. nie łożysko przodujące bo mam dwurożną macicę i lekarz uprzedzał na początku, że może się to zdarzyć. Wolę być spokojniejsza do tej środy bo prywatnie chodzę tylko na usg a infekcję leczę w przychodni.
Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku

jesli Cie to uspokoi Madziu to pewnie ze idz,w koncu masz prawo sie niepokoic,napewno jest w pozadku i tego sie trzymaj

Uciekam robić obiadek (mam chęć na chińszczyznę z ryżem ) :-) jeśli już dziś nie wpadnę na forum to odezwę się jutro wieczorem po powrocie od lekarza. Miłej niedzieli Kobietki ;-);-)

dzień dobry bardzo właśnie jem śniadanie :-D
idę Was nadrobić :happy2:

o widzę, że większość aktywnie spędza niedzielę, pewno od jutra znowu ruszy produkcja postów, ale to dobrze.
Pogoda mnie zaskoczyła, bo jest dziwnie ciepło i słonecznie, dlatego wybieram się do conforamy, bo od jutra u mnie remont :/
Życzę Wam miłej niedzieli i do sklikania później ;-)

Ostatnia edycja:
cze dziewczyny!
widze ze pustki niedzielne sie nie zmienily...
Magdzia wszystko bedzie ok! :tak:
Vanilka a kiedy masz Usg polowkowe? co ostatnio powiedziala polozna? ja polozna mam w poniedzialek a Usg dopiero 15 marca... :-( na zgage sprobuj ssac migdaly, mi w poprzedniej ciazy pomagalo! a i gratuluje znalezienia domku! my caly czas szukamy, ale bez cisnienia, bo jakos za 2 miechy chcemy sie przeprowadzic!
a ja zakatarzona jestem po wizycie na "Syberii" (czyt. w PL) ;-) i z M jakos sie nie dogadujemy, a na dniach czeka mnie odstawianie Krisa od cyca... ech zycie!!! :-(

reklama
Witam witam, wstałam aże godzine temu:baffled:

madzik1980 ja następna w kolejności Ci napiszę że ciśnienie masz książkowe;-)

louise a ja w końcu po obiedzie i tak zrobiłam i zezarłam te frytki :-)zważyłam się wcześniej że niby czy mogę sobie pozwolić i hm doszedł 4 kilogram a ja i tak je zjadłam:-p

madzia to czekamy jutro na dobre wieści bo napewno takie będą:happy2:

dzamena, magdzia strafiłam do super lekarki kilka lat temu która po pierwsze przed przepisaniem leku zawsze robi wymaz i dobiera lek a po drugie uświadomiła mnie ze najczęściej infekcje wywołuje drożdżak candida albicans który zawsze jest w organiźnie kobiety ale kiedy namnaża się , powoduje zapalenie -choroba antybiotyk stres. A na zachowanie równowagi flory dowcipnej najlepiej używać czopków z kwasem mlekowym np. lactovaginal i robienie irygacji co kilka dni-tygodni z kwasu bornego - na litr jedna łyżka i to zakwasza środowisko. I wreszcie mam spokój już lata a miałam problemy kiedy poprzednia lekarka bez wymazów przpisywała mi coraz droższe leki aż wyjałowiła mnie do cna:szok:zapytajcie gina czy można profilaktycznie ten lactovaginal w ciąży?

Ja na obiadek robię żurek z ziemniaczkami i naleśniki:happy2:

Do góry