reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

perla usg polowkowe mam 3 marca wiec tez nie za wczesnie :baffled:no ale trudno i tak szybszego terminu bym nie wywalczyla .No ostatniej wizycie moja malpa polozna byla chora wiec dali jakas inna i byla super babka ..mloda ,fajna,mila ..spradzila serduszko czy bije co mnie zszokowalo bo malpa nigdy tego nie zrobila ,wyniki mam ok ,pytala czy chcem ten test na downa z krwi ale powiedzialam ,ze nie dziekuje bo wole jednak nie wiedziec ..i co niby bym miala ciaze usunac :confused:powiedzialam o tym lozysku wiec wyslala list zebym miala konsultacje z lekarzem no i odnosnie porodu mam pogadac ...mowilam ,ze mam glupia polozna :-pona powiedziala,ze tak nie powinno byc ,ze powinno byc milo itd ..no i podala mi namiary do fajnej pozlonej i bez problemu tlumacza bede miec i moge sobie spokojnie zmienic :happy2:tak wiec teraz mam isc do poloznej ok .25 tc no i juz pojde do nowej :happy2:
Opowiec jak bylo na syberi ??co tam z m ?wygadaj sie ..

magdzia daj jutro znac co i jak -powodzenia!!

Wiecie do chyba dzisiaj wysokie cisnienie jest bo jakas nadpobudliwa jestem ..serce mi wali :baffled:nie lubie takiego stanu..aa i cieplo mi jakos :baffled:
zrobie obiad i odpoczne troche bo mi serce wyskoczy :baffled:

reklama
witam sie niedzielnie!!
Ja dzis mam dzien kanapowy, samotnie bo M w pracy i wroci po 16:00, a ja odpoczywam!
Kiepsko się czuje i od 2 dni ciągle mnie brzuch boli, tak jakoś ciągnie w podbrzuszu!! Dzis juz 2 nospy wzielam i jest lepiej!! Co moze byc tego powodem? czy to ze ta macica sie rozciąga?? bo juz mam duzo kiepskich mysli w głowie! Same wiecie jak to jest!! nie musze tłumaczyc!!

Fajnie Vanillka ze sie udalo tą położną zmienić mam nadzieję ze bedziesz zadowlona!:-)

Kobitki udanego popołudnia, chyba wszystkie aktywnie dzien spedzacie skoro takie pustki tu świecą!

Vanilka naprawde super z tą nowa połozną:tak:Też nie lubię takiego stanu kiedy serce o mało z piersi nie wyskoczy i telepanie jakies zazwyczaj do tego i wrażenie duszności.:no:kładę się wtedy i czekam aż minie, więc kładź się i ukoj serducho;-)

aisim też miewam takie bóle i jak nospa Ci pomaga myślę że jest oki, mnie czasem ciśnie coś u dołu, czasem po bokach, czasem ciągnie przez środek w pionie nawet, no różniście:-)i sądzę że to właśnie od nadciągania. Zresztą my tu wszystkie wsłuchane w nasz organizm tak że na pewno nie przeoczyłybyśmy niczego tfu tfu niebiezpiecznego;-)

Zajadam frytki na drugie śniadanie:-)

Ale nas córa M nastraszyła, zaczęła płakać że ją strasznie w pachwinie lewej boli więc pojechali do szpitala ale w drodze jej przeszło i została u swojej mamy. Ciekawe co to mogło być,wystraszyłam się ze wyrostek ale ten jest po prawej. Siedziały długo przy biurkach wczoraj i może gdzieś nogę podwinęła i naciągneła ścięgno:confused:

witam niedzielnie :-)
cichutko tu dzisiaj. ja wrocilam wlasnie ze spacerku po gorkach. ale dzis sie przegonilismy-hektary. ale odmowilam pojscia na basen wieczorem-co za duzo to niezdrowo ;-):-) teraz sobie pije herbatke z imbirem i mialam zamiar uzupelnic te tysiace stron....a tu malutko do nadrabiania :szok:
magdzia nie martw sie-ja tez ruchy dzidzi czulam ostatnio 5 dni temu i dopiero dzis po tych pieciu dniach-wiec tak to jest. to nie 25 czy 30 tydzien wiec nie ma powodu do obaw,. dzieciaczki jeszcze malutkie i moga skakac w innym miejscu brzuszka a my wcale nie musimy tego codziennie czuc :tak: ale jak masz sie denerwowac to lepiej idz.plus ta infekcja...daj znac co i jak.
jedyneczka ja dzis robie frytki do schabowych :-D dzieki Tobie choc jakos mi ziemniaczki pure bardziej pasuja :-D:-D:-D ale beda frytki bo mnie pokreci
vanilka ja mam zupelnie odwrotnie z tym cisnieniem. jestem dzis mega senna i caly dzien ziewam...wrecz mam zamiar zrobic sobie wyjatkowo druga kawke jak nigdy :zawstydzona/y:
aisim wszystkie nas bola brzuszki wiec pewnie macica sie teraz rozciaga. takze nie martw sie tylko odpoczywaj :tak:

Witam w niedzielny poranek, dziewczyny pomimo, ze połówkowe mam w środę prywatnie to idę jutro do przychodni , muszę sprawdzić czy z dzidzią wszystko ok bo od kilku dni nie czuję jej ruchów, dodatkowo infekcja powróciła ale to chyba w gorszej wersji niż ostatnio :-(
Mam nadzieję, że z moim Maleństwem wszystko w porządku, jutro wybieram sie wieczorem na wizyte

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czytałam gdzieś, że najlepiej położyć się (wieczorem) i trochę posmerać brzusio,że wtedy dzidziuś się odzywa, ale to raczej w późniejszej ciąży, co do ucisku ja nawet jak siadam to właśnie czuję ucisk już nie mówiąc o pęcherzu. pewnie lepiej się uspokoić, więc życzę jutro samych dobrych wieści
rusalka vanilka oj dziewczyny mam nadzieję, że i ja niedługo będę czuła ruchy ( i wiedziała, że to to). Tak jak pisałam wczoraj mam dość mały brzuszek i jakoś czasem to nie czuję się w ciąży
mysza ja też późno dziś wstałam, więc śniadanie późno zjadłam, ale teraz już rosół dochodzi, więc zaraz będę jeść
perla ja USG też mam w połowie marca to połówkowe. Moja gin prosiła bym poszła w 23 tyg bo wtedy wszystko najlepiej będzie widać. Choć zastanawiam się czy jej nie poprosić żeby pójść wcześniej ale nie na połówkowe, tylko w ogóle tak dla spokojności (jak mawiał Pawlak)

A ja wciagnelam dwie miski szczawiowej i teraz ledwo zipie :-D
Lakomstwo wychodzi ..

jedyneczka no dokladnie ,walace serducho ,w klacie jak by dusilo ,nadpobudliwy czlowiek ...kurde dawno tak nie mialam -moze to jakas nerwica :confused:
No ale najwazniejsze ,ze przeszlo .

louise a ja myslalam,ze Ty na basenie sie moczysz :happy2:

aisim odpoczywaj sobie bo znowu kolejny tydzien pracy przed toba .
Moj m tez dzisiaj w pracy ..zreszta jak w kazda niedziele ;/

atabe co Ty tak m sie opiekujesz ??

A ja wciagnelam dwie miski szczawiowej i teraz ledwo zipie :-D
Lakomstwo wychodzi ..

jedyneczka no dokladnie ,walace serducho ,w klacie jak by dusilo ,nadpobudliwy czlowiek ...kurde dawno tak nie mialam -moze to jakas nerwica :confused:
No ale najwazniejsze ,ze przeszlo .

louise a ja myslalam,ze Ty na basenie sie moczysz :happy2:

aisim odpoczywaj sobie bo znowu kolejny tydzien pracy przed toba .
Moj m tez dzisiaj w pracy ..zreszta jak w kazda niedziele ;/

atabe co Ty tak m sie opiekujesz ??
o nie nie nie...:-D:no: na jutro basen udalo mi sie odlozyc. nie mam tyle sily co dawniej. czuje sie juz dosc ociezala i najchetniej bym na kanapie lezala :-) misiek mnie na sile wyciaga-sam powiedzial ze widzi ze tylko chwila wahania z jego stronyu i juz bym sie wymigala :-D a poza tym podobno zaczelam juz troche w rozkroku chodzic-typu szerzej nogi rozstawiac :szok::szok::szok:

oooo juz zaczynasz chodzic jak kaczka :happy2:
Bo Ty drobna wiec moze dlatego :confused:
Kurde ja tez musze isc na basen wkoncu !!

reklama
Na razie "kaczuszki " he he:-D Zmykam bo Emi mi zabiera kompka a M gra jak to w niedziele, cóż, wezmę książkę i cosik dobrego do jedzenia na pocieszenie;-)

louise, Vanilka ja pomału dojrzewam do basenu, bardzo pomału ale zawsze:tak:

Do góry