reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Tiffi, Perła, Cynamonka dzięki- znalazłam w aptece internetowej. Koperek odstawię:baffled:
Jedyneczka- ma od 2 tygodnia. Smoka nie trawi nawet na spacerku. Gratulacje córy:-)

Jak nie ma kolki to i tak popołudniami strasznie marudzi i się pręży z powodów brzuszkowych. Może iść z nią do gastrologa?

mruczka, ja chodzę do dr Michalskiego, jest pediatrą neonatologiem, może on Wam pomoże? sporo mam mi go polecało i faktycznie jest dobry
Marek Michalski (Neonatologia), Bardzo Dobry pediatra, Wrocław - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl

jesooo, ale mam zmęczkę, młody nie lepszą. kończyła mi się od paru dni buteleczka lefaxu i jakieś takie małe dawki wpadały do mleczka (taka moja hipoteza). efektem była dziś 4 godzinna kolka, z przerwami 15-30 minutowymi na drzemkę i zebranie sił na dalszą walkę (młody), ja nie miałam okazji się zregenerować. teraz się regeneruję winkiem, a na najbliższe nocno/poranne karmienie wstaje tato. ja będę miała kaca.....:-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam wieczorowo:-)

u nas nocka fantastyczna-Lilka usnęła o 21 i wstała o 6.30:szok: tatuś się przebudził o 3, bo mała kwękała delikatnie, poszedł się orzeźwić chłodną wodą do łazienki żeby rześkim być przy karmieniu, wrócił a dziecko śpi:-D po tej wspaniałej nocy nadszedł wspaniały dzień, bo o 8 dalej kimanko do 10, a że przestało padać, więc wyrwałyśmy na spacer-do 15 kimanko w wózku, następnie szybka urodzinowa wizyta u teściowej, kolejny spacer i spanie do 19, kąpanko i bejbe znowu śpi od 20:szok: aż się boję nocy, ale póki co-chwilo trwaj:-D

Ewcik no szkoda wolnego M, zwłaszcza że chyba pogoda ma być ok, tylko 400km to daleko trochę, może z częstymi postojami? a już czytam, ze jednak nie, a moze gdzieś bliżej na weekendzik?ja też musze uzupełnić garderobę jesienną Lili, oglądałam kombinezony w mothercare, ale 150 zł to przegięcie, więc chyba dam się skusić koleżance, która gdzieś obok siebie ma lumpka z super ciuszkami dziecięcymi i tanioszka, biedny Marcyś z tymi kolkami:-(a 9 żyć dla M, to mało:-D
tweenie no to fatalna noc-wymęczyła Was, może to rzeczywiście mleko, moze innej firmy spróbuj?
Ashika no chwali się taki pęd do wiedzy-oby synkowi zostało:-)
Mysza no to jak obracałaś M, to nieobecność jak najbardziej zrozumiała:-D ja też mam kocioł szczepionkowy-idę w przyszłym tyg i chyba jednak wszystko:baffled:
justaa dobrze że mnie uświadomiłaś z tym becikowym , bo bym zaszła w ciążę a tu takie rozczarowanie:-D
jedyneczka no nieźle pospałaś, a mój D mi dzisiaj propozycje matrymonialne robił, ale ja mówię nie-moze kiedyś, gdzieś spontanicznie, na wakacjach, póki co trzymam się twardo swojego staropanieństwa:-) gratki pierwszej 5 Emisi:-)
tiffi mój w pracy też ma akwarium:-)
Maruśka zdrowie-ja się regenurę drineczkiem:-)

Mysza to dziwne bo nasza tez nie miała 5 kg tylko 4,5 i ją zaczczepili :)A ile teraz Ninka waży?
My juz po spowiedzi i po tych naukach-w niedziele chrzest :)
Ewelad,Maruśka ja tez popijam winko-zdrówka dziewczyny!!

Ashika co do kombinezonu to na allegro widziałam jeszcze jeden taki sam-w opcji kup teraz 60 zł-może sprzedająca opuści cenę. Moja starsza córka miała z tej samej kolekcji dwuczęściowy w rozm. 74, a potem w następnym sezonie 86 i byłam super zadowolona, a potem jeszcze sprzedałam ten 74 za coś za ponad 200 zł-więc nawet jeszcze zarobiłam,
Podziękuj synowi, bo gdybyś licytowała to pewnie bym go nie kupiła.

Jedyneczka coś w tym jest, że nasze dzieci z tego samego dnia-moja Marta też dzisiaj super grzeczna- jak nie spała to nie płakała wcale-jedynie troszkę wieczorem przy kapaniu, bo głodna już była, zasnęła bez protestów-oby pospała do rana. Gratulacje dla Emi-więcej 5 życzę

Ja dzisiaj wieczorem prasowałam-trochę mi się tego nazbierało-ciężko mi się zawsze wziąć za prasowanie, ale jak już uruchomię żelazko to jadę ekspresowo.

Aktualnie robię wprawkę dla Julci do przedszkola-bo z racji tego że tak nagle to na nas spadło nic nie miałam-pozamawiałam na allegro trochę rzeczy-mam nadzieję, że dojdzie jak najszybciej.

Jedyneczka - ja mam nadzieje ze moja wyrosnie z tej atopowki, bo jak patrze sie na jej przedramienia to mi sie plakac chce.

Ja to tak czasami mysle ze ja mieszkam w afryce a nie w Danii. Tutaj doslownie nic nie ma:angry:. Na kolki to moge zapomniec ze w aptece dostane, herbatek zadnych dla dzieci nie ma:wściekła/y:, no oprocz rumianku. Mleko tylko Nan innego nie ma:wściekła/y:, Sokow nie ma zadnych dla niemowlakow :wściekła/y: zostaje tylko opcja - zrob to sam - :-D. A dania w sloiczkach to tylko chyba 4 rozmne dania. Na szczescie mieszkam blisko niemieckiej granicy i moge czasami podjechac do Reala, a tam sie czuje jak w polsce:-D. Jak prawie 6 lat temu urodzilam synka to sie pytalam lekarki co moge jesc a co nie, to zrobila wielkie oczy :szok:bo nie wiedziala o co mi chodzi. Mowie jej o diecie dla karmiacych to powiedziala mi ze moge wszystko jesc nawet chilli :szok:. Kuzwa naszczescie mam teraz polska lekarz ;-) I wie o co kaman:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry