emih - tak, chodzilo mi o szczepionki dla niemowlakow, wiem ze zaczyna sie szczepic okolo 6 tygodnia, chcialabym wiedziec na co trzeba koniecznie a na co fakultatywnie by wiedziec ile pieniazkow musze miec odlozonych. Slyszalam ze na NFZ jest np. jakas bezplatna szczepionka, ale jest to 6 razy kucie, a prywatnie jest 6 w 1, ale trzeba zaplacic.
DOSWIADCZONE MAMUSIE napisalybyscie na co trzeba, na co warto, a co jest zbyteczne?
aneta - Ty prasujesz reczniki!! Jestem w gigantycznym szoku i pelna podziwu!!
louise - tez mnie podjaralas opalenizna, ja mam jakies takie niby balsamy brazujace delikatnie, ale przeciez ja nie mam kiedy tego w siebie wklepywac, bo non stop wklepuje te przeciw rozstepom. Fajnie byloby sie poopalac, ale kurcze w Warszawie to jakos deszczowo jest przez caly czas!
- na szczescie odpukac! spotkanie z Pania Zgaga bylo na razie jednorazowe, przed ciaza nigdy mie sie nie zdarzylo. Palilo mnie w gardle, przelyku i zoladku, ze ho ho! Nawet nie iwem po czym, co wywoluje zgage?
- jajowa w sensie jajecznica?
oliwia - musisz byc silna. Ciezka ta sytuacja na maksa, a skoro rozmowy nie pomagaja to nie wiem co mogloby pomoc! Zal mi Ciebie i Twojego M, bo on pewnie tez mocno to przezywa!!
- powodzonka na wizycie!!
madzik - ja tez bede szla miesiac po porodzie na wesele i tez sie musze przystroic jakos by pociazowy brzuszek schowac i ramionka moje troszku gadajace

Daj znac jak cos znajdziesz!!
vanilka - w ogole mialam Ci z tysiac razy juz napisac, nie widze dokladnie, bo avatarka nie moge powiekszyc, ale ta Twoja bluzka z Minnie uroczo wyglada na brzusiu!!

- gratuluje szkoly, dobrze, ze bedziesz miala blisko!
geperty - jak sie spalo z roletkami nowymi?
mruczka - widzisz jak M wie jak przeprosic ciezarna, dobrze ze developer zgodzil wam sie zrobic te sciany, w szoku jestem ze taki uczciwy, chyba ze to jakos w umowe wpisane. Dawno w y dom odbieraliscie?
kropa - a to nie jest tak, ze czesto wzrok sie pogarsza w ciazy? Ja mam np. taka przypadlosc, ze w prawym oku widze takie wezyki jakby biale, a w zrok mam ok, robione badana z dna oka i wszystko w porzadku.
vanilka, madzik - zazdroszcze Wam dziewczyny, ze Wy juz swoje dzidzie bedziecie mialy na raczkach, a my takie obleznie ciezkie bedziemy wyczekiwac rozpakowania!!
kacperek - i jak? prasowanko zaliczone dla Malej? ja zaczynam w maju dopiero!
malewa - witam, my sie chyba nie znamy
kama - na pewno z glukoza bedzie ok, pierwsze wyniki czesto trzeba powtorzyc!!
ewa81- fajna masz szwagierke, to bardzo milo, ze taki macie kontakt!!
magdzia - super, ze praca lic. wyslana! Ja wczoraj caly dzien spedzilam w archiwach Rzeczpospolitej, Gazety Wyborczej i Warsaw Bussines Journal i mam mase materialow i przygotowana jestem do sobotniego seminarium, zaczynam wiec dzialac. Moj promotor chcialby jakis rozdzial pracy magisterskiej zobaczyc przed porodem, bo mowi ze po porodzie mnie pol roku nie zobaczy

ja obrona dopiero w przyszlym roku!
kama - glowka do gory, ja tez mam fatalne zmiany nastroju, az zal mi czasem M., bo musi swoje przejsc!

ja Ci polecam poczytac "ciezarowka przez 9 miesiecy" tam bardzo zabawnie opisane jest skad te nasze doly, dlaczego jest tak a nie inaczej i zobaczysz ze to normalne! Juz za momencik bedziesz miala swoje cudo przy sobie!
jedyneczka - niezle Ci ginka pojechala zdrowa pipa

- uwielbiam takie kobiety! przynajmniej dosadna, moja kiedys z nfzetu, potrafila zegnajac sie ze mna na korytarzu krzyczec za mna - daj Panie Boze wszystki taka szyjke macicy

nie wiedzialam po co mi ta szyjka jeszcze wtedy ;P
atabe - ja zylakow nie mam, nie pomoge wiec bidulko!
asienka- po pierwsze to Ty uwazaj na siebie i sluchanie muzyki zostaw w domu! jesli chodzi o depreche to dzamena pieknie napisala, wszystko zmieni sie, gdy na swiecie pojawi sie Malenstwo, ja tez czasm mam obawy, ze moze za wczesnie, ze nie przemyslelismy tego do konca, ale wydaje mi sie, ze niekoniecznie te zmiany beda na gorsze, ja juz nie mam sil by imprezowac do 4 - doroslam do tego, ze wcale mnie to nie cieszy i jak od czasu do czasu gdzies z moim J. wyjdziemy to bedzie wystarczajace! zobaczysz jeszcze jak sie odnajdziesz w nowej roli!!
maruska, louise - ja o tacierzynskim i okolicznosciowym pisalam na watku kadrowe aspekty, wiec jak cos tam wszystkie procedury sa opisane!
tweenie - ciesze sie , ze po wizycie wszystko ok! Daj znac jak dzisiejsze echo!!
tiffi - ja sie ciesze na te malage, bo najbardziej mi sie podobala

zaciekawily mnie te kolektory sloneczne dofinansowane z Unii, oplaca sie? napisz prosze cos wiecej na ten temat!! powodzonka z decyzjami kuchennymi. Mam nadzieje, ze u Twojej kolezanki wszystko ok!?
keejt - z pesarem da sie zyc

dziewczyny, co maja go zalozonego mowia, ze nawet go nie czuja!
ewcik - kiedy Ty kobito zwolnisz!!!!!!!!?????? powodzonka na wizycie, tez bym chetnie mame zabrala na USG, ale J. nie opusci zadnego :/
mykam po suszone sliwki zalane woda, te zaparcia sie znowu zaczely mocno! :/
dzis szkola rodzenia znow 3 godzinki, ostatnio jakies kiepskie byly te zajecia. Mam nadzieje, ze dzis sie poprawia