reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Dziewczyny sorki ze tak bez ładu i składu pisze ale jestem padnieta dosłownie oczy mi się zamykają. W południe tez mnie cos znuzyło. W szkole rodzenia dzis było o pielegnacji noworodka, a dokładnie o czym była mowa to wam jutro napisze. Po szkole jeszcze pojechalismy do sklepu dzieciecego. Jutro mam ciezki dzien do poludnia, wiec mozliwe ze dopiero popoludniu zajrze. Na 8 mam byc u dentysty, a juz myslalam ze sie wyspie:baffled: pozniej jeszcze musze zawitac w kilka miejsc.

vanilka super ze synek dostal sie do szkoly tak bliziutko domu.

Dobranoc dziewczyny.

reklama
a my pojechalismy na zakupy zywieniowe bo o dziwo M wczesniej z pracy wrocil,potem kapiel i bla bla bla...
jutro ide do pracy i to na 6 rano-tak tak dobrze czytacie ale tylko jutro dlatego ze kolezanka w turcji na urlopie utknela przez ten wybuch wulkanu:/
spioszkom slodkich snow ja tez zaraz w piezynowice uderzam:)

maruska
moj M wlasnie planuje wziac ten Tacierzynski :-) ale nie wiem czy ja w tym czasie musze isc do pracy rezygnujac z macierzynskiego? albo czuy jego tacierzynski moze sie pokrywac z moim wychowawczym?

sory dziewczyyny...nie dam rady chwilowo wiecej przeczytac....alescie naskrobaly.,....

louise, z tego co wiem, to 1. nie, 2. tak, urlop tacierzyński i macierzyński są od siebie niezależne, tak samo z wychowawczym - ważne zeby tacierzyński byl w ciągu roku od narodzin maleństwa:
"Urlop ojcowski można wykorzystać w dowolnym momencie przed ukończeniem przez dziecko pierwszego roku życia. W przeciwieństwie do dodatkowego urlopu macierzyńskiego nie ma obowiązku rozpoczęcia urlopu ojcowskiego bezpośrednio po zakończeniu zwykłego urlopu. Urlop ojcowski nie jest uzależniony od urlopu macierzyńskiego matki. Oba urlopy mogą odbywać się równocześnie. Ojciec dziecka może go wykorzystać w trakcie korzystania przez matkę urlopu macierzyńskiego"

co do wchodzenia pod auto jak słuchasz muzyki ,to sorki ale trzeba troche pomyslec i o sobie i o tych co kieruja bo nie dosc ze sama sie prosisz o krzywde to jeszcze mozesz przez to głupie zachowanie zrobic komus problemy na całe zycie
mój znajomy nie zdazył kiedys wychamowac i zabił człowieka,bo ten miał słuchawki na uszach ,szkoda bo młody człowiek ale ten znajomy sie załamał psychicznie i do tej pory a było to juz dawno dojsc do siebie nie moze i musi z tym zyc ze zabił choc nie ze swojej winy.powinnas troche pomyslec

No właśnie wiem,to brzmi kretyńsko.Zawsze jak już poruszam się gdzieś po dworze i słucham muzyki to ściszam tak żeby słyszeć wszystko co się wokół dzieje ale akurat wtedy dopiero co wysiadłam z autobusu pod domem i nawet nie zdążyłam tego jeszcze zrobić.No ale dobra,nic się na szczęście nie stało i mam nauczkę żeby nigdy się nie zapominać.

tweenie dobrze słyszeć,że wszystko tak rewelacyjnie;-)

Powinnam pójść już spać bo dzisiaj rano byłam kompletnie nieprzytomna i zaspałam.Ale kolacyjkę bym jeszcze jakąś chętnie wszamała:tak:Tak,idę do kuchni :-p

dobranoc Kobitki,

rano muszę znowu wstać, bo na 9 na echo serca jadę... A że przez największy korek muszę się przebić, to o 7 muszę z domu wyjść :/ Zupełnie odzwyczaiłam się od wstawania...

Witam!!ja znów melduje się wieczorkiem..Ciężki,ale fajny dzionek mam za sobą:-)...Mała chyba zorientowała się,że mamuśka ma dola z powodu zbyt małej ilości jej kopnięć i dzisiaj dała czadu..hehe..Z rana poszłam na badania,a poźniej na zakupki z Mamą..Z tego chodzenia tak się zmęczyłam,że musiałam M budzić(a odsypiał nockę),żeby po nas podjechał..Później oboje poszlismy w kimonko..hehe...Co do zakupków to kupiłam szczoteczkę do włosów dla Małej i proszek,bo za niedługo trzeba będzie poprać i poprasować ciuszki:tak:...Jutro idziemy do ginka podejrzeć Małą:-)..Muszę też wskoczyć do sklepu,gdzie zamówiliśmy wózek,bo cosik nie dzwonia:dry:,nie wiem czy nie podałam im złego numeru..hehe..No i jescze przed wisyta u ginka muszę odebrać wyniki..
aneta-ja chyba będę rodzila na Traugutta(o ile nie zlikwidują tego szpitala),bo tam pracuje moj gin..Ty napewno wybierasz się do Gliwic na Kościuszki,ja wybieram ten szpital w razie W:tak:...
No to pora iść nyny,przynajmniej szybciej mi zlecą godziny do wizyty u gina..
Buziaczki i kolorowych snów:-D

Dziewczyny padam na twarz, bardzo zmęczona jestem

patipaula mnie jak obsyfi to jakoś tak nie bardzo się atrakcyjna czuję (ciekawe dlaczego)
louise Stasiek najedzony to szczęśliwy, popróbował różnych różności
aneta z racji tego, ze nie mam dużego brzucha wszystko widać jak mała wypchnie pupę to normalnie mam tek jakbym piłkę tenisową włożyła sobie pod bluzkę
geperty to widzę że dzień wczoraj macowy był, tyle że ja wpałaszowałam cały zestaw
mruczka no ja wczoraj miałam dłonie tak jakbym miała jakies uczulenie tak mnie piekły, a ja nie cierpię żadnych smarowideł w ogóle, mogłabym się niczym nie smarować, ale wczoraj trzy razy smarowałam dłonie. mruczka a jakie masz pęknięcia w domu??? bo u mnie też poprawki przez dewelopera
jedyneczka no u nas po chyba gumeczki zostaną, bo jakoś tabletek nie chcę brać póki co, a tak szybko drugiego nie chcemy mieć (to znaczy, nie rok po roku). My dziś byliśmy w ikei, ale na klopsikach, lubię to ich jedzenie i tylko zerknęliśmy na kuchnie, bo M jakby usłyszał, że chcę popatrzeć za różnościami by się załamał.
Ale masz temat do oglądania "pulchne prostytutki" no no no
miluszka ale tam tez była lekarka jak ta moja koleżanka była, ale one naprawde nie umiały powiedzieć co to za płyn, tylko wykluczyły, że to wody płodowe nie były, że na czop śluzowy nie wygląda
vanilka ale czasy człowiek cieszy się jak nie wiem co jak dziecko przyjmą do żłobka, przedszkola, szkoły, ale dobrze że się udało
magdzia no tak ty jeszcze nie wiesz kto u ciebie mieszka, ale miejmy nadzieję, że się dowiesz. Macie alternatywy imienne wybrane??
kama to ja nie rozumiem przecież wyniki masz w normie
dzamena hi hi hi moja szkoła, ale mnie rozbawiłaś
atabe no ja dziś wyglądałam koszmarnie, nie dość że te syfy to jeszcze włos roztargany na wietrze i blada jak córka młynarza i zmęczona po całym dniu - normalnie miss piękności wśród ciemności. Co do żylaków to musisz konsultować z ginem, bo nie każda maść jest ok w ciąży, ja przed ciążą długo już na jednej nodze miałam takie pajączki, ale póki co się nie powiększają. Niestety żylaki to częsta przypadłość w ciąży
asieńka to sporo tutaj depre****ących jest, każda szuka sobie lekarstwa, bardzo popularne to lody, truskawki, wyżycie się na M - może spróbuj czegoś z tego
tweenie super, że wyniki dobre i w ogóle same dobre wieści. Ja tez wolę kupować dla M, mi z kolei szkoda kasę wydawać na siebie. zawsze kupuję jak widzę coś fajnego dla kogoś z moich bliskich wkładam do tajnej szuflady i mam prezenty na różne okoliczności. Mój M ma w maju urodziny i imieniny. Dzięki za linka o x-landerze, ale szukam zestawu, zresztą sama wiesz, ze nie wiem czego już szukam

Oj miałam dzisiaj niezły maraton, pojechaliśmy do urzędu gminy (tam gdzie będziemy mieszkać) złożyć podanie na kolektory słoneczne bo mają być dofinansowane z Uni więc chcielibyśmy skorzystać, potem do domku, akurat przywieźli płytki, które zamawialiśmy do garażu, przyjechał nasz deweloper, od którego kupowaliśmy dom pogadaliśmy trochę, jeszcze ma robić jakieś poprawki (więc się ucieszyłam, że mimo iż kupiliśmy dom to on i tak poprawia coś). Potem do ikei na klopsiki i jeszcze dwa sklepy meblowe, by popatrzeć na kuchnie, ale nic szczególnego nie znaleźliśmy, zajrzałam do świata dziecka w którym nie ma żadnych sensownych wózków (to znaczy nie ma tych które mnie interesują), ale widziałam fajne łożeczko i komodę. Potem jeszcze do jednego sklepu meble, łazienki itp. Pod koniec myślałam, że padnę już. Dotarliśmy do domu koło 20-ej i zaległam na kanapie a M zrobił kolację. Oglądałam YCD ale ciągle musiałam coś decydować w sprawie kuchni.
Dziewczyny dzięki za rady odnośnie koloru zdecydowaliśmy się na wiśnię malagę (tak jak większość z was), mam nadzieję, że okaże się ładna. Blatu jeszcze nie wybraliśmy mamy tydzień czasu.
Chciałam was dzisiaj jeszcze poczytać i napisać parę słow, udało się ale padam, padam, idę spać a jutro błogi odpoczynek

reklama
witam się z rańca:-)
M mnie znów obudził, chciałam mu coś powiedzieć a tu ból gardła że hoho, no pięknie,dopiero dwa tygodnie temu brałam antybiotyk, jutro musze zrobić badania bo może znów mam stan zapalny, jak nie urok to .......

poczytam co tam wczoraj najskrobałyscie,bylismy u dzidka M na urodiznkach i wróciliśmy wieczorem to już nie miałam siły siedzieć na kompie

vanilka fajowo jak masz szkołe blisko i zapisali tam synka, ja też praktycznie pod oknami mam i przedszkole i szkołe
tweenie super że wszystko oki i dzidzi rośnie zdrowo :))
oliwia tak,my z Madzią rodzimy w Gliwicach, powodzenia dzisiaj na wizycie
ewcik Tobie też powodzonka

ja wczoraj mojemu M powiedziałam żeby poszukał jakis kołysanek na youtubie to zaczął hip hop puszczać, no jak on tak chce dziecko usypiać....hihi

Ostatnia edycja:
Do góry