reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

no to ja tez juz po spacerku,młody moze padnie bo go przegoniłam i bylismy na placu zabaw wiec troche sie wymeczył ,moze bede miec chwile spokoju,widze ze cały czas temat włosów.u mnie to jest tak ze ogólnie nosiłam albo długie wycieniowane albo krótkie pazurki i nie skłame jesli powiem ze i w jednych i drugich jest mi poprostu dobrze .mimo tego ze człowiek dba o siebie to uwarzam ze nawet dla odswierzenia w zwiazku potrzebna jest czasem jakas odmiana ,moje włosy teraz w tej ciazy zrobiły sie jakies takie przetłuszczajace i matowate a czesto było tak ze nie chciało mi sie ich prostowac i wiazałam w kitke.bez sensu miec długie włosy i chodzic w zwiazanych włosach bo nie dosc ze nie wygladałam najlepiej to jeszcze mecza sie włosy od tych gumek ,mój M wczoraj stwierdził ze odmłodniałam i wogóle jakos tak bardziej zadbanie wygladam a nie wiecznie ulizana .jest mi teraz bardzo wygodnie a jak mi sie znudza to zapuszcze przeciez to tylko włosy w razie w odrosna .najgorsza jest monotonia nawet we wryzurze

reklama
Cześć,
Mam na imię Anita i mam 29lat.Moja 8letnia córka ma na imię Ida ,i niedługo zostanie starsza siostrą:)
Będzie chłopczyk i chcę mu dac na imie Wojtus ,ale do końca nie jestem przekonana.Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam serdecznie.

jedyneczka co do farb to dużo zależy czy dobrze zagruntowana ściana, mnie dekoral nie przekonał bo się wycierał na ścianach. Ja dzisiaj zakupiłam buty na takim klinie/koturnie, nie wiem jak to nazwać. Ja jakoś średnio gustuję w takich, ale na jeden sezon starczą.
Co do nospy to ja bym się nie bała, bo każdy ginekolog mówi, ze nospa jest ok. Poza tym moja gin mówiła, że jak coś się dzieje, to nawet 3 razy dziennie brać
mysza to nie wiem jaki model tego wózka, bo jak w necie patrzyłam to mi wyskakuję trójkołowiec. A co do farb to tak jak pisałam wyżej, dużo zależy czy ściana jest dobrze zagruntowana. U nas było z tym kiepsko i po duluxie też wyszły krechy w miejscach kabli
atabe ja to słynę u znajomych, że jestem organizatorką, wszystko na ostatni guzik zapięte, doprecyzowane i w ważnych kwestiach działam, a jakoś w takich codziennych często mówię nie wiem, i chcę by M zdecydował. A w ciąży jakoś mi się to pogłębiło
emih nasz fachowiec poleca nam tikurillę (ale to chyba droga farba)
louise położenie główkowe to główką do dołu, tak jak u mnie. Ja też nie wiem czy to co się dzieje u mnie to twardnienie, a co do glukozy to myślę, że spoko poczekaj. Mamy podobny czas ciąży i ja też jeszcze nie miałam glukozy. Mam wizytę 9 kwietnia to może wtedy, więc na razie to spokojnie czekajmy
perla mammi, tłumaczyła się ostatnio, że ma sprawy na głowie i że rzadziej zaglądać będzie, dzamena pisze cały czas a z asieńką niestety nic nie wiemy

Ja wczoraj już nie dałam rady do was napisać, bo coś mi net padł. A dzisiaj rano wstałam i wybrałam się na zakupy. Wróciłam zmęczona, ale coś tam kupiłam jakieś buty, koszulę, koszulę do spania itp. ja jestem z tych oszczędnych, więc wolę zaglądać do jakichś bazarkowych miejsc, bo szkoda wydawać mi kasy na niektóre rzeczy. Pospacerowałam trochę i zastanawiam się, czy jeszcze jakieś spacery urządzać czy nie. Zjadłam warzywka na patelnię i odpoczywam przy otwartym oknie. Co do włosów jak mam takie za ramiona lekko, długie nie wchodzą w grę mam strasznie liche włosy, w krótkich wyglądałabym kiepsko, bo oklapłyby, więc mam takie jakie mam.

Ach te włooosy...
Ja mam proste a chciałabym kręcone (kuska, evelad, atabe), moja córa ma kręcona a czasem płacze ze ona chce proste :sorry2: A ścinać scinałam je milion razy (w głowie) bo w realu się nie odważyłam bardziej niż za ucho :cool2:

Napisała do mnie mammi- więc ją usprawiedliwiam :tak: Mniej więcej jej sms brzmi tak: "Dziękuję Wam bardzo za troskę i zainteresowanie moją nieobecnością. Z malutką i ze mną wszystko w porządku. PAdł mi laptop a mamy w domu tylko jeden komp (...) Nie sądziłam, , biorąc pod uwagę mój brak aktywności na forum, że ktoś się tym przejmie. Nie doceniłam lipcóweczek :) (...) Zamelduję się na bb jak tylko odbiorę laptopa (...) I pozdrowienia! -tak w skrócie to wszystko :tak:

Tiffi, tak tiqurilla podobno też niezła ale jeszcze droższa od fluggera- jak masz ochotę poczytać o farbach to zerknij :-) Które farby - Flügger. Benjamin Moor, Beckers? - Zobacz temat :: Murator

Dzamena- masz kontakt z Asieńką (jak pisze Tiffi) wiesz coś?

Agatha- też uwielbiam lody Gracjana, tylko mi smaka narobiłaś a nie mogę! :-p

ja chcę kręcone, ale boję się iść do fryzjera. Kupiłam papiloty, ale skręt mi się nie podoba. Jak za krótko trzymam to takie fiuty wiszą
Dobre :-D Dobre :-D:-D:-D Mam takie samo odczucie :tak::-D:-D:-D

Anita- witamy i zapraszamy do rozmów. CO do imion- sprawdz nasze rozważania na wątku o imionach

emih nie mam zadnego kontaktu z asienka a chciałabym miec bo cos mi tu nie gra ze ona sie tak długo nie odzywa i cos mam przeczucie ze chyba sie nie odezwie ,mam nadzieje ze sie myle o
mammi nawet dzis myslałam zanim weszłam na bb ze faktycznie cos za długo sie nie odzywa ale całe szczescie to tylko zepsuty komp
emih kochana jak u WAS lepiej troszke?jest poprawa?
perla bardzo dziekuje za zainteresowanie.oczekiwanie zuciła pewien pomysł odnosnie numeru tel na zamknietym ,uwarzam ze warto sie nad tym zastanowic

Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty u gina i jestem załamana.

Mam mieć w środę założony Pesar - krążek. Skraca mi się szyjka macicy i mam ją nadal bardzo napiętą - dostałam fenoterol i isoprin i nadal magnez 4 tbl. dziennie i mam bardzo, bardzo zwolnić.
Więc pizza dzisiaj owszem ale z dostawądo domu:-(

Ostatnia edycja:
Emih tak to jest że kobiecie nie dogodzi, jak ma proste to chce kręcone a jak ma kręcone to chce proste... nobla dla wynalazców wszystkich cudów techniki do układania włosów hehe

Agatha jeśli jest taka konieczność to dobrze że ci go założą. Kuzynka w obydwu ciążach z nim chodziła i udało sie jej dociągnąć do samego końca. bedzie dobrze, musisz się tylko stosować do zaleceń i oszczędzać się na maxa.

kurcze zaraz jade na zakupy a jak czytam wasze zachcianki to mi ślina cieknie na wszystko.. moja lista rośnie w zastraszającym tempie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty u gina i jestem załamana:-)

Mam mieć w środę założony Pesar - krążek. Skraca mi się szyjka macicy i mam ją nadal bardzo napiętą - dostałam fenoterol i isoprin i nadal magnez 4 tbl. dziennie i mam bardzo, bardzo zwolnić.
Więc pizza dzisiaj owszem ale z dostawądo domu:-(

Kurde kochana nieciekawie ...
To chyba zakladaja w ostatecznosci juz co ?
co ta szyjka swiruje i juz sie skraca ;/
agatha wez moze to do glowy i wkoncu zwolnij kochana ..wiem ,ze jestes pracusiem i nie mozesz wytrzymac dlugo bez pracy ale jak juz pesar zakladaja to nie ma zartow ;/

Agatka będzie dobrze tylko zwolnij i odpoczywaj-dwóm moim znajomym ten pesar zakładali i wytrzymały do samego końca!!

reklama
Już zwolnię naprawdę - obiecuje to sama sobie, bo się po prostu przestraszyłam. Podobno to nie jest taka ostateczność, ale gin mówi, że dobrze też nie jest i on nie chce ryzykować i ma rację, a mam do niego 100% zaufania, bo nie należy do tych co dmuchają na zimne i dają wszystko na wszelki wypadek.

Do góry