reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Mysza1984 to wypoczywaj-mi tez w ciągu dnia kilka razy brzuch robi sie twardy, ale moj lekarz powiedział,że to normalka-ale na wizycie nastepnej bardziej go o to popytam.....

emih dziekowac jeszcze raz. czyli Stasiek mi kopytkami zapodaje po brzuchu tak, wierzgaczek jeden...:-)

madzik mialam taki sam rozklad spacerkowy jak ty-polazilam poltorej godziny ( w tempie zolwim) a potem w domu od razu wcinalam loda karmelowego z sosem karmelowym i orzechami :-). a z kolacja to zamow sobie pizze na dowoz-na bank bedziesz zadowolona

anetka ja tez nnajbardziej lubie takie poldlugie. mam do polwy szyji

mysza nawet nie wiesz jak bardzo pragnelabym Cie ujrzec w tych fiutach zwisajacych na glowie :-D:-D:-D zreszta image na pudla tez pewnie jest ciekawy :rofl2: no i lez jak najwiecej i wypoczywaj. cos wiedze ze duzo z nas ma ostatnio jakies dolegliwosci brzuszkowe...

ewelad zycze udanego weekendu i troszke zazdroszcze bo pogoda przecudowna

tiffi no wlasnie nei bede robic rabanu o ta glukoze bo to sie robi dopiero po 24 tygodniu i tak a niektorzy lekarze w ogole tego nie przepisuja...np nasza atabe nie musi robic tego badania i moja bratowa tez nie miala krzywej cukrowej. moje sciany po dekoralku b ladnie zamalowane. podwojne krycie ale juz po 1 razie nie umialam stwierdzic czy to juz 2 razy bylo malowane czy raz.widocznie nam dobrez sciany zagruntowali :-)

agatha nie martw sie tak kochana-nie bedzie tak zle-zaloza Ci ten krazek i jakos donosisz. juz niedlugo. duzo moich znajomych mialo ten krazek i wszystko bylo ok. ale uwazaj bardzo na siebie-zadnego mycia okien i z praca tez powinnas przystopowac. wiecej poleguj i wypoczywaj. trzymam kciuki za Ciebie. bedzie dobrze!!!

mruczka uwazaj na ryz bo bardzo sprzyja zaparciom a Ty chyba cos o nich wspominalas. ja tez mam ten problem jak zjem cos typu ryz/czekolada. natomiast jabluszko jak najbardziej ;-) :-)

ja jak juz wspomnialam bylam na dluuuugim spacerku. pogoda cudna i wyszlam w leciutkiej kurteczce letniej. a potem M przyjechal i pojechalismy po rolety zamowic i do wypozyczalni po film (swieci z bostonu 2-b fajny film-polecam jak ktos lubi strzelanki z duza doza humoru. co prawda narazie tylko 1nke widzialam). kolowypozyczalni zahaczylismy o domowe obiady i zjadlam 2 daniowy obiad taki ze nie umialam wstac za 9 zl. pieczarkowa i zrazy z ziemniaczkami i sosem i zestawem surowek. do tego zamowilam kompot :szok::-D lata nie pilam. szkoda ze te zrazy nie byly z wolowiny a zwykle mielone-zapomnialam ze niektorzy tak mowia wlasnie na mielon. ale i tak bylo dobre. nastepnie zakupilismy gitare dla M i wrocilismy i robilam rewie mody letnich ciuchow (w wiekszosc sie nie mieszcze ale w duzo, owszem :-)) jest tak cieplo ze chodzilam od 14 w krotki rekawku do 17. uwielbiam wiosne!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Jak za krótko trzymam to takie fiuty wiszą a jak za długo to wyglądam jak pudel :-D

mysza rozłozyłaś mnie tym na łopatki:-D

Mówiłyście widze o włosach, no ja czekam aż troszkę odrosna żeby je wiązać przy maluchu bo to wygodne, zupełnie krótkie też są oki ale ja mam sterczące uchale:-DUkładać to najwyżej jedną stronę prostownicą czasem traktuje bo wywija się na jedną strone:-p

kusska współczuje z oknami:sorry2:ja już nie myję bo wymieniam za 3 tygodnie:tak:Zdrówka dla córci, mam nadzieję że przjdzie szybciutko przeziębienie.

ewelad to udanego pobytu:tak:

dzamena tak tak racja, trzeba czasem odmiany fryzury choćby ze względu na M, mój nawet jak obetne się tak jak 2 lata np. wcześniej to zapomina i jest na nowo zachwycony:-D

cześć anitko:tak:bardzo podoba mi się imię Ida;-)Wojtuś też ale u czyjegoś maluszka;-)

tiffi no właśnie tak staram się z rozsądkiem podejść do tej nospy, wczuwam się w organizm i zapodaję rano a wieczorem w zależności jak tam brzuszek.Gratki zakupów;-)

dobrze że u mammi wszystko oki:tak:

agatha nie jest to dobra wiadomośc ale na szczęście żyjemy w czasach kiedy mozna na to zaradzić i wszystko będzie dobrze a ty ze swojej strony odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj kochanieńka.

madzik też bym była zła na kolezanke:confused:

mysza to następna do "kanapowców" wstępujesz, nie ma co, trza się słuchać lekarza.

Uiekam bo Jula już chce komputer:dry:

ojc to sorki-jakos myslalam ze to Ty a to pewnie ktoras inna lipcoweczka pisala. to wcinaj ryzyk bo pyszny-ja uwielbiam (mama mowi na mnie chinczyk) ale teraz rzadko moge pozerac

Dziewczyny jesteście przekochane, co ja bym bez Was zrobiła???

Oszczędzanie się to teraz coś dla mnie

Dzamena
, dzięki za pocieszenie, że to nie boli, bo trochę mialam stracha, idę w środe na założenie.

Gin zamówił już pessar i ma przyjść do mnie kurierem, a z nim (znaczy z krązkiem, nie kurierem:-) mam się zgłosić do gina na założenie.

Tak jak napisała Jedyneczka - najważniejsze, że są metody dzięki którym można ciążę donosić.
Ale wszystko się potwierdziło: ostatnio czułam dziecko bardzo nisko, miałam bardzo napięty brzuch. Gin powiedział, że napięta macica prowadzi do skrócenia i rozwierania szyjki i to było przyczyną właśnie.

wezłam na chwilke bo dopiero co wrócilismy z zakupów
agatha nie martw sie nawet nie poczujesz ,ja tez wtedy miałam zamawiany i płaciłam 200 zł a TY?Z RESZTA MAM DO TEJ PORY BO KAZALI MI ZOSTAWIC W RAZIE CZEGO

reklama
witam sie i ja!
ostatnio w ciaglym biegu a mialam wypoczywac i korzysac z mojego L4 a tu dupa,co chwilke cos.jak juz pisalam przyjechal do nas moj tato a ze od kilku lat korzysta z tutejszej sluzby zdrowia to spedzilam z nim dzisiaj caly dzien w poczeklaniach u roznych specjalistow,do tego na dworze bylo strasznie parno,poczekalnie pelne ludzi i nawet wywalenie mojego brzuszyska na wierzch nie poskutkowalo w tym zeby ktos ustapil mi miejsca a nogi to mi w tylek wchodzily,brzuch twardy:baffled:ach dobrze ze ten dzien juz sie skonczyl:tak:
widze ze od rana piekna pogoda za oknem wparawila was w dobre humorki.
ponadrabialam was na tyle na ile jeszcze jestem w stanie;-)
jedyneczko no problem,za kazdym razem gadaj o mojej kolkcji butow jezeli rzeczywiscie bedzie to jakims konkretnym i przekonywującym argumentem:)
louise ciesze sie ze meble zakupione jeszcze troszke i po remoncie ani sladu!!!aaa i pichcic obiadki bedziesz;-)
emih dziekuje dzisiaj za maila,wczoraj nie zdazylam tego zrobic no i poraz kolejny zycze duzo duzo zdrowka!!!niech te paskudztwa zostawia was juz w swietym spokoju:tak:
ania pestka,to ty jeszcze nie znasz plci?myslalam ze ja bylam ta ostatnia:)w takim razie zycze ci tego czego ty sobie zyczysz:tak:
jedyneczka meble kuchenne bardzo ladne,my nasza kupilismy za smieszne pieniadze tylko ze teraz temu kto sie uparl na czarny kolor i wysoki polysk to bym leb ukrecila:wściekła/y:poza tym haslo z siuskami jak EB zwalilo mnie z nog!!
ashika bidulko jedna,pocieszaj sie tym ze juz blizej niz dalej,chociaz wybor takich p i e r d o lek zajmuje najwiecej czasu i niestety najwiecej kasy pozera:/
Beatko25 korzystaj z tego L4 i stosuj do zalecen lekarza a wszystko bedzie dobrze.
anetko anetko zalaszalas z tymi oknami,pokaralo cie z ta reka.moje okna brudne,myc nie mam zamiaru, moze M sie zlituje:)
dzamenko gratuluje zmiany fryzury i stwierdzam ze to pozytywna zmiana.ja nosilam juz praktycznie kazda fryzure,po dlugich wlosach niemalze do pasa az do takich króciutkich na mesko i stwierdzilam ze najlepiej czuje sie w takich poldlugich;-)
ewelad baw sie dobrze na dzialce!!
aghata wspoczuje tego krazka,mysle tak samo jak pisza dziewczyny,zwolnij tempo(choc wiem jak to trudno) a bedzie dobrze!!!najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze!!!a reszta jakos sie ulozy,widzisz tyle kobiet mialo to juz pozakladane i donosily zdrowe dzidziolki,bedzie dobrze zobaczysz.

a ja od wczoraj walcze ze zgaga,pali strasznie i nic nie pomaga:no:nawet w nocy spac nie umie,kolejne uroki ciazy.byle do lipca:tak:
tak sie zastanawiam bo wy wszystkie ta glukoze popijalyscie a moj lekarz ani mru mru o tym badaniu:-(nie wiem czy nie zrobic sobie tego tak dla samej siebie,doradzcie no cos.

wy z pewnoscia juz wszystkie spicie wiec nic mi nie pozostaje jak zyczyc wam kolorowych snow wy moje brzuchatki:-D

Do góry