reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Adulka zasneła ciekawe na ile tym razem,rano pospała prawie 1.5h....
a ja umyłam podłogi i jeszcze została mi kuchnia,zmywanie po Adulki obiedzie....a wez to gotuj mieso oddzielnie ryz oddzielnie jajko oddzielnie...garów kupa stoi....obiad mamy wczorajszy....
Alusia ja mam to samo ostatnio byla na zakupach to ser biały sie przeterminował chleb krojony i mieso mielone....do wyrzutki.....taka ze mnie kuchara...czasem popriostu brak natchnienia.zreszto moj maz chodzi na siłownie i jak idzie popołudniu to wraca po 19 wiec komu mam gotowac sobie??? i wtedy nie gotuje wcale...choć bym chciała mufinki zrobic i jakas zapiekanke....Ewy lasania wyszłą super....nawet jej nie posmakowałam bo tesciowa z córka wpadła i moja siostra wiec kazdy dostał po troche i oooo lasani nie ma a mialo byc na 2 dni;-)

Dmuchawcu ja mam 60m2 na 2 piętrze-3 pokoje kibel lazienke i mala kuchnie.....mamy kredyt na 15 lat i 2 pokoje wyremontowane a kuchnia i lazienki i 1 pokój to jak za komuny boazeria albo cos takiego blllleeeee ale poczekac trzeba na przyplyw gotówki i wtedy bede sie chwalic wiec poczekajmy......
Dmuchawcu bardzo lubie rybki w akwarium a widze ze masz superanckie!!!!

A mój salon wygląda tak......

Załączniki

• pokój.jpeg
    pokój.jpeg
    2,4 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
reklama
Oj chyba kazda z nas ma takie dni. Ja tez mam plan czasowy. Ale jak musze jechac cos zalatwic do jakiegos urzedu to caly dzien sie sypie..:baffled: ale co zrobic heh..ja np. robie mielone w sosie pomidorowym szybko i tanio a obiad na 3 dni i pulpety mozna zamrozic..

Tanio i łatwo robi sie zupki:tak:Mozna je gotowac na 2 dni. My uwielbiamy zupy. Kupuje co jakis czas troche zeberek, kroje na kawałki, mroze i na zeberkach gotuje rózne zupy.
Mozna tez po prostu wyjac zeberka, rozmrozic, przyprawic i do piekarnika i obiad gotowy. Podobnie robie z innym mieskiem- np. schabem-rozmrazam, przyprawiam i do piekarnika i do ziemniaczkow jak znalazł.
Poza tym my rzadko jemy ziemniaki, raczej ryz i rózne kasze i wtedy jest jeszcze szybciej bo odpada obieranie ziemniakow, a ryz gotuje sie 15 minut:tak: Czesto sama mroze warzywa - marchew i pietruszke i od razu je kroje. Potem wsypuje do gara i mam zupke w kilka minut:tak:
Poza zupkami uwielbiam rozne sosy- miesko w kostke i pokrojone warzywka- tez mało roboty, a obiad pycha.
A w soboty, gdy maz jest w domu czasem pokusze sie o ulepienie pierogów, pyzów, kopytek, klusków slaskich i to mroze.

Daisy rybki to bardziej dzieło mojego meza niz moje, ja tylko doradzałam:tak: Zrobił do niego taki domek dla rybek z otoczaków przywiezionych znad Bałtyku i specjalnego kleju do akwariów. Ma kilka okienek i "doniczki" na roslinki- szok!
A salonik miodzio:tak:.

Moj skarb tez własnie zansnął. Dzięki temu planowi ona tez jest inna-spokojniejsza i ładniej sypia. Mam wrażenie, ze wie, ze teraz jest czas na zabawe z mamą, a teraz mama bedzie gotowac i trzeba sie bawic samodzielnie.

A co do obiadków- najlepiej zrobic sobie dluższą liste obiadków, ktore robi sie szybko, albo które mozna mrozic i tylko wybierac z tej listy. Mozna miec wszystko, co potrzebne na te obiadki w zamrażaliniku i potem luzik. Wybierasz z listy to, czego juz dawno nie było, otwierasz zamrażalnik i zakupy masz z głowy, robisz obiadek w mig.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez jestem fanka szybkich obiadkow :-) Moje ulubione pomysly to:
spaghetti z roznymi sosami (pieczarkowy, bolognese, serowy), ryz z jablkami (mus jablkowy ze sloika hihi ;-)), klopsiki w sosie, leczo, zapiekana ryba z sosem warzywnym, piersi z kurczaka na przerozne sposoby, mieska w sosach na winie (co sie na winie z lodowki:-D), gyros i wiele wiele innych... A dzisiaj na obiad krewetki w sosie czosnkowo- smietanowym z ryzem- przgotowanie 20 minut (gotowanie ryzu reszta 5:-p) Hehe niezly ze mnie len co? :-D

Adulka juz wstała pospała godzinke teraz deser,powrót tata,posprzatam kuchnię i lece na zakupy bo mojej córeczce kaszki sie skończyły.... mam zamiar kupic z nestle misiowy ogródek i ta kasze z glutenem z nestle bo musze chyba zaczac regularnie podawac gluten ....... zmykam do pózniej CIOTKI KLOTKI!!!!!

Hej hooooooooooooooooo!
Czy jest tu ktoooooo???

Nikogo .....chlip..... nie ma ....chlip.....

Buuuuuuuuuuuuuuuuu!.....Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry