reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej dziewczyny.

my juz po szczepieniu a nastepne po roczku wiec mamy troszke wolne.Adulka tylko chwilke popłakała dostałysmy smoczek uspokajajacy i nurofen w syropie dla dziecka... doktorka namawiała nas na szczepienie na pneumokoki....ale raczej sie nie zdecyduje.wspominała ze jezeli dziecko choruje na uszy i na stme to tym bardziej nalezy zaszczepic ale ile w tym prawdy ??? nie wiem a wy jak zaszczepiłyscie???

Maluszek nasz wazy 8500 i mierzy 72cm wielkoludek:-):-):-)

uciekam bo maz na raczkach uspał i teraz trzeba do łóżka przełożyć odezwe sie jutro

dobranoc
Daisy , ja mam 4 latka chorego na astmę, jedni lekarze nas namawiali , a inni przeciwnie! Rozmawiałam tez ze znajomym lekarzem u którego się żaden z nas nie leczy czyli jest dla nas zupełnie neutralny i on nam powiedział że on by nie szczepił w ogóle na nic, bo to tylko ingerencja w ludzki organizm! Naszą decyzją było nie szczepienie Stasia !
Myślę ,że powinnaś postąpić zgodnie ze swoimi przekonaniami, bo każdy ma swoja opinie na ten temat!

reklama
Wilsonka- to ześ mu powiedziala:-D
mnie najbardziej denerwowalo to,ja musialam odstawiac od cycucha,ze teraz to kazdy moze sobie wziasc malego i nakarmic, ze juz mu nie jestem taka potrzebna, a jeszcze moj powiedział

"przynajmniej lepiej spi" ehh tak to jest facet niezrozumie tego,
a jeszcze pytanko bo niewiem czy pisalas:czy mala miala robioną morfologie? i czy miala anemie?
ja pamietam,ze kacper jak mial robioną morfologie to mial wszystko zawyżone bo ja bralam tabletki dla kobiet karmiacych prenatal clasic,
jesli nie miala anemi, a chodz troszke przybierala na wadze(nie tracila wagi) to moze taka jej natura, moze ona bedzie taka drobna i wolniej bedzie przybierala na wadze, kiedys w ddtvn pediatra powiedziala :ze to mit ze dziecko pulchne to jest zdrowe, nie, chude to znaczy zdrowe. chcesz moge poszukac link:-D

Nie miała robionych jeszcze badań ale mam skierowanie. A co do wagi to cały czas przybiera ale za mało, bo jakieś 100 gram na 2 tyg to za mało. Chudnąć nie chudnie. jest silna, dźwiga się i dobrze wygląda. Myslę aby iść prywatnie do jakiegoś innego pediatry.

Willsonka-właśnie ważyłam małą-przez ostatni tydzien nic nie przybrała. Ja sie tym nie martwie, bo biorąc pod uwage wagę urodzeniowa i tak ładnie przybrała, Twoja Małgosia tez. Dlatego uważam, że nie ma z czego robic problemu. Obserwuj ją i tyle i postępuj tak, jak sama uwazasz, że będzie najlepiej:tak:

maly juz spi wykąpany,mam nadzieje ze da pospac, :tak:w ogole jestem w szoku, bo chyba 2-3 dni temu wyszlu kacprowi zeby taki male kujki a juz dzis sa cale na wierzchu, rosną jak... i normalnie dzieki temu ze juz go tak nie boli mam inne dziecko, bardziej pogodny, wiecej się bawi itd,

reklama
Uspałam Maksa , włączam bb i ta mała landryna się obudziła! Zawsze to robi jak chce na chwilkę na forum posiedzieć! Teraz siedzi mi na kolanach kciuk w buzi i patrzy podejrzliwie co pisze, cwaniak jeden!

Do góry