reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Witam ponownie dzionek nadal piekny i słoneczny...po krotkim powtarzam krotkim przewietrzeniu sie :-D;-)postanowilam sie trooszke zdrzemnac...pozniej długi orzezwiajacy prysznic i lekka kawusia:-)zyc nie umierac ,,,musze przyznac ze coraz bardziej podoba mi sie to słodkie lenistwo:tak:za dwie godzinki lece na wizyte kontrolna...mocz bicie serduszka i takie tam ..o mały włos o tym zapomniałam...
Miałam pomysł zeby dzisiaj zrobic wiosenne porzadki w swojej szafie ale ten pomysł zagniezdził sie na bardzo krotko:rofl2: heh moze jutro;-)...
dziewuszki wiem ze ten temat moze byc drazniacy:-D...na mnie działa jak płachta na byka:tak:...ale musze wam zadac to pytanie ...duzo przytyłyscie od poczatku ciazy? ..ja musze przyznac ze mogłabym juz spokojnie wystartowac ,w wadze lekkiej...w zawodach sumo:-D:-):rofl2:...wzrost 175 waga....:zawstydzona/y:wstyd przyznac..17przybrane:szok:

Witam się Wiosennie, może letnie?? i Majowo:-):-):-)

Mam pytanie czy któras z Was ma ten sam problem co ja, chodzi mi o puchniecie nóg z tego powodu kupilam sobie rozmiar wieksze buty na mature dzis postanowilam ze "rozchodze" je przy okazji odwiedzic kolezanke ktora mieszka blisko, poszlam posiedzialam u niej z 3h wstaje ubieram buty i noga sie nie miesci, macie na to jakies sposoby :(?

Adddaaa
niestety puchniecie nóg będzie nam towarzyszyć pewnie jak najczęściej, niby pomaga picie dużej ilości wody, odpoczywanie z nogami uniesionymi wyżej, unikanie soli... to może zmniejszać obrzęki, jednym pomaga odpoczynek innym wręcz przeciwnie spacery...
ale czasem nie ma na to rady i trzeba to po prostu przetrwać, teraz jak się zrobiło cieplej to pewnie bardziej będą nam puchnąć nogi
ja już się przerzuciłam na klapki i jeśli nie zrobi się zimno to w nich zostanę do końca

Ada - Robaczek wyjaśniła i napisała kompletna wiadomość. :-):-):-)

I no powodzenia na maturze!!!!:rofl2:

aha babeczki zamierzacie sie opalac ???ja oczywiscie brzusio zakryje ale nieukrywam ze chciałabym sie troszke zarumienic...:rofl2:

Ela dla mnie słońce do energia życiowa...:tak::tak::tak: Nie opalam się jakoś specjalnie ale słońca też nie unikam. Dlatego już teraz nie należę do "białasów" czy jak to tam się inaczej mówi:-D:-D
Nie możecie także przesadnie unikać słońca.... W małych(odpowiednich) ilościach jeszcze na pewno nikomu nie zaszkodziło... ;-)

Byliśmy z M. na wycieczce. Las, woda górska.... i ciśnienie z zadyszką:-D:-D:-D Ale było pięknie....

Ostatnia edycja:
witam przyszle lipcoweczki, ja tak na chwileczke sie tylko przywitac mam bardzooooooooo duzo pracy w pracy zajety caly dzionek zycze jeszcze raz milego dlugiego majowego weekendu:tak:;-):-)

zrobiłam dziś obiadek, potem wyciągnęłam męża na spacer - przeszliśmy z 300 metrów, potem na chwilę na budowę - 10 minut oglądania podłóg a stoy mnie bolą jakbym przebiegła z 10 kilometrów

była u mnie ta kumpela położna - pogadałyśmy o nacinaniu krocza, bo tego się boję [mam tendencję do bliznowców, a wolałabym żeby mi się nie zrobił tam bliznowiec :no::no::no:] i o cesarkach
i wiecie co daje gwarancje na cesarkę i co jest najczęstszym powodem do cesarki:confused::confused::confused: zaświadczenie od psychiatry - tokofobia to się nazywa i oni wtedy nawet nie próbują sn tylko od razu biorą na operacyjną

witam sie majowo...dzis poszalałam jak mało kiedy, skosiłam trawe. Nie wiem czy to był dobry pomysł bo kiedy konczyłam to uzmysłowiłam sobie, że przecież kosiarka drży kiedy kosi. No ale młody rozpychał się jakby mu to nie przeszkadzało, wiec mam nadzieje, ze mu nie zaszkodziłam.
Musze powiedziec, że małżon mnie zaskoczył, bo spodobała mu sie tapeta która kupiłam, a byłam pewna, ze bedzie kręcil nosem. No ale nie ma tak dobrze, więc na zakonczenie działan na działce scielismy się i teraz mamy ciche chwile...a mam go w nosie..

Ela co do wagi to zawsze drażliwy temat. Ja póki co 164 cm wzrostu i +9 kg. Uważam, ze to tylko i wyłacznie "zasługa" cukrzycowej diety bo w I ciązy bez cukrzycy dobiłam do 22:)

Ja mam zamiar jutro wystawic na słońce moje białe nogi. Może to ptzyciągnie deszcz?Dzis troche dzubek wystawiałam, ale nie chciałam nagrzewac brzucha więc nie trwało to dłuzej niz 15 min.

:tak:cos cichutenko dzisiaj:tak:....pewnie kazda korzysta z pieknego majowego popołudnia ...ja wrociłam zadowolona z wizyty kontrolnej wszystko gra to najwazniejsze:-) zjedlismy z moim kochaniem kolacyjke a teraz tez idziemy sie przewietrzyc i zachciało mi sie loda z automatu hehehe:-Dwiec nieodpuszcze u mnie dopiero wpołdo osmej godzinke w czesniej niz w PL a pomimo tego słoneczko jeszce pieknie swieci:tak:...ja tez uwarzam ze troszeczke
słoneczka niezaszkodzi ..tym bardziej ze my tu czekamy na nie jak na zbawienie:-D
zima jest baarzdo długa bo az do kwietnia,,,:wściekła/y:tagze korzystam poki moge:-pmiłego wieczorku i........
Dousłyszonka:rofl2:

witajcie majowo!
wczoraj kompletnie nie miałam czasu na pisaninę bo jak pisałam wcześniej w ten weekend remontujemy pokój dla Szymusia. Jeszcze trochę mebelków do pomalowania mi pozostało ale.. mogę to zrobić juz po pomalowaniu ścian i odpowienim poustawianiu gratów. Najtrudniejsza część remontu już za nami bo udało mi się zwolnić pokój ze wszystkich moich gratów i 'przydasiów' a nazbierało się tego niemało. Pocieszam się, że później przy przeprowadzce (która za niecały rok) będziemy mieć o wiele łatwiej.
Dziś małż pomaluje ściany a ja będę miała chwilę na odpoczynek. Kurka wodna... jutro wkraczam w 32 tydzień i wiecie co... czuję potwornie jak zmieniła się moja kondycha przez ostatnie 2-3 tygodnie. Jeszcze 2-3 tyg. temu mogłam swobodnie kucać, schylac się, a teraz....? - teraz zdarza się, że przy kucnięciu przeważa mnie i lecę na ziemię :-). Także kobietki które zamierzacie rodzić pod koniec lipca!!!! - JESZCZE WSZYSTKO PRZED WAMI :-D:szok:
A w czwartek byłam na konsultacji u kardiologa, oczywiście zaopatrzył mnie w leki i powiedział, że owszem... tętno w ciąży jest podwyższone ale .. nie do 110!!!!:szok: .... i powiedział też, że moje serducho to wskazanie do cesarki także chyba juz wiem co mnie ostatecznie czeka bo wszystko razem wzięte składa się tylko w jedno - cięcie (a mały nadal nie chce się przekręcić i wali mamusię z byka po żebrach!)

...uciekam do prac remontowych - życzę miłego dzionka i ....korzystajcie z wiosny!!!

blwiosna14.jpg

Witam sie serdecznie :-)

Fioletowa - dokladnie tak - tokofobia jest dobrze zdiagnozowana i opisana - jest rodzajem fobii, stanu lekowego. Sa tokofobie wtorne (np. trauma po przebytym porodzie) i pierwotne (nie rodzila a juz sie boi, ja to mam - matka mi przez 30 lat wkrecila niezla fobie). I ja wiem ze to mam (takze moj gin to potwierdzil i powiedzial ze nie chce mnie widziec na porodowce) i zaswiadczenie moge miec w ciagu sekundy ale jedna rzecz mnie martwi - podejscie poloznych :baffled: Jak one reaguja gdy wiedza ze laska miala cesarke bo ma nawalone w glowie? Zapytaj sie moze kochana tej kolezanki jak one do tego podchodza - jesli luz to w poniedzialek pedze do psychiatry i spie spokojnie do 39 tygodnia :tak:

Fela - tylko 9 kilo? :-) Bosz, jak ja Ci zazdroszcze :baffled: u mnie na razie 13 :baffled:

Goteczka - ja jestem w 31 tygodniu i faktycznie te istatnie dwa tygodnie nie sa juz fajne - najgorzej mi wstac jak kucalam (np. cos podnosila z podlogi). Juz wygodniej mi sie schylac :baffled: A wejscie po schodach to oczywiscie zadyszka... Kurde, tak mi sie chce fitnessu! Ciekawe ile po cesarce musze czekac z pilatesem i joga? Niby tak jest rozciaganie miesni wiec pewnie 3 miesiace minimum...

My zaraz ruszamy kupowac panele do garderoby (zeby tam chwilowo przeniesc biuro) i farbe do pokoju malego. No a w przyszlym tygodniu jak Bog da to mebelki zamawiamy :happy: Wozek kupiony - bedzie w srode. Pieluchy, butelki itp. tez juz prawie gotowe. Czego nie mam to wrzucilam w liste prezentow i szykuje sie na 6 czerwca na baby shower - juz mam 25 osob na liscie gosci i mnostwo wymyslonych gier i zabaw ludu polskiego - w takich chwilach super miec dom z ogrodem :tak: Siostra mi pomoze w salatkach, szaszlykach itp a wielki niebieski tort z misiem zamowie juz gotowy :tak:

Milego dnia dziewczynki!!!

reklama
witam sie majowo :]
widze ze tamat puchniecia nog na tapecie, mi pomaga picie duzej ilosc wody z tym ze ewekt jets taki ze czesciej w wc laduje :] ale nie mozna miec wsyztskiego :]

acha w rossamanie jest krem dla kobiet w ciazy na nogi pomaga ale ktortkotrwale tzn na godzine dwie (od paru dni nie rozstaje sie z nim nosze w torebce), ładnie pachnie i naprawde skutkuje ja smaruje nogi do 5 razy dziennie i poki co jest ok a w nocy spie z nogami podniesionymi do góry :]

wklejam link tego cuda na nogy :] http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=7165

co do przytycia w czasie ciazy to u mnie juz 12 kilo do przodu , brzuch ma 11o w miejscu pepka wiec juz dosc spory zwazywszy ze podobnoz u mnie tylko brzuch rosnie a reszta ciała zostaje bez zmian.

Ostatnia edycja:
Do góry