reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

No ładne tu rozmowy nocne;-) Spać kobitki nie mogą. A mnie nawet telefon nie przeszkadza w spaniu;-) szczególnie poranne dzwonienie.
Fela mężulek taki dowcipny:tak:
El@ ja właśnie testuję witaminy kocie z tauruną bo takie mi się zbłąkały gdzieś w szafce, ale dobre są też te Aminobiotin psio-kocie:tak:
Asia wczoraj nam w szkole rodzenia położna mówiła, że rower to już niebardzo, bo się rozluźniają mięśnie krocza(chyba-pamięć dobra ale krótka:confused:);-)
A i jeszcze mówiła o negatywnych skutkach brania No-spy.... Powiem szczerze że byłam w szoku, bo nie wiedziałam na ten temat takich rzeczy. A moja mała panna nie kręci się we wszystkie strony, nadal jest główką do góry i tylko przyjmuje ewentualnie pozycję hamakową....:baffled:

reklama
gabiaz nospa powoduje spadek napięcia mięśniowego i wielu lekarzy kaze na nią uważać.. brac magnez. wiadomo jak nie ma wyjscia to nie ma ale lepiej jej unikać a lezec i magnez łykać..

Witam!:-)
Dzis w znacznie lepszym humorze... juz nie bede marudzić, nawet juz zaczęłam mysleć o przeprowadzce, mimo,ze to jeszcze 3 miesiące...

spałam niby dobrze,ale jak rano wstaje to strasznie mnie zebra bolą, szczególnie po prawej stronie...:baffled:

a co do ruchów i układania przez dzidzię to mam tak samo jak Goteczka i AsiaJan, tyle ,ze mój dla odmiany wypycha zawsze z prawej strony, a co do komunikacji miejskiej/wiejskiej to ja sie juz tez nie nadaje, na naszych drogach te autobusy strasznie trzęsą i zawsze brzuch mi sie spina po takiej wyprawie:tak::tak::tak:

dziss mam drugie zajęcia w szkole rodzenia i bedziemy zwiedzać porodówkę, no chyba,ze bedzie akurat kobitka rodziła jakaś to wtedy nici,ale obiecane mamy,ze w ciągu całej szkoły na pewno tam pójdziemy...:tak:

Ostatnio śmiać mi sie chciało,jak Pani położna powiedziała,ze golenie przed porodem to Panowie najlepiej zeby robili i cytuję:"tak do zera i aż do odbytu, a przy cesarce to nawet te włoski na brzuchu". Miny Panów były niesamowite. :-D Poza tym jak juz Pani położna zaczęła opowadać o trudach porodu, tak tytułem wstępu,bo to były pierwsze zajęcia i tak ogólnie mówiła o czym bedzie mówiła na następnych zajęciach, to jak Panowie wszyscy przed tym byli zdecydowani, to kilku juz miało nutkę niepewności w głosie , a jeden wręcz sie upewniał czy może zmienić zdanie...:-D A to tylko potwierdza to,ze natura/Pan Bóg ( jak kto woli) dokonali,ze to własnie kobieta rodzi...

witam dziewczyny
ja jakoś dzisiaj spałam, ale jestem strasznie niewyspana i miałam mega dziwne sny - śniło mi się, że byłam na jakiejś wycieczce grupowej z... moją ginką, a potem uciekałyśmy bo wycieczka była mega nudna i wozili nas w kółko... :szok::szok::szok::confused::confused::confused::confused:
im dalej w ciążę tym dziwniejsze mam sny

No ładne tu rozmowy nocne;-) Spać kobitki nie mogą. A mnie nawet telefon nie przeszkadza w spaniu;-) szczególnie poranne dzwonienie.
Fela mężulek taki dowcipny:tak:
El@ ja właśnie testuję witaminy kocie z tauruną bo takie mi się zbłąkały gdzieś w szafce, ale dobre są też te Aminobiotin psio-kocie:tak:
Asia wczoraj nam w szkole rodzenia położna mówiła, że rower to już niebardzo, bo się rozluźniają mięśnie krocza(chyba-pamięć dobra ale krótka:confused:);-)
A i jeszcze mówiła o negatywnych skutkach brania No-spy.... Powiem szczerze że byłam w szoku, bo nie wiedziałam na ten temat takich rzeczy. A moja mała panna nie kręci się we wszystkie strony, nadal jest główką do góry i tylko przyjmuje ewentualnie pozycję hamakową....:baffled:
zgadza sie no spa nie jest takim fajnym lekie, ale chyba zadnego leku nie ma w stu procentach zdrowych kotre nie maja efektu ubocznego, magnez tez ma nie wolno go przedawkowac, cyzli teoretycznie jedna tabletke na dzien mozna brac,
Ja duzo chodze, uczlenia itd no i musze brac no spe dosc czesto bo niestety ale lezec plackiem nie moge jesli chce zlaiczyc wsyztsko w jendym terminie :( i tak zle i tak niedobrze. Pocieszam sie tym ze w psiztlaach i ogolnie w doamch tysiace ciezarnych lyka no spy i to nawet 3 razy dziennie i dzieciaczkom oraz im samym nic nie dolega wiec ....
Wąłsnie ogladam program na dzien dobry tvn gdzie mowia o kobietach w ciayz i ich traktowaniu przez społeczeństwo.

Godzinkę jeszcze się udało przespać:-) Mój już leży w jednej pozycji i oby tak został, kopie mniej, więcej się wierci, ale nie za dużo. Ja już też myślałam, żeby jakiś filmik aparatem nakręcić jak faluje brzuch, ale jeszcze go niezłapałam.
:-D fela cwany tej twój, ale wybrnął by dobrze z sytuacji;-)
Kasiurek na allegro poszukaj, bo jest duży wybór i jak porównywałam ze sklepem to najlepsze z allegro mają cenę tych zwykłych w sklepie

Słuchajcie, u nas w szpitalu kazali wziąć ubranka dla małego na wyjście, to co to powinno być? Śpioszki + koszulka+ kaftanik, czy coś innego, a może coś więcej, jakieś body, nie wiem jak się takie niemowlaki prawidłowo ubiera:confused: Bo podobno bardzo sprawdzają czy ciepło ubrany jest.
U nas w psiztlau to samo, ja biore pajacyka takiego z długim rekawem i długimi nogami + czapeczke -ten wariant nie zaleznie od pogody, no i pozniej rozek zeby było w czym go wziasc a nie takiego "samego" i gondole z wozka do przewozu w samochodzie, ewentualnie jakis koc. Tzn teraz tak mysle ze to wezme bo w sumie bedzie lato wiec tak czy siak bedzie ciepło, a dziecka nie powinno sie przegrzewac i ubrac troche cieplej niz my sami bedziemy ubrani.
Ale z miła checia poczytam co inne dziewczyny mysla na ten temat :]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam kobitki,
kurcze tej nocy to spalam jak nigdy. niedawno sie obudzilam, az dziwne...
dzis maja wreszcie przywiezc nam komode ale sie ciesze, bede mogla w koncu zrobic porzadek z rzeczami malenstwa, oczywiscie pod warunkiem ze maz zlituje sie i ja skreci...

co do ubrania bobaska na wyjscie to tez myslalam o pajacyku z dlugim rekawkiem i stopkami + czapeczka i rozek.

Juluszka nie martw sie, na pewno na poczatku bedzie ciezko po przeprowadzce ale sie przyzwyczaicie.
ja tez mam dziwne sny, kurcze az czasem budze sie i smiac mi sie chce. tej nocy bylam na rybach, hehe...
z ta nospa to powiem wam szczerze ze nie mialam pojecia ze jest taka szkodliwa. po ciazy trzeba bedzie przebadac sobie watrobe po tych wszystkich lekach...

piszecie że no-spa obniża napięcie mięśniowe no ale to chyba o to chodzi jeżeli tak jak w moim przypadku brzuch twardnieje. Chodzi o to, zeby go rozluźnić. Ja mam brać 2 x dziennie po 1 (dawka 0,4) ale jak mnie zacznie łapać częstsze twardnienie to czasem biore 3 x 1. Wiem że magnez można przedawkować i troche sie boje bo czytałam , że dawka dzienna to 300 czegoś tam a ja mam brać 2 x po 300. Z tym, ze jak przez kilka dni brałam 1 x 300 to momentalnie dostawałam kurcze nóg no a poza tym, magnez wpływa tez na prawidłowa pracę serca.
Moje szczęście tez dokazuje jeszcze po całym brzuchu choc najczęściej z prawej strony. A jest taki cwany, że jak sie położe na prawym boku to tak długo wciska mi cos tam (chyba nóżke) w biodro lub pod zebra aż sie obrócę. No i na maksa wypycha plecki. Po prawej stronie brzucha mam górke a po lewej pusto. Smiesznie to wygląda:)

ale magnez jest wydalany z moczem, więc jak nie ma problemów z nerkami to nie powinno dojść do przedawkowania magnezu
poza tym 300 to dawka dla kobiety nie w ciaży, dwupaki potrzebują więcej

reklama
Do góry