reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ja tak na chwilę, bo zaraz spadam z mamą na działeczkę:-):-) Słonko dziś wyszło więc nie chcę siedzieć w domu.
Panegiryka na 100% nie doliczają zwolnienia do macierzyńskiego, jest możliwość doliczenia ostatnich dwóch tygodni, ale to tylko za twoją zgodą, jeżeli zakład by zrobił coś takiego to wystarczy zwrócić uwagę, że tak nie chcesz.
Najlepsze na zmęczenie i przeziębienie, jest właśnie wypoczynek, a to chyba czas i pora:-)

reklama
witajcie lipcóweczki - ja w końcu na zwolnieniu (na razie do środy) więc mam więcej czasu na zaglądanie do Was. Postanowiłam w końcu pochwalić się Szymuszkowym Pokoikiem. Wprawdzie jeszcze nie jest ukończony na tip-top - do powieszenia została jedna szafeczka, do przywiezienia czeka tapczanik i jeszcze jakieś drobiazgi do wykończenia ale... już mniej więcej widać co i jak. Na razie postanowiliśmy nie wstawiać do pokoiku łóżeczka - przez pierwsze miesiące wystarczy kołyska zrobiona przez mojego tatę i pomalowana przeze mnie :-) - ma możliwośc blokowania bujania więc... jest w sumie jak łóżeczko a bez łóżeczka będzie nieco luźniej i tak... ustawniej.
tak więc przechodząc do rzeczy pokój Szymka prezentuje się mniej więcej tak:

szymuszkowypokoik1.jpg

oczywiście kołyska nie będzie stała tak koło telewizora - prawdopodobnie stanie na drugiej ścianie, w zależności od tego gdzie postawiony będzie mój tapczanik.

a to moje stare biurko komputerowe przerobione na przewijak:

szymuszkowypokoik3.jpg

szymuszkowypokoik2.jpg

wszystkie mebelki są 'stare', wykorzystaliśmy to co mieliśmy w tym pokoju także udało się zaoszczędzić troszkę kasy - bo jedyny koszt to w zasadzie ... hipoalergiczne farbki do malowania i lakier akrylowy i ...tyle. Mam tylko nadzieję, że spodoba się naszemu Szymutkowi :-) a jak mamusia później powróci do formy to może jeszcze odmaluje mu jakąś małpę na ścianie:-D

witam dziewczyny po ponad tygodniowej przerwie

po pogrzebie jak to po pogrzebie-dół, ale musze powiedzieć, ze był piękny, jeśli o pogrzebie mozna tak w ogóle powiedzieć. Duuuzo ludzi, duzo miłych słów, ale szwagierki to nie wróci...

wróciłam wczoraj i po całym dniu w samochodzie czuje sie jakoś słabo, no i pogoda ponura, wiec dzis dzień lezakowania...

nie nadrobie zaległości z całego tygodni,wiec nie bede na bieząco i nie wiem jak sie czujecie i co u Was nowego... ale od dzis wracam na dobre na bb

pozdrawiam Was i zycze milego dnia

Goteczka - pokoik po prostu cudny. Pomysł z przerobieniem biurka na przewijak - świetny Na pewno synkowi się spodoba. Sama bym sobie pomieszkała w tym pokoiku ;))

Co do L4 to popytam, kiedy wrócę do pracy. Dzięki dziewczyny. Na pewno na zwolnienie idę i już, potrzebuję odpoczynku. Myślę, że u mnie przeziębienie wywołane jest stresem, po prostu tak mój organizm musi go odreagować.

Pozdrawiam i ściskam,
P.

Goteczko jak pięknie!! przepięknie!! absolutnie fantastycznie :tak: jestem pełna podziwu, wszystko sama zrobiłaś?? cudo!

goteczko ekstra to wszystko wyglada. bardzo mi sie podoba. i na pewno Szymus tez bedzie zadowolony...:-) :-) :-)

nooo... aż się zarumieniłam:zawstydzona/y: - ale dziękuję za słowa uznania. Łatwo nie było bo z dużym brzuchem ciężko się gimnastykowac malując meble - żałuję po prostu że nie zaczęłam tego wcześniej robić ale.. same wiecie jak to jest - ciężko się zabrać jak jeszcze pojawiają się różne niepewności i wątpliwości. I powiem prawdę, że mi też się teraz w tym pokoiku na tyle podoba, że praktycznie cały czas tam przesiaduję (pod pretekstem słuchania muzyki - bo tam pozostały nadal płytki CD i wieża) i ... jeszcze bardziej nie mogę sie doczekać chwili aż pojawi się tam nowy lokator

Juluszka :] cieszymy sie ze wrocilas , no odpoczywaj kochana :*
Goteczka -noe no kopar ami opadała, masz bardzo duzy talent :]
My jeszcze nic nie robilismy w pokoju dla małego na razie stoja meble kotre stoja tam od kiedy sie wprowadizlismy, ja wmojej komodzie wygospadoruje jedna polke na ubranka małego a jak podrosnie to wtedy wezmiemy sie za jakis remont pokoju małego bo i tak poki co bedzie z nami w sypialni. ale powiem szczerze ze pokoik super :]

reklama
Goteczko!!! pokoik superancki!!
kurcze Twój maluszek bedzie mial absolutnie rewelacyjny i nipowtarzalny pokoik!!!

Gratuluje pomysłow i zazdroszczę umietności

Do góry