reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

witam

dziś jestem w lepszym humorze bo ból głowy jest mniejszy i moge choć normalnie funkcjonować :-)

Natalia
życze zdrówka
Valija
ja niczym nie smaruję bo raczej większość balsamów ma coś czego w ciąży nie wolno, nawet przestałam smarować brzuch oliwką bo mnie zaczął boleć, chyba z masowania, czytałam że tak sie może zdarzyć i boję sie spróbować znowu..

co do płci to mamy przeczucie na syna ale okaze sie mam nadzieję że już za kilka tygodni, koło 20 tyg będzie usg i mam nadzieję że pokaże co tam skrywa;-)

Fela
gratuluję kopniaczka i tak troszke zazdroszczę, bo u mnie cisza:zawstydzona/y:
Asiu
udanego weekendu:-) nareszcie razem:-)

witajcie nowe mamusie:-)
Beata1973
tu ci na pewno kciukasków nie zabranie, o to możesz być spokojna:-) a jak tyle osób będzie je trzymać to musi być dobrze:-)

reklama
no to ja zaczynam się trochę martwić - u mnie już 18,5 tygodnia a kopniaczków nie czuję?! :-( - jedynie od czasu do czasu 'bulgotki' i 'motylki' i ...nic poza tym:-(...
a u Was już w 15 tygodniu?!?

Ja moge Tobie podać rekę - u mnie to samo = też ruchów nie czuje czasem tylko bulgotki i tego nie jestem pewna czy to dzidziuś czy po prostu mi burczy w brzuchu. Juz mnie to doprowadza do szaleństwa jak dziewczyny piszą ze w 15 tyg juz cos czują:-(. Dziś wizyta u Gina wiec mam nadzieję ze dzidzius sie rozwija prawidłowo bo czasem mam schizy ze cos jest nie tak bo nic (albo prawie nic) nie czuję. Jedyny objaw ciazowy to piłka z przodu i jeszce nie do końca ustałe mdłości i wymioty...

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKIE CIĘŻARÓWECZKI :-) MAMUSIE PRZYSZŁYCH LWIĄTEK :-) JESTEM PRZYSZŁĄ - LECIWĄ MAMUSIĄ . TO BĘDZIE MOJE PIERWSZE DZIDZI :zawstydzona/y: TERAZ NARAZIE MAM NA WYCHOWANIU DWA PSIACZKI KTÓRE KOCHAM BEZGRANICZNIE :zawstydzona/y: JAKO MAMUSIOWA EMERYTKA MAM DO WAS DUŻO PYTANEK W TYM NAJBARDZIEJ FRAPUJĄCE ... JAK OGRANICZYĆ APETYCIK, BO MOJE ŁAKOMSTWO SIĘGA ZENITU ... MALEŃSTWO DOTYCHCZASOWO WEDLE LEKARZY MA SIĘ DOBRZE. 11 LUTEGO ROBIĘ AMNOIPUNKCJĘ WIĘC BĘDĘ PROSIŁA O ŚCISKANIE KCIUKÓW . PRZESYŁAM WASZYM MALEŃSTWOM MOC BUZIACZKÓW, A WAM TYLKO DOBRYCH I SZCZĘŚLIWYCH CHWIL :-)
Witaj Beata Jeśli jesteś rocznik z nicka - to nie mow takich rzeczy ze jesteś leciwa (bo ja sie obrażę - też jestem ten rocznik). Fakt ze to moja druga ciąża ale jeszce nie czuje sie staro a tym bardziej za staro na bycie młoda mamą ;-). Więc i u Ciebie na pewno bedzie wszystko ok. Przyłączam sie do pytania Aniki -po co robisz amnio- masz zalecone przez lekarza?
Pozdrawiam wszsytkie Mamuski i ich pociechy :tak:

Witajcie!

Witam się piątkowo :) wciąż z pracy :( - ale juz niedługo :)

alija beata witajcie :)

... jakos nie mam nic do napisania narazie i cos mi się nastrój popsuł, mam nadzieje, że to szybko minie.

echhhhhh, u mnie też dziś nastrój do d....y:baffled::-(
Właśnie się zbieram na wizytę kontrolną do ginki i zamiast się cieszyć to mam mega doła. Zważyłam się rano i się załamałam. Kurczzzz, przywaliłam 3 kg w 3 tyg:crazy:
Już widzę jaką modlitwę nade mną odprawi pani gin:baffled:
Nie macie ze mną szans w konkursie na największą szafarnię w drodze na porodówkę:wściekła/y::no: i wcale mnie to SPA nie cieszy:nerd::nerd:

dzien dobry Dziewczynki, witam nowe Mamusie :-)
U mnie ciezki poranek, nie moge zwlec sie z lozka. Obudzily mnie bulgotki, ale to nie bylo to o czym wszystkie piszemy, po prostu wlaczyla mi sie kontrolka zarcia :baffled: dobrze ze przy lozku zawsze stoi wielkie pudelko z moimi ulubionzmi ciasteczkami imbirowymi :happy: Mam juz plany na dzisiaj wieczor, wyruszam w podroz po hipermarketach w poszukiwaniu ARBUZA :eek::happy:

beata1973 sadzac po Twoim nicku nie jestes jedyna mama-emerytka z 2 psami :-p Zwazyszszy na to ze jestem na granicy wieku gdzie istnieje podwyzszone ryzyko moj lekarz tez zastanawial sie nad aminopunkcja, ale cos tam powyliczal, i na podstawie wynikow dal spokoj. Tez to bedzie moje pierwsze dzieciatko i rozumiem Twoje obawy. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka i daj koniecznie znac jak wyniki.

witam wszystkich
...moje maleństwo właśnie po raz pierwszy solidnie dało o sobie znać. To nawet nie był kopniak tylko niezły fikołek, aż się serce raduje:)

Gratuluje i cichutko zazdroszcze :-)

Witam wszystkie lipcoweczki :)

Co do konkursu ZWISY 2009 to primo Asia nagroda za pomysl, secundo ja zglaszam swoja kandydature w kateogrii "Celulit ciazowy" - wrrr! Mam mnostwo fajnych kremow ale boje sie stosowac w ciazy - smarujecie czyms na celulit tylki?

Ja przed ciaza stosowalam Nivea Body Good-bye Cellulite i bardzo sobie chwalilam, taraz maz mi zakazal, bo mowi ze moze byc niebezpieczne dla dzidzi. Zgadzam sie, wiec nie uzywam narazie nic :-)
Po porodzie zatem przyjdzie mi walczyc nie tylko z chronicznym zmeczeniem;-) ale i sporoa nadwaga i celulitem...rozstepow (chociaz i tak juz mam, pomimo pierwszej ciazy) tez sie spodziewam :baffled: Takze ciesze sie ze mam jeszcze pol roku spokoju :-D

Anika - wlosy mnie sie podobaja, jako brunetka cale zycie choc raz chcialam byc blondynka. A wiecie dlaczego wg socjobiologii faceci wola blondynki? Bo blond wlosy sa "slabszym genem" i jak sie ma dziecko z blondynka to jest wieksza szansa ze dziecko bedzie mialo wiecej cech ojca niz jak sie ma dziecko z brunetka ;) Praktyka chyba mowi roznie ale teoria jest taka. Piwne oczy sa tez "silniejsze" niz oczy niebieskie itd. Moj maz ma piwne oczy i ja modle sie by maly mial po nim takie dwie czekoladki ;) Ech, synek mamusi ;)))

Milego popoludnia wszytkim mamusiom!

Nigdy nie slyszalam o tej teorii, ale bardzo mi sie podoba. Maz niebieskooki bladyn, ja piwnooka ciemna brunetka. I kto wygra ta batalie o geny? :-D
Oby i w tym przypadku genetyka mnie nie zawiodla (bo jestem ladniejsza ;-))

Veritaserum, sernik na zimno mozesz zrobic sama, nie jest trudny,a przynajmniej jedna zachciewajke zaspokoisz:-)

Moze i tak, ale w kuchni mam dwie lewe rece :zawstydzona/y:
Wychodze z zalozenia, ze jak ktos ma smykalke do elektroniki to i komputer mu latwo zlozyc i tez powie ze to latwe :rofl2:
Ja do kuchni sie zblizam jedynie gdy chce nastawic wode na herbate :-D a maz sernika zrobic mi nie chce :-p
W marcu lece do Polski, wiec sobie kupie :-D:-D

e-mamo udanej wizyty życzę! ...a wagą się nie przejmuj - przyjdzie czas na wspólne zrzucanie latem :) Mnie wczoraj lekarz nie ważył, ale z każdym tygodniem jestem widocznie większa - mam juz jakieś 8 kg na plusie :))) a i tak teraz bardzo się sama sobie podobam :)

witam piątkowo wpadłam sie tylko przywitać
e mamo trzymam kciuki za wizytę
Idę robić obiad bo juz lepiej z całą rodzinka i w końcu coś zjemy normalnego
:tak:;-)

Witam wszystkie Mamusie, te zadomowione i początkujące, jak również te które wróciły po długiej nieobecności:-)

goteczka
nie martw się ja też ruchów jeszcze nie czuję, ale podobno zazwyczaj pojawiają sie ok. 20 tyg., więc cierpliwie czekam:-)

Anika i kpjm jeżeli Beata 1973 jest w wieku wynikającym z nika, to jest to wiek w którym zalecana jest amniounkcja

Anika powodzenia w skarbowce

Natalia wracaj do zdrówka

e-mamo trzymam kciuczki za wizytę

zazdraszczam Wam dziewczyny ze tak wczesnie wstajecie, ja jak nie mam nic do załatwienia i nie nastawię budzika nie budzę się przed 10, przed ciążą tak nie miałam, i na dodatek czuję się jakbym jeszcze z 2h musiala pospać:-( a dzień ucieka....

a propos płci śniło mi się że na usg okazało się, że będzie chłopiec i byłam bardzo rozczarowana, jak sie obudziłam to byłam sama na siebie zla, fakt, że po cichu liczę na dziwczynkę, ale ten mój wyraz twarzy w snie:-:)-:)-( co będzie to będzie i tak będzie najukochańszym dzidziusiem

Valija nie słyszałam nigdy tej teori na temat blondynek, ale jestem farbowaną blondynka, bo naturalnie ze mnie sztynka jak nic, jezeli chodzi o konflikt genów to przy włosach u nas nie będzie, ale nie wiem co z oczyma, bo ja mam piwne a M zielone:-):-):-):-)

poza tym popsuła mi się waga i musze jechać kupic nową, bo nie ważyłam się od 3 tyg.:-:)-:)-( dodatkowych kg wprawdzie nie widać, ale chcialabym wiedzieć czy przez przypadek znow w dół nie polecialam

Witam kobitki kochane dziendobry...:-D
monia mamy prawie taki sam termin ja 4lipiec:tak::tak:
dziekuje za miłe przyjecie z powrotem ,mnie dzisiaj zbudził tez taki ssacy bol czasem tak mam czasem nie ledwo co dobiegłam do kuchni zey cos wszamac a tu juz ten odruch....:baffled: naszczescie szybko zapchałam sie kanapka:sorry2:troche mnie juz to wkurza bo wielkimi krokami zblizamy sie do 5 miesiaca ...w nastepny piatek jade do szpitala na usg poznac płec dziecka:-)niemoge sie doczekac:rofl2: bo prosto ze szpitala pedze na ciuszki dla mojego skarba:happy:wiem ze moze troszke za wczesnie ale bardzo mnie juz ciekawi co fajnego mozna znalez bo jeszcze po takich sklepach niechodziłam.a chce sie zorientowac w cenach łuzeczka itd...
a wy gromadzicie juz jakies akcesoria? miłego dnia i dousłyszenia:tak:

reklama
wczoraj M mial dzień dobroci dla zwierząt i wypiłam sobie capuccino, takie z pianką:-):-):-) ale jak dzis go zapytałam, czy to znaczy że mogę zamiast kawusi capuciino pić to powiedział, że nie specjalnie:-( terrorysta jeden:baffled:

El@ ja już się rozglądam, bo muszę odpowiednio budżet rozplanować, wczoraj byliśmy w Ikei, mojemu M tam sie podobaja mebelki z serii leksvik, ja też uważam ze są jak najbardziej OK, ale za mna chodzi Meblik, zobaczymy co z tego będzie:-)

Do góry