reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam

dziś jestem w lepszym humorze bo ból głowy jest mniejszy i moge choć normalnie funkcjonować :-)

Natalia
życze zdrówka
Valija
ja niczym nie smaruję bo raczej większość balsamów ma coś czego w ciąży nie wolno, nawet przestałam smarować brzuch oliwką bo mnie zaczął boleć, chyba z masowania, czytałam że tak sie może zdarzyć i boję sie spróbować znowu..

co do płci to mamy przeczucie na syna ale okaze sie mam nadzieję że już za kilka tygodni, koło 20 tyg będzie usg i mam nadzieję że pokaże co tam skrywa;-)

Fela
gratuluję kopniaczka i tak troszke zazdroszczę, bo u mnie cisza:zawstydzona/y:
Asiu
udanego weekendu:-) nareszcie razem:-)

witajcie nowe mamusie:-)
Beata1973
tu ci na pewno kciukasków nie zabranie, o to możesz być spokojna:-) a jak tyle osób będzie je trzymać to musi być dobrze:-)

reklama
no to ja zaczynam się trochę martwić - u mnie już 18,5 tygodnia a kopniaczków nie czuję?! :-( - jedynie od czasu do czasu 'bulgotki' i 'motylki' i ...nic poza tym:-(...
a u Was już w 15 tygodniu?!?

Ja moge Tobie podać rekę - u mnie to samo = też ruchów nie czuje czasem tylko bulgotki i tego nie jestem pewna czy to dzidziuś czy po prostu mi burczy w brzuchu. Juz mnie to doprowadza do szaleństwa jak dziewczyny piszą ze w 15 tyg juz cos czują:-(. Dziś wizyta u Gina wiec mam nadzieję ze dzidzius sie rozwija prawidłowo bo czasem mam schizy ze cos jest nie tak bo nic (albo prawie nic) nie czuję. Jedyny objaw ciazowy to piłka z przodu i jeszce nie do końca ustałe mdłości i wymioty...

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKIE CIĘŻARÓWECZKI :-) MAMUSIE PRZYSZŁYCH LWIĄTEK :-) JESTEM PRZYSZŁĄ - LECIWĄ MAMUSIĄ . TO BĘDZIE MOJE PIERWSZE DZIDZI :zawstydzona/y: TERAZ NARAZIE MAM NA WYCHOWANIU DWA PSIACZKI KTÓRE KOCHAM BEZGRANICZNIE :zawstydzona/y: JAKO MAMUSIOWA EMERYTKA MAM DO WAS DUŻO PYTANEK W TYM NAJBARDZIEJ FRAPUJĄCE ... JAK OGRANICZYĆ APETYCIK, BO MOJE ŁAKOMSTWO SIĘGA ZENITU ... MALEŃSTWO DOTYCHCZASOWO WEDLE LEKARZY MA SIĘ DOBRZE. 11 LUTEGO ROBIĘ AMNOIPUNKCJĘ WIĘC BĘDĘ PROSIŁA O ŚCISKANIE KCIUKÓW . PRZESYŁAM WASZYM MALEŃSTWOM MOC BUZIACZKÓW, A WAM TYLKO DOBRYCH I SZCZĘŚLIWYCH CHWIL :-)
Witaj Beata Jeśli jesteś rocznik z nicka - to nie mow takich rzeczy ze jesteś leciwa (bo ja sie obrażę - też jestem ten rocznik). Fakt ze to moja druga ciąża ale jeszce nie czuje sie staro a tym bardziej za staro na bycie młoda mamą ;-). Więc i u Ciebie na pewno bedzie wszystko ok. Przyłączam sie do pytania Aniki -po co robisz amnio- masz zalecone przez lekarza?
Pozdrawiam wszsytkie Mamuski i ich pociechy :tak:

Witajcie!

Witam się piątkowo :) wciąż z pracy :( - ale juz niedługo :)

alija beata witajcie :)

... jakos nie mam nic do napisania narazie i cos mi się nastrój popsuł, mam nadzieje, że to szybko minie.

echhhhhh, u mnie też dziś nastrój do d....y:baffled::-(
Właśnie się zbieram na wizytę kontrolną do ginki i zamiast się cieszyć to mam mega doła. Zważyłam się rano i się załamałam. Kurczzzz, przywaliłam 3 kg w 3 tyg:crazy:
Już widzę jaką modlitwę nade mną odprawi pani gin:baffled:
Nie macie ze mną szans w konkursie na największą szafarnię w drodze na porodówkę:wściekła/y::no: i wcale mnie to SPA nie cieszy:nerd::nerd:

dzien dobry Dziewczynki, witam nowe Mamusie :-)
U mnie ciezki poranek, nie moge zwlec sie z lozka. Obudzily mnie bulgotki, ale to nie bylo to o czym wszystkie piszemy, po prostu wlaczyla mi sie kontrolka zarcia :baffled: dobrze ze przy lozku zawsze stoi wielkie pudelko z moimi ulubionzmi ciasteczkami imbirowymi :happy: Mam juz plany na dzisiaj wieczor, wyruszam w podroz po hipermarketach w poszukiwaniu ARBUZA :eek::happy:

beata1973 sadzac po Twoim nicku nie jestes jedyna mama-emerytka z 2 psami :-p Zwazyszszy na to ze jestem na granicy wieku gdzie istnieje podwyzszone ryzyko moj lekarz tez zastanawial sie nad aminopunkcja, ale cos tam powyliczal, i na podstawie wynikow dal spokoj. Tez to bedzie moje pierwsze dzieciatko i rozumiem Twoje obawy. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka i daj koniecznie znac jak wyniki.

witam wszystkich
...moje maleństwo właśnie po raz pierwszy solidnie dało o sobie znać. To nawet nie był kopniak tylko niezły fikołek, aż się serce raduje:)

Gratuluje i cichutko zazdroszcze :-)

Witam wszystkie lipcoweczki :)

Co do konkursu ZWISY 2009 to primo Asia nagroda za pomysl, secundo ja zglaszam swoja kandydature w kateogrii "Celulit ciazowy" - wrrr! Mam mnostwo fajnych kremow ale boje sie stosowac w ciazy - smarujecie czyms na celulit tylki?

Ja przed ciaza stosowalam Nivea Body Good-bye Cellulite i bardzo sobie chwalilam, taraz maz mi zakazal, bo mowi ze moze byc niebezpieczne dla dzidzi. Zgadzam sie, wiec nie uzywam narazie nic :-)
Po porodzie zatem przyjdzie mi walczyc nie tylko z chronicznym zmeczeniem;-) ale i sporoa nadwaga i celulitem...rozstepow (chociaz i tak juz mam, pomimo pierwszej ciazy) tez sie spodziewam :baffled: Takze ciesze sie ze mam jeszcze pol roku spokoju :-D

Anika - wlosy mnie sie podobaja, jako brunetka cale zycie choc raz chcialam byc blondynka. A wiecie dlaczego wg socjobiologii faceci wola blondynki? Bo blond wlosy sa "slabszym genem" i jak sie ma dziecko z blondynka to jest wieksza szansa ze dziecko bedzie mialo wiecej cech ojca niz jak sie ma dziecko z brunetka ;) Praktyka chyba mowi roznie ale teoria jest taka. Piwne oczy sa tez "silniejsze" niz oczy niebieskie itd. Moj maz ma piwne oczy i ja modle sie by maly mial po nim takie dwie czekoladki ;) Ech, synek mamusi ;)))

Milego popoludnia wszytkim mamusiom!

Nigdy nie slyszalam o tej teorii, ale bardzo mi sie podoba. Maz niebieskooki bladyn, ja piwnooka ciemna brunetka. I kto wygra ta batalie o geny? :-D
Oby i w tym przypadku genetyka mnie nie zawiodla (bo jestem ladniejsza ;-))

Veritaserum, sernik na zimno mozesz zrobic sama, nie jest trudny,a przynajmniej jedna zachciewajke zaspokoisz:-)

Moze i tak, ale w kuchni mam dwie lewe rece :zawstydzona/y:
Wychodze z zalozenia, ze jak ktos ma smykalke do elektroniki to i komputer mu latwo zlozyc i tez powie ze to latwe :rofl2:
Ja do kuchni sie zblizam jedynie gdy chce nastawic wode na herbate :-D a maz sernika zrobic mi nie chce :-p
W marcu lece do Polski, wiec sobie kupie :-D:-D

e-mamo udanej wizyty życzę! ...a wagą się nie przejmuj - przyjdzie czas na wspólne zrzucanie latem :) Mnie wczoraj lekarz nie ważył, ale z każdym tygodniem jestem widocznie większa - mam juz jakieś 8 kg na plusie :))) a i tak teraz bardzo się sama sobie podobam :)

witam piątkowo wpadłam sie tylko przywitać
e mamo trzymam kciuki za wizytę
Idę robić obiad bo juz lepiej z całą rodzinka i w końcu coś zjemy normalnego
:tak:;-)

Witam wszystkie Mamusie, te zadomowione i początkujące, jak również te które wróciły po długiej nieobecności:-)

goteczka
nie martw się ja też ruchów jeszcze nie czuję, ale podobno zazwyczaj pojawiają sie ok. 20 tyg., więc cierpliwie czekam:-)

Anika i kpjm jeżeli Beata 1973 jest w wieku wynikającym z nika, to jest to wiek w którym zalecana jest amniounkcja

Anika powodzenia w skarbowce

Natalia wracaj do zdrówka

e-mamo trzymam kciuczki za wizytę

zazdraszczam Wam dziewczyny ze tak wczesnie wstajecie, ja jak nie mam nic do załatwienia i nie nastawię budzika nie budzę się przed 10, przed ciążą tak nie miałam, i na dodatek czuję się jakbym jeszcze z 2h musiala pospać:-( a dzień ucieka....

a propos płci śniło mi się że na usg okazało się, że będzie chłopiec i byłam bardzo rozczarowana, jak sie obudziłam to byłam sama na siebie zla, fakt, że po cichu liczę na dziwczynkę, ale ten mój wyraz twarzy w snie:-:)-:)-( co będzie to będzie i tak będzie najukochańszym dzidziusiem

Valija nie słyszałam nigdy tej teori na temat blondynek, ale jestem farbowaną blondynka, bo naturalnie ze mnie sztynka jak nic, jezeli chodzi o konflikt genów to przy włosach u nas nie będzie, ale nie wiem co z oczyma, bo ja mam piwne a M zielone:-):-):-):-)

poza tym popsuła mi się waga i musze jechać kupic nową, bo nie ważyłam się od 3 tyg.:-:)-:)-( dodatkowych kg wprawdzie nie widać, ale chcialabym wiedzieć czy przez przypadek znow w dół nie polecialam

Witam kobitki kochane dziendobry...:-D
monia mamy prawie taki sam termin ja 4lipiec:tak::tak:
dziekuje za miłe przyjecie z powrotem ,mnie dzisiaj zbudził tez taki ssacy bol czasem tak mam czasem nie ledwo co dobiegłam do kuchni zey cos wszamac a tu juz ten odruch....:baffled: naszczescie szybko zapchałam sie kanapka:sorry2:troche mnie juz to wkurza bo wielkimi krokami zblizamy sie do 5 miesiaca ...w nastepny piatek jade do szpitala na usg poznac płec dziecka:-)niemoge sie doczekac:rofl2: bo prosto ze szpitala pedze na ciuszki dla mojego skarba:happy:wiem ze moze troszke za wczesnie ale bardzo mnie juz ciekawi co fajnego mozna znalez bo jeszcze po takich sklepach niechodziłam.a chce sie zorientowac w cenach łuzeczka itd...
a wy gromadzicie juz jakies akcesoria? miłego dnia i dousłyszenia:tak:

reklama
wczoraj M mial dzień dobroci dla zwierząt i wypiłam sobie capuccino, takie z pianką:-):-):-) ale jak dzis go zapytałam, czy to znaczy że mogę zamiast kawusi capuciino pić to powiedział, że nie specjalnie:-( terrorysta jeden:baffled:

El@ ja już się rozglądam, bo muszę odpowiednio budżet rozplanować, wczoraj byliśmy w Ikei, mojemu M tam sie podobaja mebelki z serii leksvik, ja też uważam ze są jak najbardziej OK, ale za mna chodzi Meblik, zobaczymy co z tego będzie:-)

Do góry