reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

a ja sie wkurzyłam bo chciałam Ani smska wysłać i lipa, mam puste konto a kobitka mi przysłała po 18 że urodziła.

Tak więc kochana:

ZDRÓWKA DLA MARYSI A TOBIE SIŁ I WYTRWAŁOŚCI. Swoją drogą Ty jak coś zaplanujesz to tak Ci idzie, może zaplanuj dla mnie pozytywną decyzję kredytową :-D

p.s. Złożyliśmy dziś wniosek o kredyt, w polowie następnego tygodnia ma być decyzja.

reklama
Witajcie mamuśki
Dziękuje Wam bardzo za życzenie , ale chyba największym prezentem jest to ,że Ania urodziła w moje urodziny!
Aniu kochana gratuluje Ci z całego serca , życzę Wam dużo zdrówka i szczęścia i oby Marysia miała dużo więcej wiary w siebie niż ja mam!
Zmykam bo mnie tak głowa boli ,jakbym była o rok starsza!

Niutko zdążyłam jeszcze przed północą!!!!!

Wszystkiego naj kochana, niech ta szczęście Tobie i Twojej rodzinie zawsze sprzyja!!!!!!

Buziaki :*

Beatko trzymam kciuki za pozytywną decyzję kredytową!!!!

hej matki wariatki!

My już na nogach. Mały w nocy raz się obudził z płaczem, dostał łyczka wody i spał dalej.a szybko poszłam wczoraj spać bo o 21, ale w końcu się wyspałam! Dzisiaj czuje się o niebo lepiej. Heh moja mama się ode mnie zaraziła :-p

Słoneczko wschodzi, chyba będzie piekna pogoda więc wypadałoby się ruszyć dzisiaj z domu na spacerek.

Beatko my też trzymamy kciuki za kredyciik!!

Miłego dnia kochane!

cześć,

widać, że pogoda coraz ładniejsza się robi to i od razu na forum prawie nic się nie dzieje,
a u nas z rana było za oknem szaro i ponuro, dopiero ok 12 wyszło słoneczko i od razu się lepiej do domu wracało, mała była na dłuuuugim spacerku z babcią, i chyba się na nim nieźle nachodziła, bo teraz chciała, żeby ją położyć, ale coś czuję że z tego spania to nic u niej nie będzie bo słyszę jak gada i śmieje się do swojego misia, no nic idę wymyślić jakiś obiadek na dziś
wpadnę później

Witam się,

Przede wszystkim ANIU GRATULUJE!!!!! Buziaki dla córeczki.
Super wiadomość:-)

Justyś Twój post mnie tak rozbawił, że myślałam że padnę:-D

A co do moich pączusiów, to muszę przyznać, że całkiem fajnie wyszły:tak: Smaczne i puszyste. Tylko był problem... Mati mnie zaraził tym wirusem i wieczór spędziłam na kibelku. Więc aż tak się nie zdążyłam najeść. Na domiar złego pokłóciłam się wieczorem z M.:wściekła/y: I jakoś humor mam do teraz kiepski.
Małemu od wczoraj daje Nifuroksazyt, ale nic nie działa. Dzwoniłam do lekarki i kazała mi kupić tabletki Imodium i dać jak nie przejdzie. Dostał dzisiaj dwie tabletki i póki co jest ok, tzn biegunki na razie nie ma. Zobaczymy jutro. Dobrze, że nie ma wymiotów, bo na pewno by się odwodnił:szok:

Dziewczyny a czy Wy szczepiłyście na rota??? I czy po szczepionce dopadają Was takie wirusy??? Bo to już 3 raz jak Mati ma coś takiego, i zaczynam żałować, że go nie zaszczepiłam:angry:

hej wariatki!

Faktycznie pusto tutaj jak cholera :szok:

Dzisiaj piękna pogoda była, z mężolem i małym popołudniu pospacerowaliśmy po mieście. Wieczorem przyszedł brat ze znajomym, faceci grali w pokera, a teraz wcinają pizze. 1,5 godz na nią czekali :szok:

Ja zjadłam kawałek i mam dość. Dieta skutecznie zmniejszyła mój apetyt. Dzisiaj się wazyłam - 5 kg mniej i 7cm na minusie w pasie więc gitara. Nawet w starą kiecke się zmieściłam :-p

Olcia mi lekarka odradziła szczepienia na rota. Wg niej szczepionka nie chroni w 100%. Dziecko jeśli ma styczność z tym wirusem to i tak się nim zarazi. Plus szczepionki jest taki że choroba przebiega łagodniej. Minusem jest natomiast to że wirus non stop się mutuje tak jak w przypadku grypy. Nigdy nie wiemy czy szczepionka ochroni dziecko przed danym szczepem. A co roku powstają nowe... Wg pediatry Kacpra organizm dziecka sam nauczy się walczyć z tym wirusem po pierwszym (lub kolejnym) zarażeniu. Byłam co do tego sceptyczna ale u Kacpra właśnie tak to przebiegało. Jak pierwszy raz miał rota to była masakra. Szpital, kilka dni pod kroplówkami (jedna po drugiej z różnymi płynami), bardzo zła gazometria. A teraz jelitówke przeszedł o wiele lepiej niż ja. Raz wymiotował, parę rzadkich kupek i to wszystko. Nasza lekarka jest też sceptyczna co do szczepienia przeciw ospie. Każde dziecko wg niej powinno ją przejść. Pozytywnie wyraża się natomiast o pneumokokach. Ale co lekarz to inna opinia :no:
Zdrówka dla was kochana! I wszystkich innych chorowitków!!!

Udanego weekendu!!
Dobranoc!

ja wpadłam tylko na chwilę, aby wam życzyć miłego weekendu bo nie wiem czy do poniedziałku dam radę zajrzeć, a teraz korzystam z sytuacji, że mała jeszcze śpi :szok::szok::szok:

Olcia ja na rota nie szczepiłam i jak na razie mała miała tylko raz, i to w sumie przeze mnie, ja byłam chora a ona chcąc niechcąc musiała coś ode mnie chwycić bo przez jeden dzień też miała wymioty, ale bez biegunki

reklama
oj pusto pusto tutaj u nas :-D A to dopiero sobota.. Wczoraj to babeczki chyba Marysie opijały :-D Ja zaraz biorę się za ćwiczenia, trzeba spalić wczorajsze piwo :baffled:
Pogoda zapowiada sie pikna :-p

Buziaki!

Do góry