reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Beatko ja chcę, ja chcę czekoladki- mniam..... A co do kredytu to ja na samochód miałam w Getin Bank i nie byłam zbyt zadowolona, na szczęście udało się pożyczyć kasę i spłacić szybciej. Niby miał być niżej oprocentowany, a po dodaniu jakiś tam jeszcze kwot wyszło, że muszę spłacic prawie 2razy tyle co wzięłam. Ciężka decyzja- wiem i powodzenia oraz rozsądku zyczę.

Ja się witam po przerwie. Pracy wiele i czasu brak na wszystko, net często prawie nie chodzi i w ten oto sposób nawet kilka dni nie otwieram lapka....

Vioreczka co tam u Was???? Jak maleńka???? Nieustająco trzymam kciuki, żeby było ok.

Willsonka u Was też nie za ciekawie..... Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka.

OK muszę popracować, więc tymczasem zmykam.
Buziole Lipcóweczki :)

reklama
dziewczyny!! jeszcze wczoraj narzekalam-a dzisiaj bede sie chwalic!

MOJ SYNUS KOCHANY JUZ CHODZI!!!!
wczoraj popoludniu przeszedl caly pokoj a mamy dosc duzy a dzisiaj bez problemu coraz dalej i dalej...:-D jestem w szoku!!
jeszcze musi troche pocwiczyc bo jak nie jest pewny to na dupcie,ale juz przynajmniej sobie radzi :-)
ale jestem szzczesliwa!:tak:

ide was poczytac co tam popisalyscie
ktora sie dolaczy do kawki??

Hej dziewczynki. Nie wiem czy któraś zauważyła jak pisałam o stronie dekoria.pl, że zamówiłam bezpłatne próbki. Chciałam powiedzieć, że próbki doszły. Tak jak zamawiałam, 10 wybranych materiałów. Przy materiałach z dużym wzorem może być problem, bo próbki mają wymiary ok. 11 x 14cm. Dostałam jedną próbkę prawie całkiem gładką i ani kawałka kwiatuszka o który mi chodziło, żeby zobaczyć odcień. Ale ogólnie to fajnie, że przysłali, całkowicie za darmo.
No i zamówiłam od razu 2 poszewki na poduszki i 2 razy po 3 bieżniki (tak, żeby położyć w poprzek stołu) przy spotkaniu na 6 osób. Teraz czekam, aż przyślą :-)

A tak poza tym, to włąśnie zjedliśmy rosołek.. teraz czekam, aż mąż przyjdzie ze sklepu bo olej mi się skończył, a dziś rybka, ziemniaczki i kapustka kiszona... no i sos śmietanowy z rydzami :szok: mąż przy okazji kupowania ziemniaków kupił i musiałam coś z nimi zrobić ;-) zobaczymy czy dobre, jak coś to napiszę co i jak na kulinarnym, bo nam watek troszkę przygasł...

Tomi był dzisiaj w przedszkolu ponad 3 godziny SAM. Czasem ma kryzys i płacze, ale następnego dnia znów chętnie idzie... ma takie mieszane uczucia... chce tam iść, chce być z dziećmi, ale jak sobie przypomni to mu tęskno :-p

Agnieszka - GRATULACJE dla Johniego :-):-):-)

Beatko z kredytem nei pomogę, my na szczęście jak na razie nie mamy.

czesc kochane
ja już mam weekendzik :tak::tak::tak: i moze w końcu troszkę odpocznę psychicznie od tej chorej sytuacji w pracy
Beatko super że udało wam się cenę utargować
Aga gratulację dla Joniego
Kamlotka i jak tam pierwszy dzień w pracy??
BeataZ jak bym ja słyszała taki tekst do mojego dziecka to od razu bym powiedziała co o tym myślę, i pewnie od razu bym wojnę rozpętała.

a jeszcze na dodatek nasi siatkarze grają tak beznadziejnie, ze normalnie aż wstyd patrzeć:angry::angry::angry:

HEJKA!
BEATKO ja też nie mam pojecia,przed nami też decyzja w którym banku kredyt.
I powiem Ci ,że również jak Ty naczytałam sie o opiniach banku i jak narazie nie mam pojecia.
Bedziemy sie pytac kuzyna,oni maja kredyt i sam robi symulacje w którym banku najlepiej.
Mysle ,że jak by sie nam z metrami użytkowymi udało to bedziemy szukać z dopłatą .

Acha masz jeszcze ta czekolade :sorry2::confused:????

W ogle co tu taka cisza??

Ja jestem śpiaca na maksa,chyva wczesniej dzis zasne,a przynajmniej sie zdrzemne.nie musze jechac po ToMKA ,samochód mu zostawilam przyjechałam z:blink: kolega.

Mój KALO si juz 1,5godz.:szok::cool2:.
A JULA jak zwykle broi ,wszedzie go pelno.
Ledwo po pracyweszlam ,telef. domowy dzwoni,odbieran a na wyswietlaczu pisze ZENEK czyli tescu.
Wchodze do jego pokoju ,dziadek je obiaD JULA siedzi grzecznie koło jego i bawi sie dziadka komórka.:-D:-D:-D:-D:-D

AGA ,a widzisz !!!
o co tyle krzyku!!!;P

KAMI JAK TAM W PRACY,JAK SAMOPOCZUCIE??

Agnieszka gratki dla Joniego:)
Kamlotka jak minął pierwszy dzień???

Ja trochę w pracy poczytałam, ale nadrobić porządnie to się nie da.... No cóż, może tym razem się uda być na bierzaco.

Justysia, ja też kiedyś odebrałam tel. od siory a tam cisza i okazało sie, ze siostrzenica się bawiła.
Ewa Tomi się w końcu przekona do przedszkola, skoro chętnie idzie. Ja miałam problem, bo nienawidziłam tam chodzic i było to dla mnie baaardzo ciężkie przeżycie.

A ja zgagę mam nieziemską i nic na nią nie pomaga..... :/ Idę sprzątać.

oj kobity, a ja nadal nie wiem jaki bank wybrać... może Wy mi coś doradzicie, te które mają kredyty czy jesteście zadowolone ze swoich bankow? Mi doradca kredytowy jakoś dziwnie wciska BANK POCZTOWY, nie ukrywam że ofertę mają super, ale poczytałam na forum kredytowym opinie i w sumie na każdy bank są plusy i minusy. A decyzja o kredycie jest na laaaaaaattttaaaaaa więc musi być podjęta bardzo rozsądnie, a ja mam tak mętlik...

addaaa to prawda remont w kuchni na bank , pokoje tylko ściany i sufity bo tak reszta jest ok. Też już się nie mogę doczekać wyboru mebli bo uwielbiam zakupy. Ale tak bardzo się boję o to czy będzie nas stać na raty.

Beacia
, co za tesciowie, jak mozna do dziecka tak powiedzieć:szok::szok::wściekła/y:

Jula mi ładnie spała, ale o 7 pobudka , teraz drzemie z tatusiem, a ja gniję w pracy. Pogoda brzydka dziś, zimno jak cholera aż 5 st. Objadam się więc czekoladą z orzechami laskowymi, tato przywiózł z Danii, może któraś ma chęć to podrzucę?
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Beatko, ja pracuje w banku juz jakiś czas, także co nieco wiem o kredytach. Domyslam się że chodzi ci o kredyt hipoteczny? Jeśli tak to powiem ci czym się sugerować. Po pierwsze marża banku i ewentualne dodatkowe koszty. Szukaj banku z jak namniejszą marżą i kosztami. W skład twojej raty kredytu skladac się bedzie wibor (w zależnosci od banku jest 3 m lub 6 miesieczny)plus własnie marza. to stanowi ta rate odsetkowa. No a kapital wiadomo...to część kwoty jaką wzielas. Z tego co ja sie orientuje bank pocztowy ma 6 miesieczny wibor. Większosc specjalistow uwaza ze ten 3 miesieczny jest lepszy. Wibor to oprocentowanie po jakim banki udzielą pożyczek innym bankom. I jest wlasnie zmienny. Dlatego jesli np 1 kwietnia to oprocentowanie będzie w skutek zlej sytuacji gospod wysokie a spadnie po 3 miesiacach to ty biorac w banku pocztowym kredyt z 6 m wiborem bedziesz placic to oprocent wyzsze z 1kwietnia az przez pol roku...ale bywa też odwrotnie...
Dodatkowo koszty to np ubezp od utraty pracy - koszt w banku pko to ok 3000 na dwa lata, prowizje banku od kwoty udzielonego kreytu, itd. Dlatego sama...indywidualnie pojdz do bankow popytaj o marze, o symulacje danej kwoty (czasem trzeba miec tzw wklad wlasny ok 10 do 20 procent)
Podsumowujac...w dniu kiedy ja bralam kredyt hipot najkorzystniejsza oferte mial dla mnie pko bp. A polecam zajrzec do bankow pko s.a, pko b.p, ing, wbk, geting.

Ja sie juz wykapałam ,Julek śpi awanture mi zrobił,bo zasnał obudził sie głodny ,a ja wykożystałam sytuacje i go wymyłam no i sie rozwsciekł.
Po histeryzował ,po histeryzował i spi.

Karolek sie wyspał wiec mo dotrzyma towarzstwa,a ja sie zastanawiam czy wskoczyc pod kołderke ,czy wyciagnać farby.Zbieram sie cały tydz. ,ale czasu i sił mi brakuje.:-(

Gabiazku ja tez szłam z warą obciagnietą do przedszkola,moja siora zas na odwrót codzzien takie wycie było ,że dyrektorka musiała ja uspokajac i obiecywac nie wiadomo co,a była bardzo fajna .Teraz juz na emeryturze ,ae tamto przedszkole odwiedza do dzis.
gdyby tu było te same przedszkole co ja chodziłam ,to KAROLA bym posłała z miejsca.
Mi sie wydaje tu dziwnie ,dzieci sobie wychodza do starszych na przerwy do klas poczatkowych bo jest w tym samym budynku,bija sie nauczyciele nie reaguja.:baffled::baffled::baffled::angry:
Z tego co słysze to jakas masakra,ja nie wiem jak KAROLA tam do zerówki posle.:no::no::no::no::-(

JULEK SPAŁ NIE....WŁASNIE WYDZEDŁ Z ŁÓŻECZKA NA NASZE ŁÓŻKO I SIE BAWI POSZEWKĄ .:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Beatko, ja pracuje w banku juz jakiś czas, także co nieco wiem o kredytach. Domyslam się że chodzi ci o kredyt hipoteczny? Jeśli tak to powiem ci czym się sugerować. Po pierwsze marża banku i ewentualne dodatkowe koszty. Szukaj banku z jak namniejszą marżą i kosztami. W skład twojej raty kredytu skladac się bedzie wibor (w zależnosci od banku jest 3 m lub 6 miesieczny)plus własnie marza. to stanowi ta rate odsetkowa. No a kapital wiadomo...to część kwoty jaką wzielas. Z tego co ja sie orientuje bank pocztowy ma 6 miesieczny wibor. Większosc specjalistow uwaza ze ten 3 miesieczny jest lepszy. Wibor to oprocentowanie po jakim banki udzielą pożyczek innym bankom. I jest wlasnie zmienny. Dlatego jesli np 1 kwietnia to oprocentowanie będzie w skutek zlej sytuacji gospod wysokie a spadnie po 3 miesiacach to ty biorac w banku pocztowym kredyt z 6 m wiborem bedziesz placic to oprocent wyzsze z 1kwietnia az przez pol roku...ale bywa też odwrotnie...
Dodatkowo koszty to np ubezp od utraty pracy - koszt w banku pko to ok 3000 na dwa lata, prowizje banku od kwoty udzielonego kreytu, itd. Dlatego sama...indywidualnie pojdz do bankow popytaj o marze, o symulacje danej kwoty (czasem trzeba miec tzw wklad wlasny ok 10 do 20 procent)
Podsumowujac...w dniu kiedy ja bralam kredyt hipot najkorzystniejsza oferte mial dla mnie pko bp. A polecam zajrzec do bankow pko s.a, pko b.p, ing, wbk, geting.

Aniu bardzo Ci dziękuję !:-) ja obeszłam wszystkie banki w mieście, porównałam oferty, są dość podobne, bo jak masz niższą marżę to biorą prowizję, albo ubezp. Ogólnie znam się nieco w tym temacie ( z wykształcenia ekonomistka jestem:-D) ale jak mam podjąc decyzje to mam milion mysli na min, wszystko analizuje 1000 razy robie liste na + i - i dlatego Was się chciałam poradzić. No i niestety NIE KUPUJEMY TERAZ TEGO MIESZKANIA :-:)-:)-( mój tato obejrzał je dziś z nami i powiedział że owszem fajne jest ale możemy zrobić remont dopiero na wiosne. Wszystko przez to że w durnym miejscu jest kaloryfer w kuchni i chcąc go przenieść żeby się meble zmieściły trzeba spuścić wodę z pionu a jest sezon grzewczy i nikt się na to nie zgodzi. Do tego nie mogę zrobić remontu w pokojach bo najpierw trzeba wymienić instalacje:angry: no i tato może dopiero na wiosne przyjechać i mi zrobić remont bo teraz siedzi w Danii. Tak więc decyzja jest taka że na razie jeszcze pozbieramy kasę, może się uzbiera na wkład własny albo na lepsze mieszkanie gdzie nie trzeba będzie kuć ścian i bawić się w remonty trwające kupę czasu.

Jula śpi, ja zjadłam leczo i zmykam spać.

aaaa czekoladek nie mam, przyszła koleżanka i zjadłyśmy. Przepraszam, wybaczcie :-:)-D

Do góry