reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Alusia, to na pewno nie od tej tabletki!!!! To by było niemożliwe!:no: Także nie wiń się za nic. A poza tym wad serduszek jest wiele i wiele z nich jest niegroźnych, z którymi da się żyć! A poza tym nie wiadomo czy lekarz czegoś źle nie zbadał. Na jakim sprzęcie miałaś robione usg? Na jakimś dobrym?? A kiedy jedziecie do Katowic???? Trzymamy kciuki! Będzie dobrze. Nie zamartwiaj się tylko dbaj o siebie i Ewelinkę!!!

reklama
Alusia trzymamy kciuki za Ciebie i Ewelinkę!

Justysia nasz szkraby (te starsze) potrafią rozbroić... jak się szykowałam na ta rozmowę z doradcą (jeszcze nei wiem co i jak, bo to nei była w końcu rozmowa, tylko test psychologiczny i jeszcze kilka odpowiedzi pisemnie) ubrałam spudnicę i białą bluzkę. Tomi mnie zobaczył i powiedział: "Mamo wyglądasz pięknie!" Myślałam, że się popłaczę - po prostu mnie rozbroił!
Dzisiaj rozmawiał z babcią mojego męża przez telefon i łaził po całym pokoju przykładając go do każdej napotkanej rzeczy i mówił "a to jest siedzonko Adasia, i kombinezon Adasia... a tu są spodenki mojego bracika..." Po prostu sikaliśmy ze śmiechu!
No i wszelkie teksty do Adaśka w stylu "No cio Adaśku?" "Niepłacz Adaśku, nie trzeba płakać" (wszytsko tak melodyjnie i z taka intonacją jak to zazwyczaj babcie do niemowlaków mówią), a gdy Adam sie budzi u góry w łóżeczku a my jesteśmy na dole to gdy tylko Tomek go usłyszy biegnie do góry i woła "Trzeba ratować Adasia!!! Ja go uratuję! Adasiu już idę!!!"... Po prostu sama radość! :-D

Dziewczyny, które maja facebooka możecie mnie znaleźć Ewa Gawlik Gliwice ;-) no i faremke mam, więc możemy zostac sąsiadkami :-D

no ja juz wykąpalam Kacperka mam spokoj luz blues :-D
juz mi przeszlo no a wkurzyl mnie wczoraj jak bo mamy sobie rocznice kacperek juz spal a on sobie do rodzicow i kolegi pojechal mialo go nie byc 20 min a nie bylo 2h :wściekła/y:no ale juz ok.
jak chcecie to przyjdzcie ja Wam dam to merci bo jak bedzie u mnie lezalo to ja je oczywiscie zjem.. sama :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:matko tyle kalori i jak tu czlowiek ma schudnac, aa bym jeszcze cos z mc donalda zjadla matko:-p:-D

Alusia nie przejmuj sie zeby cie pocieszyc to znalazlam na temat Ibprofenu
Ibuprofen w ciąży w ostateczności

W II trymestrrze dopuszcza się stosowanie tego leku. W III trymestrze wykazano, że ibuprofen może hamować czynność porodową, nie należy więc stosować tego leku pod koniec ciąży. W dostępnych badaniach nie wykazano ponadto, by ibuprofen był wydzielany z mlekiem kobiecym.
Pierwszych W 6 miesiącach ciąży lek Może być stosowany jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Nie opisano, wrodzonych wad

Wiec to nie twoja wina!!!!!

Dziewczyny ja szukam kroliczka wielkanocnego tutaj a nie w polsce. Tutaj jest taki fajny sklep z takimi rzeczami dla maluszkow. Jak ktoras by chciala to moge kupic i wyslac ale cena na Pl wyjdzie 200

Alusia dopiero teraz odczytalam Twojego posta to na pewno nie twoja winna,
w rudzie slaskiej jest genom tam robia badania prenatalne, maja super nowy sprzet
Centrum badań prenatalnych: Badania prenatalne
bedzie dobrze zobaczysz!!!!!!!!!!!!!!!!!1trzymam kciuki za Was nie przejmuj sie bo mala tez to zle znosi wtedy;-)
W Żorach jest też oddział , I ten sam lekarz! W każdym razie , to jeszcze dość wczesna ciąża żeby potwierdzić wadę na 100%, za kilka tygodni może się okazać ,że wszystko jest ok!

Witam się laseczki.
Moje dziecię już śpi, zasypia od tygodnia samo w łóżeczku, bez noszenia i bujania. Dzisiaj zasnął pierwszy raz bez płaczu :) ufff bo już mi go strasznie żal było i myślałam że się złamię i znowu zacznę lulać, a to chyba ostatni dzwonek na oduczanie bujania.
maylah ja dawałam Młodemu jak był marudny i płakał przy wkładaniu czegokolwiek do buźki nurofen w syropie i pomagało. Zawsze na noc dostał dawkę, do tego zimny żel Dentinox na dziąsełka i troszkę wyciskałam na nasadę smoczka.
justyś dzięki za zmianę barwy, ja już i tak jestem ślepa...
alusia a o przyczynie tej wady lekarz coś mówił? Nie sądzę żeby JEDNA tabletka przeciwbólowa aż w taki sposób wpłynęła na serduszko Małej. Nie martw się na zapas, bo tak jak piszą dziewczyny, jest kilka wad serca, które mijają wraz z rozwojem maluszka albo z którymi można żyć. Ja podczas usg połówkowego też przeżyłam chwile grozy, bo Młodemu serduszko zwolniło do 40 uderzeń i też nie wiadomo co było przyczyną. A tak poza tym straszny pech Cię prześladuje, najpierw problemy z mężem, potem się połamałaś, teraz te złe wieści. Musisz odpędzić te złe moce :)
ewcia ja już nie mogę się doczekać tych tekstów jakie Młody będzie puszczał. Ostatnio mój siostrzeniec prawie 6 letni, który mnie nie widuje zbyt często i nie za bardzo lubi (bo nie pozwalam mu na wszystko) mówi do mnie: tęskniłem za Tobą wiesz.. zastrzelił mnie totalnie, rozdziawiłam gębę i nie wiedziałam co odpowiedzieć...tak mnie zaskoczył:)))
adaaaa dobrze że się pogodziliście... w rodzinie musi być zgoda:)
I przypomniałam sobie że chyba kiedyś daisy26 mówiła o podaniu moich namiarów na nk

Ostatnia edycja:
kobitki nadrobiłam was ale powiem szczerze, nie mam siły dziś siedzieć z wami i udzielać się na bb, miałam koszmarną nockę, dziś cały dzień łepetyna boli, że :szok::szok::szok: chyba ciśnienie wariuje bo czuję się okropnie, a poza tym mała bidulka zasnąć nie może idę się obok niej położyć to może szybciej jej to pójdzie,

miłego wieczorku i kolorowych snów życzę

Laseczki , teraz przegladam sobie nasza regionalna gazetę , dokładnie nowonarodzone dzieci z naszego regionu i zauważyłam ,że babka która ze mną rodziła w 2005 roku, wtedy urodziła trzeciego syna, potem ją spotkałam jak leżałam ze Stasiem w szpitalu na zapalenie płuc , ona tam leżała z 4 synem , a teraz patrze ,ze urodził jej się piąty syn , po prostu:szok:
A w ogóle były z nią przeboje , bo przypatrzono ,że zabiera danonki z lodówki od pacjentów, oczywiście innych pacjentów!

reklama
ALLa to napewno nie od tej tabletki ,jakby tak od tabletko to pewnie co 2 dziecko było by chore.
A po drugie jeszcze nie wiadomo czy to prawda,teraz mówią tak ,a za pare tyg. okaże sie ,że imcoś nie pasowało .
Zrobisz badania i zobaczysz !
Niezamartwiaj sie na zapas bo to szkodzi EWELINCE!!

algide pochłonęłam i kawke pije z POŁÓWECZKĄ!!

Maluchy śpią!!
Musze WAM powiedzieć ,że pozwoliłam sobie ostrzyc moich dwóch starszaków.
Z tym młodszym było gorzej ,ale jakoś poszło.
Pewnie bez poprawek sie nie obejdzie ,bo mały kawałek już dla nozyczek zostawiłam bo sie darŁ.
No i zle nie jest:-):-):-).

EWO u nas podobnie tekst''nie trzeba płakać'',''już cie LULUSKU ratuje''jest na porzadku dziennym.
ostatnio targa mi małego i sam chce nosic i mówi ,ale jestes ciezki .
Ja oczywiscie trzymam na dole,ale wiesz najlepsze jest to ,że JULEK sie cieszy w niebogłosy.
Do tekstów należy równierz ''NIE PANIKUJ'', ''MAĆ''jak mu coś nie wyjdzie podsłuchał u mnie chyba jak mówie kurde mać:szok:.
A od paru dni''DOSYĆ TEGO'',''MAM DOŚĆ'':szok::szok::szok:.
A ze słownictwem trzeba sie pilnowac ,chociaz my nie przeklinamy.:no::no::no:

Do góry