reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

hej babki.nie jestem w stanie was nadrobić,jeśli coś pominęłam i nie zareagowałam, to przepraszam.zostałam sama w domu,bo mąż wyjechał,więc nikt mi nie pomaga w sobotnim sprzątaniu.a roboty mam do zarąbania...
Beacia! byliśmy u alergologa, dostaliśmy dwie maści recepturowe,jedna witaminowa,druga do stosowania sporadycznie z hydrocortisoni,czyli jak wybadałam najsłabszym sterydem, do odczulania clemastin.zalecił dietę wg swojej listy.w zasadzie zgadza się z tym,co miałam do tej pory.zrobił też usg brzuszka i na ulewania dostaliśmu helicid.przyznaję, ze wykupiłam tylko maści, na razie nie chcę go faszerować lekami - po szczepieniu dostał gorączki.acha, do nawilżania ciała po kąpieli zalecił lipobase,ivostin,cetaphil,physiogel,nonobase lub atopiclair - używałaś coś z tego, bo ja nie wiem,na co się zdecydować.
ogólnie spodziewałam się czegoś więcej po tej wizycie...
pozdrawiam

reklama
ja wpadłam tylko na chwilkę, żeby powiedzieć, że u nas jednak była to trzydniówka:tak:Mały dzisiaj jest cały w ciapki... I cieszę się bardzo, bo martwiłam się, że to coś poważniejszego.
Uciekam dalej sprzątać, bo później mamy gości....
Całuski dziołszki. I miłego weekendu Wam życzę.
papapa

Witam mamuśki
U nas nocka taka sobie, ale nie należała do najgorszych!
Piszecie o smoczkach , mój Maks ma taki własny prywatny kciuk się nazywa, jak znim jadę na dworze, a Maks go ssie to wzbudza ogólne poruszenie!
Alusia mój Maks też budzi się co chwilkę, po prostu taki już jest , a po za tym one teraz ząbkują i to może być przyczyna złego spania!
Ola85 dobrze ,że wszystko ok
Justysia masz po prostu oszczędnego chłopaka , Staś nam gdzieś klucz z szafy schował i nigdzie go nie ma, on w przeciwności chowa w różne miejsca i sam nie pamięta gdzie!
dobra zmykam sprzątać łazienkę!

Melduje sie:-)
Jeszczcze podłgi mi zostały do umycia i bedzie wsio i obiadek trza zrobic.Małż w domu ale jakby nie było,bo albo drzewa urąbac,albo gdzies jedzie w najlepszym przypadku w garażu siedzi.Na 17 jedziemy na zbiorowe urodziny dzieci szwagra,kurcze tort jeden a prezenty trza było kupic trzy,ale ja tortów i tak nie jadam raz ze nie lubie a dwa ze nie moge bo djetka skazowa.Kurcze ciagle wydatki a pensja jedna,no ale co zrobic,dwoje z nich to nasze chrzesniaki.
Oj biednie z jednej pensyjki,a tu węgiel sie skonczył i drzewa końcówka:crazy:
kaciuszka nic mi te preparaty nie mówia,pierwszy raz o takowych słysze,ja osobiscie kapałam jakis czas w emulsji emolium i szampon też emolium,szamponik jeszcze sie nie skonczył ,a teraz kapie w płynie do kąpieli nive i czasem dolewam do wody parafiny i wtedy juz nie nawilżam,czsem smaruje małego oliwka,a czesciej mleczkiem nawilżajacym hipp i mały ma fajnie nawilżona skórke,nie widze potrzeby żeby kupywac cos specjalnego,buzie smaruje kremem nivea,albo z emolium trójaktywny,albo ta mascia witaminowa,mascia przeważnie na noc.A na bardzo alergiczne zmiany mamy chyba laticort czy jakos tak tez ma mało sterydu,uzyłam go jak mały miał niecałe 3 tyg, i drugi raz musiałam jak napiłam sie mleka sojowego,teraz po kurczaku te zmiany były całkiem inne i stosowałam puder w płynie i zyrtec,a i wapno syropek.ładnie szybko zeszło.
Dzis jadł 3 dzien jagniecine i chyba jest wszystko dobrze,jak do jutra nic nie wyjdzie to jutro dam bebilon pepti,mam nadzieje ze w nim zasmakuje i nic mu po nim nie bedzie,chcem mu nieraz dawac na noc bo on mnie tak wypompuje w dzien przez to ze nie chce jesc zup i kasz ze na noc nieraz juz cycków braknie i dostaje jakies resztki,a moze i w kaszkach na mleku zasmakuje,oby.
niuta,justysia,kamlotka,stopi,vercik,alusia,adudz,olcia,heloł dziołchy:-)a reszta prosze sie zameldowac i odmaszerowac do mężów:-)

Wczoraj dziewczyny produkcje w pisaniu postow mialy na 200% to dzis trzeba wyrownac i jakos cicho na BB.... :-D:-D:-D

Co do smarowania dziecka to ja nic nie uzywam. Kapie mala w plynie Hippa i juz wiecej nic jej nie trzeba. Skorke ma sliczna, mimo iz przy nieodczynnosci tarczycy powinna miec bardzo sucha:laugh2: Kremu do buzi uzywam sporadycznie tzn. teraz jak mala jest na sloncu i mocno wieje. Krem tez mam hippa. Nie ukrywam,ze mala mi sie troche opalila na buzi ...

Hej Dziewczynki!

Napisze Wam tylko, ze zyje i zmykam.

Costam chciałam komus odpisac, ale juz zapomniałam:eek:. Wybaczcie mi to:zawstydzona/y:

Teraz mnie strasznie korci, zeby zajrzec do czerwcówek. Normalnie nie wiem czy dam rade sie powstrzynac:confused2:

Zycze Wam udanego weekendu, Kochaniutkie!
Pa!

ja na chwilkę, bo padam na ryjek.
Jula niby spoko, ale marudzi tak jakoś dziwnie. Wkurza mnie chwilami bo nie wiem o co jej chodzi. Do tego od 2 dni ślina kapie jej ciurkiem więc podejrzewam ząbki. Ale na dziąsełkach nic nie widać jeszcze:eek:

do południa spać chciala ale zasnąć nie mogła to spacerek od 11-13 zaliczony. Po obiedzie o 16 spac chciała a nie mogła i juz z płaczu usneła. Serce mi pęka jak ona płacze:-(

ja też jestem wrażliwa jakaś ostatnio (tj. od porodu) więc na to forum pewnie nie wejdę, choć znając moją ciekawość to zajrzę ehhh lepiej nie bo już dziś 2 razy wyłam (przy próbach usypiania małej)

ogolnie mam dzis doła jakiegoś, wcinam czekolade, podgryzam pomelo . Krzesełko do karmienia ktore kupilismy musimy odesłać i czekac na nowe, bo to było fabrycznie źle złożone:crazy:
do tego obniżyłam w koncu łózeczko małej i co?? i du.. nie sięgam teraz żeby jej buziola dać:angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy: żaaaal.pl jakby powiedziała moja 14 letnia siostra

Jula popiernicza po całym pokoju, a ja tylko ją odstawiam z powrotem na kocyk.
Kurde jak mi głowa pęka, wogole chce mi sie pić, choć ja nie piję .Ale dziś po tym durnym dniu chcę się spić i zasnąć jak niemowlę.

gustlicku cieszę się że w pracy jest ok, a tej paniusi to tak jak Ala napisała, podstaw nogę spod stołu
maylah, hahaha no może dziś oralnie pogadamy z mężusiem:-D on się biedak nastawia a ja liczę na sen juz ok 21 :-D

Witam się i ja.
Byliśmy dzisiaj na obiedzie u kuzynki M. Nawet fajnie było. Młody był super grzeczny, a jak gadał!
Anka i po coś tam zaglądała-trzeba było wierzyć na słowo i nie czytać. Ja jakoś nie mogę się pozbierać...
stopi za tekst o opalonej twarzy córci należy CI się klaps-my tutaj wyglądamy wiosny i nawet nie wiesz jak Ci zazdrościmy "tropików"!
olcia super że z małym już lepiej, niech zniknie ta wysypka jak najszybciej!
A gdzie się podziała Ewcia, Justysia?

reklama
Witam!

Ja dziś po zakupach, kupiliśmy w końcu rolety do salonu. No i fajny worek na zabawki dla Małgorzaty. Mieszkam tu pół roku a jeszcze tyle jest do zrobienia. Eh.

Co do czerwcówek to współczuje. Nie ma nic gorszego od śmierci dziecka. Zdarzają się też przypadki, że kobieta zgłasza sie do porodu z akcją porodową, w terminie w 40 tyg i okazuje się później że lekarze zbyt długo zwlekali i kobieta rodzi martwe dziecko. Żeby było mało, kładą ją na sale z kobietami, które mają świeżo urodzone dzieciaki przy sobie. Ona tak leży i słucha tego płaczu a jej dziecka nie ma...i jedyne na co ma ochotę to wyskoczyć z okna!!! Jak mi koleżanka o tym opowiedziała to myślałam, że tych lekarzy zaje:angry: Czasem porodem można źle zakończyć całą ciążę.

Dlatego trzeba dziękować, że Mamy zdrowe dzieciaki, które żyją i zdrowo się rozwijają.

Do góry