reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej dziewczyny, ja dziś tradycyjnie od rana mdłości... ale jakoś dziś się lepiej czuję fizycznie, dziecko grzeczne to się może za prasowanie wezmę bo sterta urosła...
Dziś na basen lecimy...
Właśnie ciekawe co tam u netgirl i u Impresji (dawno się nie odzywała- mam nadzieję,że wszystko ok)...
izabell oj kochana kuruj się, zdrówka życzę

reklama
izabell96 - życzę zdrówka. Faktycznie lepiej przeleżeć jeden dzień w łóżku, tym bardziej, ze mamy teraz ograniczone możliwości co do leczenia farmaceutycznego :dry:.

Sam - mnie też dziś głowa boli i strasznie chce mi się spać. Wczoraj jak wróciłam z pracy zjadłam tylko obiadek i położyłam się NA CHWILKę pod kocyk. Ta chwilka wyglądała tak, ze obudziłam się koło 21.00, zjadłam coś, umyłam się i poszłam do wyrka spać dalej ;-).

Dziś w radiu też mówili o tych zamieszkach w Grecji... dobrze by było gdyby Netgirl się odezwała...

MamusiuM ale Ci fajnie ze spaniem po południu. Ja codziennie przysypiam na kanapie jak mała ogląda dobranockę. Tylko na tyle mogę sobie pozwolić. Niestety mąż wraca późno i jestem sama z córcią. Dziś chyba położę się spać o 20, to może wreszcie się wyśpię.

dzięki dziewczyny za życzenia ma nadzieje że to nic poważnego bo bym nie chciała przyjmować antybiotyku. A na zbicie temperatury to tylko apap można tak :confused:
Pamiętam jak była z myłam w ciąży tez początek to zachorowałam na anginę i nic nie działało na zbicie temperatury w końcu miałam prawie 40 stopni i mama zrobiła mi kąpiel i wtedy dopiero trochę spadła. I miałam oczywiście antybiotyk, później do końca ciąży się martwiłam czy dla dziecka nie zaszkodziło.

Izabell siedź w domu i się kuruj. Mnie niestety nie udało się uchronić :-( mam zapalenie gardła, pani doktor wypatrzyła jakieś plamki na migdałkach, przepisała Bioparox i dała tydzień zwolnienia :-(
Bardzo nie na rękę mi to teraz (pomijając strach o dzidzię, chcociaż jestem dobrej myśli bo Bioparox podobno można stsować bez obaw) bo muszę w pracy powiedzieć że jestem w ciązy a chciałam to zrobić przed samymi świętami i miałam do dopilnowania kilka ważnych rzeczy :baffled:

izabell96 - z tego co mi się wydaje, co mi mówiła kuzynka, która jest przedstawicielem farmaceutycznym i mamą kilkumiesięcznego brzdąca, oraz pani w aptece, że ostatecznie jak trzeba coś wziąć, to Paracetamol. Nie wiem... sprawdź jaką substancę czynna zawiera Apap. Jak paracetamol, to chyba możesz zażyć.

Tobie Antkowa też duuuużo zdrówka życzę. Teraz taki okres, na dworze zimno, w domach, sklepach ciepło. Tu wejdziesz, tam wyjdziesz i choroba dopada :baffled:.
Wiem, co czujesz, z tym, ze musisz powiedzieć pracodawcy o ciąży. U mnie też nikt jeszcze nie wie i zamierzam powiedzieć dopiero po Nowym Roku. Ja mam umowę na zastępstwo i zastanawiam się, co będzie jak powiem co jest zgrane :dry:. Czy będę mogła liczyć na normalna umowę o pracę, czy raczej powiedzą mi dowidzenia :dry:.

Antkowa życzę szybkie go powrotu do zdrowia i oszczędzaj się ;-)
U mnie w pracy wszyscy już wiedzą o ciąży rodzinny interes, wiec z tego powodu nie mam większych zmartwień co mnie bardzo cieszy.

Mój mąż tak się mną przeją że w nocy co raz się budził i sprawdzał czy temperatura nie urosła a wiedziała że nie ma w domu nic przeciw gorączkowego to poleciał do sklepu.
Wczoraj się czułam jak mała dziewczynka. ;-)
MamusiaM już sprawdziłam jak tylko przeczytałam tak zawiera paracetamol więc ja bedzie taka konieczności to wezmę jak narazie organizm chyba sam walczy.

Ostatnia edycja:
Izabell, Antkowa współczuję choróbska:-( Ja dopiero też przez to przeszłam:-( W sumei to już mi przechodzi ale prawie dwa tygodnie mnie męczyło. Dawno nie byłam tak mocno przeziębiona. Leczyłam sie tylko paracetamolem w odstępach 4godzinnych:tak:
Za tydzień mam usg i strasznie się denerwuję czy nie zaszkodziło to maleństwu:crazy: Oczywiście jestem dobrej myśli i powtarzam sobie, że na pewno nie zaszkodziło:tak::-D Grunt to pozytywne nastawienie:-)

reklama
witajcie, u mnie dziś kryzys totalny ... czuję się beznadziejnie - w zasadie tak jak bym się 'w ogóle już nie czuła'. Mam nadzieję, że to chwilowy spadek formy i ciśnienia - dziś wyszło mi że mam 104/48 ?!? - nie wiedziałam że z takim ciśnieniem można żyć - a jednak!
A dziś wyjątkowo mnie mdli - podobnie jak wczoraj - z tym że wczoraj spotkało się to bliskim spotkaniem z WC , dziś na razie jeszcze nie za to dzień zaczęłam od zasłabnięcia. No ale nic to - niedawno narzekałam na brak objawów - to mam!

Z tymi lodami to faktycznie coś jest na rzeczy bo mnie tez od słodyczy generalnie odrzuca ale kilka dni temu miałam straszną chcicę na lody (niestety niespełnioną).

życzę powodzenia w walce z tymi 'gorszymi objawami' - i zabieram się do pracy (niestety)

Do góry