reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

E-mamo - No i ja wlasnie o tym samym! Sa wsrod nas laski ktore beda mialy cesarke bo maja takie wskazanie (np. Selena) i jak sie pisze o zamartwicy po SN to jest burza ale jak sie pisze pierdy o zmianie DNA dziecka po cesarce to jest cisza przez kilka stron! Dla mnie to jest hipokryzja - laski ktore beda rodzily SN to chuchajmy na nie i dmuchajmy i nic nie mowmy zlego slowa bo sie zestresuja a laski na cesarke to niech sie martwia astma, rakiem i zmianami DNA. Widzisz teraz o co mi chodzi? :) Taaa, obronce ucisnionych, Winkelrieda lasek po cesarce teraz z siebie zrobilam...

Ale zgadzam siez Toba w pelni ze laski i tak sa spanikowane (ja tez!) wiec temat zakonczmy dla dobra nas wszystkich :) Przepraszam jesli kogos przestraszylam, nie taka byla moja intencja - kajam sie w prochu i w popiele!

Ja tez zmykam sie polozyc, duchota u nas taka ze nie ma czym oddychac ... :(

reklama
heh z tego wszystkiego zapomniałam napisać jeszcze o jednym
pewnie trochę namieszam, ale ginka mi dziś powiedziała, że do szpitala warto mieć zrobione badanie na hiv, bo jest jakieś zalecenie ministerstwa żeby osoby niezarażone nie trafiały na salę septyczną, a jak ktoś nie ma tego zrobionego to jest "podejrzany" i może trafić na tę salę
nie powtórzę tego dokładnie ;-) ale mniej więcej jakoś to tak szło, w każdym razie że warto mieć to ze sobą...

Valija czy wieżę w takie artykuły? Tak myślę, że coś w tym może być, tylko, że właśnie tak jak piszesz nikt na pewno nie przebadał tych dzieci, które miały komplikacje przy porodzie. Dlatego myślę, że żaden z rodzajów porodów nie daje gwarancji, że jest lepszy.
Ja ze strachu może i wolałabym cesarkę, ale szczerze nie słyszałam od dziewczyn, żeby po 12h były w stanie chodzić jak po sn i dlatego do cesarki też mnie mocno nie ciągnie. Najlepiej bym oddała poród mężowi:0
Poród naturalny musi często przebiegać normalnie, bo by same położne go zwykle nie odbierały, lekarz byłby ciągle potrzebny i jednak tak natura nas stworzyła.

Ale co fakt każda powinien mieć możliwość wyboru, czy chce sn,cc, czy jakieś znieczulenie tak jak w niektórych cywilizowanych krajach europy, niestety Polsce daleko do takich ludzkich warunków.

Ostatnia edycja:
Ale wiecie co ... ;)) Nie chce żadnej z Was obrażać i powiem znaczy napisze Wam szczerze że nie przeczytałam ani jednego postu dotyczącego CC I SN :))
Ja sie nastawiłam na SN i przy tym chce zostać ... tylko mnie nie potępiajcie ;)) a tak bym sie jeszcze wystarszyła a nie chce ;))

Właśnie wróciłam od kolezanki:) przyjaciółki i siostry w jednym :D;) która jest w 10tyg ciązy i powiedziałam jej jak moja ciąża przebiegała i ją postraszyłam ;P ale nie zrobiłam tego specjalnie ;D;D:)
Teraz mam dużo lepszy humor ...

Teraz do 2.30 musze czekac na mojego Męża który mnie odbierze od rodziców :p chybaaa... A jak nie to dopiero wtedy pojde spać :)) będe spokojniejsza jak go usłysze... :p

Tak więc ja jestem dzisiaj na dyżurze :)) jak by co :p
Chyba że samą mnie coś weźnie ;P chociaż wątpie bo rewelacyjnie się czuje :))

Wiadomość od Kochanus:

"Hej :0 mój Jasieniek urodził się o 12.10, waży 3725 i mierzy 57 cm, dostał 10 pkt, jest śliczny i najkochańszy.Poród był świetny, bardzo lekki. Teraz jestem trochę obolała, ale przeszczęśliwa. Pozdrawiam wszystkie lipcówki!"

GRATULUJEMY!!!!

Gratuleczki kochanie :-):-):-) Jasieniek kawał męszczyzny :-):-):-) cyferki robią wrażenie :-):-):-) wracaj szybciutko do formy no i maxik zdrówka dla Was :-):-):-)

Alusia dotrzymam Ci towarzystwa ale tylko na chwilkę.....:-)
I też widząc co się tu dzieje nie jestem za tym żeby to dokładnie czytać.:tak::-( Wybaczcie Laseczki. :zawstydzona/y: Kiedyś z tego co pamiętam już zaczęłyśmy temat CC i SN i wiem że zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Emocje nas bynajmniej nie opuszczały.....:baffled:

Valija Ty chyba napisałaś, że NFZ nie chce płacić za CC. Wybacz ale tu nawet głupia gadka pani minister mnie nie przekona bo wiem, że jest inaczej!!!
NFZ daje taka sama ilość pieniędzy za SN i CC.

Tylko na chwile ;)) szkoda ;P
Kurcze ostatnie noce kiedy możemy się wyspać spokojnie a my na forum ... :D

Ja głupia jeszcze siedze na forum... Utrata dziecka po urodzeniu ;/ glupia i beznadziejna jestem i dlatego lece przed tv :) jeszcze niecałe 1,5 h i będe z mężem :)) Moim Kochanym ... jakoś tęsknie dziś wyjatkowo za nim :(

Ups, to rozpetalysmy 3 wojne swiatowa.... Przepraszam jesli, ktoras z Wam urazily moje posty, albo odebraly to jako nastraszenie i sianie paniki. Nie taki mialam zamiar. Wydaje mi sie, ze kazda ma prawo do przedstawienia swojego toku myslenia i dlaczego woli rodzic SN , lub miec CC. Drazni mnie to, ze SN tak sie wywyzsza, a CC uznaje sie za cos gorszego, zachcianke kobiety. Przykro mi jest, ze nie ma czegos takiego, ze lekarze informuja ciezarne jakie sa plusy i minusy porodu SN , a jakie CC. Zarowno jedna metoda jak i druga ma swoje plusy i minusy. Szkoda tylko, ze kobieta nie moze sama wybrac jak chce rodzic, ktore argumenty sa dla niej silniejsze. Mysle, ze nie bylo by problemow gdybysmy mieli normalna sluzbe zdrowia i wszystkie porody odbywaly sie prawidlowo. Wtedy na pewno mniej kobiet prosilo by o CC na zyczenie!! Zreszta jak zyjemy w czasach kiedy mozemy wybrac sobie jaki chcemy nos czy wielkosc biustu, to czemu nie mozemy miec wybor jak chcemy rodzic ????
A co do mnie to ja faktycznie panikuje, bo mam juz metlik w glowie i tysiace mysli, jak slysze , ze mam rodzic SN, a nikt mi nie daje gwarancji, ze mala sie nie zarazi ode mnie... Kurcze to nie gra w totka, czy zaliczenie egzaminu na studiach, tylko zdrowie mojej kruszynki!! I co mam zabrac wyniki badan i liczyc na szczescie, ze na dyzurze trafie na lekarza co woli zapobiegac ,niz leczyc i zrobi CC????? Kurcze HPV to nie grypa, czy zapalenie oskrzeli..... Nie chce uslyszec za pare lat , ze jednak powinnam urodzic przez CC, a nie SN.

Obiecuje , ze juz wiecej nie wypowiem sie na temat CC. :-) :-) :-)
A jak urodze to sie okaze... na jakiego lekarza trafie...

FIOLETOWA - jak dla mnie to kolejna nielogiczna sprawa w naszym NFZ. Jak mozna wymagac od kobiet wynikow badan na HIV, jak to badanie nie jest obowiazkowe i chyba odplatne ?? Kurcze kazda kobieta w ciazy powinna miec zrobione badanie na HIV za darmo i obowiazkowo!!!!!

ALUSIA - i dobrze nie czytaj :-) :-) Tylko zacznij juz rodzic :-) :-) :-) Dlugo jeszcze Twoje malenstwo posiedzi Ci w brzuszku ?????

reklama
Ale wiesz to się dobrze zapowiada. I nie zaprzeczę że milo się to czyta..... Wiesz pewnie o czym myślę?
A ja tak jakoś ostatnio mam. Cały wieczór mnie Mały kopie i jak już jest pora spania to mnie się oczy nie chcą zamknąć - i tak średnio do 2-3 w nocy.

Stopi ale badanie na HIV ma się stać obowiązkowym badaniem.

Ostatnia edycja:
Do góry