reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Kic Ty to masz zlota mame ;-) Ja bylam wychowana w takim nastawieniu i tak mi zostalo,ze wszystko sama,bardzo rzadko prosze o pomoc i to wtedy kiedy naprawde musze,a i tak mam wyrzuty sumienia:sorry: Z tesciowa to inna bajka,bo ona chetna do pomocy,ale ja juz tak mam,ze mi ciezko o pomoc prosic,zeby potem nie bylo gadania i czyjegos wypominania.

reklama
Witam w tlusty czwartek:-) Ja juz zjadlam 2 paczki ale nie zbyt slodkie:tak: Bez lukru,a pozniej bede robic paczki bez nadzienia z serkow homogenizowanych:tak: Juz lepiej sie czuje wiec posprzatalam troche i u Misi sie wzielam za sprzatanie bo balagan ze szok:sorry:
Kate super ze sie odezwalas, gratki dla siostry i wrzuc zdejcie bez kaganca:tak:
Kamu fajnie ze zajrzalas do nas:tak:Interes widze sie kreci:tak:
Renia ja spalam do 6:crazy: ,bo najpierw antybiotyk,poaniej siuku, a potem jeszcze nos zapchany:angry:Mala wstala o 6.45:eek: Wiec sobie nie pospalam:no: Szkoda ze Tymka omijaja atrakcje w przedszkolu:-(
Kic gdyby moja mama zyla miala by takie samo nastawienie jak Twoja:tak:Z tym spaniem to nie macie fajnie:no:Gratki dla Liwci:tak:
Madzia ja mam to samo z tesciowa ona chce pomagac,ale ja jak juz musze to ja prosze o pomoc a tak sobie sami radzimy:tak:
Survi dobre z ta łopatka:-D Co do kasy przed notariuszem to maja ludzie tupet:crazy: Zdrowia dla Flo:tak:
Sycia moja chrzesniaczka miala niedawno zapalenie pecherza(ma tyle lat co Misia) i nie chciala na nocnik robic siku:-(Kuzynka musiala jej na nowo pampersy ubierac:-(ale jest juz ok:tak:
Post ja tez nie odsniezam:-) Za to G musi szybciej wstac zeby odsniezyc:-D
Dobra spadam kawke wypic:tak: Pozniej obiad zrobic i te paczki:tak:Slodkiego dnia Wam zycze:tak:

witam
chodze ziewająca ale położyć się nie ma szans
kurcze juz myślę co tu na obiad zrobic bo by sie przydało a pomysłow już brak
strasznie tego nie lubie - myśleć co tu zrobić jeść brrrr

surv to widzę, że poczucie humoru nie opuszcza właścicieli
jak już tacy są to może zanim pzystąpicie do umowy to jeszcze obejrzyjcie dom, zróbcie zdjecia zeby sie nie okazało, ze podpiszecie zapłacicie a tam demolke zostawią
moja znajoma tak kupiła mieszkanie
od starszych miłych ludzi, ślicznie wykończone, ładna łazienka, fajne oświetlenie
podpisała umowe przedwstępną
doszło do podpisania aktu - podpisała zapłaciła
wchodzi na mieszkanie a tam łazienka inna tzn kibelek wymieniony na jakis stary, przy sufitach kable chamsko sterczące (odcięli nawet żyrandole sknery)
mówi, ze kupowała mieszknie po remoncie za taką też cenę a wyszło jak wyszło:rofl2:

oj z ludziskami jest bardzo róznie, lubia kombinować

Kic moja tez jest taka zeby nie wiem co się działo to rzuci swoje bo dziecku trzeba pomóc
dla mnie wzór, tez chcę byc taka dla swoich dzieci
z teściówka zgoła inaczej, a najgorsze to napięcie, ze zaraz wysłucham ile to ona sie namęczyła:no:

Kamu lecę oglądać Twoje cuda:-)

Sylcia super, że antybiotyk działa i pęchcerz sie uspokaja

Dorka ja zjadłam pół pączka i mam taka zgagę, że odechciewa mi się piec babeczki

oki idę coś zrobić do jadła

Renia ja zrobilam te paczki z serkow homogenizowanych i teraz mi smierdzi smazonym:eek:
Nic zaraz musze obiad dokonczyc:tak:

Witam wieczorkiem:)
dzwoniłam właśnie do naszego dr i jutro Liwka ma ten nieszczęsny zabieg:( o 7 mamy być w szpitalu, zabieg koło 10. Najgorsze jest to że ostatni posiłek może zjeść koło 4-5:confused2:nie wyobrażam sobie tego,no ale musi wytrzymać:confused2:także trzymać moooocno kciuki:)
Renia i tak Cię podziwiam za te kulinarne fantazje:) mój M ostatnio robił omlety nadziewane mięsem mielonym w sosie serowym mmmmm było pyszne, niby z takich niewyszukanych produktów a coś innego :)
Dorka pączków z serków homogenizowanych nigdy nie jadłam:)pewnie są pyszne:)
Madzia wady swoje ma, jak każdy człowiek, ale na prawdę jest kochana:) nigdy nie ma problemu czy to zostać z dzieckiem/dziećmi czy mi posprzątać w domu, czy gdzieś podjechać coś załatwić, auto pożyczyć, zakupy zrobić:) akurat tu nie mogę złego słowa powiedzieć - nawet nie muszę o pomoc specjalnie prosić, sama intuicyjnie wyczuwa moment kiedy "wkroczyć" z pomocą :)

Moje dzieciaki jeszcze nie śpią, ale Kuba kończy kolację i kładę bachorki:)
spokojnej nocki!

Kic trzymam &&&&&&:tak: Paczki dobre i latwe do zrobienia:tak: Potrzeba tylko 2 serki homo,3 jajka,1,5 szklanki maki i lyzeczka proszku do pieczenia,mieszasz wszystko razem i kladziesz na rozgrzany olej lyzka:tak:

Kic kciuki zaciśnięte :tak: mamę masz super, moja pewnie by sporo pomogła, ale nie aż tyle.No ale niestety jest za daleko.

Dorka proste te pączki, może kiedyś się skuszę :-)

Zjadłam 3 pączki i jakaś taka pełna jestem. :-D A jutro ruskie będę lepić :confused2: Ola strasznie lubi, potrafi i 8 na raz zjeść. :rofl2:

Spokojnej nocy.

A ja pączków nie jadłam- straszliwie przytyłam ostatnio więc najwyższy czas zacząć wracać do formy przed wakacjami.
kic trzymam kciuki mooocno
renia oj ja też nie cierpię myśleć co na obiad. Jak mi doo głowy wpadnie albo czymś się zainspiruje to ok ale tak myśleć, wymyślać, kombinoować czy zjedzą... brrr
Madzia ja też rzadko proszę o pomoc, nawet jak ktoś proponuje to ciężko mi przyjąć, chyba się boje nie wiadomo czego :p
kamu ekstra! Chucham na kciuki coby tak dalej ci szło. Ladne te torebki :)
surv hehe dobrzy ludzie- nie ma to jak kasę wziąć za ten sam dom tak z 3 razy ^^ No ale biedactwa na surv trafiły :)
A na serio aż ciekawa jestem co się w tych głowach ludziom lęgnie jak takie akcje robią. Po co im ta kasa przed notariuszem...
dorka nie wiem czy będę w końcu ta parasolkę kupować czy chusta + spacerówka nam wystarczy a to stwierdze dopiero na wiosnę więc nie będę zawracać ci głowy ale dzięki :)
tosika innego patentu nie mam na inhalacje, jeszcze mucosolwan dostaliśmy od lekarza. Podobno trzeba uważać z dodatkami bo większość podrażnia. A co do ząbkow- niestety tymi też ma chyba dziorkę i to mimo, że zęby miał lakowane i lubi je myć. Jego miłość do słodyczy jest zbyt wielka.
Moja kuzynka urodziła- chłopczyka 3kg. Wszystko ok :) Tyle że głąby oczywiście ją przez całą noc męczyły (chuchro jakieś 50 kg i 150 ) z hasłami "poród musi boleć" a rano cc. Ale dała rade :)

wiatam wieczorową, paczkową porą:-)

czy wiecie, że zaczęłam Was czytać gdzieś o 17tej:sorry: i nie chodzi o to, że tak wolno czytam, czy tak duzo napisalyscie (aczkolwiek dwa dni mnie ni e było a naprodukowałyscie aż miło:-p) ale po prostu ta moja mala jest dzisiaj nie do zniesienia:sorry: od dawna nie mialam jej tak dosc, jak dzisiaj:eek: ja rozumiem dziewczyna się już nudzi ale z drugiej strony jak do tego weźmie się jeszcze pod uwagę jej zlośliwo-upierdliwo- zołowaty charakter to normalnie mieszanka wybuchowa:sorry:ja albo mialam przy Kornelu więcej cierpliwosci albo po prostu Kornel byl zlotym dzieckiem;-) do tego jeszcze nerw mnie wziąć, bo jak wrócilam do domu (a dzisiaj tatuś mial dyzur) to kuchnia od śniadania nie sprzątana, lożka niby pościelone (ale chyba lepiej wyglądaly nie pościelone:eek:) i ogolnie jeden wielki bajzer:angry: no i żebym nie miała tak fajnie to grzdyl jeszcze nie śpi (aktualnie znalazla sobie atrakcje uprzykrzania życia dla brata- niby w lożeczku ale lata do pokoju Kornela i niby go straszy - czyli wychodzi zza winkla i krzyczy osstrym sopranem:sorry:) a jutro ja mam z nią dyżur i juz sie boje:nerd: i oczywiście jak podniosę glos to spojrzy na mnie niczym kot ze shreka i spyta się "dlaczego tak krzyczysz mamusiu??" kurcze a ja nawet nie krzyczę, tylko wyraxnie partykuuję:-p oj gdyby nie byla moja to pewnie pod kościolem by skończyla:rofl2:
Kic moja mama jest identyczna ( wprzeciwieństwie do teściowej:-p) uwielbia jak chcemy ja "wykorzystac" i cchce być "wykorzystywana":-p i wiecie co jak patrzę na nią, to tez chce byc taką babcią:-) bo mama jest fajną ale nie raz za bardzo wtrącajaca siie:sorry: no i tzrymam kciukaski za Liwkę!!!!!! wszystko bedzie dobrze, aczkolwiek zastanawiam się czemu tak dlugo ma byc na czczo?? bo jak Tosia miala przepychane oczka to pamietam, ze cycusia mialam dać jakieś trzy godziny przed zabiegiem a po cycusiu dawali jakiś syropek na bazie gluiego jasia?
Renia ale fajnego miałaś Walentego;-) a wypozyczysz za rok?:rofl2: i widze, że bezsenność męczy?:-p
Kamu torebki bardzo mi sie podobają na pewno nie omieszkamskorzystać, bo ja taka jak Renia, moge miec obdarte spodnie ale torba ladna i buty muszą być:-ptylko ja to fortune na tych torbach trace, bo ostatnią sobie ze francji sprowadzilam, ale M mi przyciąć budżet, bo powiedzial ze teraz kruchy rok wiec trza oszczędzac, wiec zaczynam zbierać na twoja torbę od dziś:rofl2: a jak idzie ineteres? macie sprzedaż tylko interentową, czy tez sklepy?
Surv czy obiecasz jakiś tomik z Twoimi gagami? wuelbiam Ciebie kobieto i tą lopatke również:-D:-D:-D:-D:-D i dziwie sie co za przeproszenie prostakki z tych ludzia??? myslieli, ze na naiwniakow trafili????? mam nadzieje, ze nie omieszkasz tak na koniec skomentować ich zachowania?????
Madzia już Ci podaje - tak na kilo nózek kuciaka posolonych i popieprzonych, robisz zalewe ze 125 ml miodu, 4 łyzek musztardy francuskiej gruboziarnistej, 4 lyzek musztardy kremskiej, 2 łyzki oleju (mozna dac ocet winny ale ja nie daje) i zostawiasz na noc w lodowce i poxniej pieczesz z 60 min, ale zalewe co jakis czas dolewasz (pycha!!!!)
Kate wrócilas córo marnotrawna:-p ja to będe czekala na zdjęcie!! a jaka metoda wybielac bedziesz? bo ja pare lat temu wybielalam wlewając taki plyn od dentysty wlewany do odcisniete go przez dentyste odlewu z silikonu i z tym spalam:tak: ale w tym czasie musialam uwazać co jem:tak:
Post zdrowka kochana:tak: ja też się we wolne pochwale sweterkiem Tosiowym, bom dzisiaj go zakonczylam;-)
Dorka a jednak męcizna i po zdjęciu widać, że dorodny w każdym calu:-D:-D:-D super!!!!! aczkolwiek jestem zalamana, ze moja intuicja nawala:sorry::-p
aaaa ja takie pączusie kiedyś jadłam, moja mam je robila, i bardzo mi smakowały i chyba musze zrobić ;-) tyllko kiedy?:cool: a ja dzisiaj zjadlam cztery, i mało tego z rana z premedytacja nie zjadlam, bo wiedzialam, że jak bedę w ratuszu to na pewno bedą:-p bo w komisji w ktorej jestem jest kolega ktory ma sieć piekarni :rofl2: i rzeczywiscie róznorakie nam przyniosl i mało tego dziennikarze chcieli sie podlizać i przynieśli dwa kartony ale jakieś spalone były:rofl2:
Kasia zdrowka dla Olgi, ale to chyba byl jednorazowy incydent, co? pewnie coś jej na brzuszku staneło?:tak:
Sylcia zdrowka dla malej!!! no zapalenie pęchęrza nie nalezy do lekkiej przypadłosci:no: no i nam zarzuć trochę ruskich, bo Kornel za nimi przepada a ja nie lubie lepić;-)
dobra chyba już przegięłam z długością posta:zawstydzona/y: więc paaaa

reklama
Poczytałam, poczytałam i nie wiem co mam komu odpisać:confused2:
Tosika, nóżki brzmią pysznie. Może się skusze na zrobienie. Olga juz lepiej. Wczoraj miała stan podgorączkowy, ale dziś wstała i bez podwyższonej temperatury. Mam nadzieję, że to była tylko lekka niestrawność
Haszi super, że z kuzynką i dzidziusiem ok. Moja koleżanka ostatnio urodziła chłopczyka 4200g
Sylcia, ja też poprosze o dostawę ruskich - duuużo, bo my wszyscy lubimy
Kic, kciuki moooocno zaciśnięte!
Nasi rodzice też baaardzo pomocni; moja mama czasami aż za bardzo, co denerwuje mojego m ;-)
Kamu, bardzo ładne torebki - takie proste - lubię to!

Do góry