reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

Camela80 fajowo. Mi po kazdej udanej wizycie u gina cieszy się micha.:-)

Jeśli chodzi o ruchy w brzuchu to jak narazie też tylko burczenie słychać.:-D

reklama
Madziu mi czasam wydaje się, że delkatnie czuje cośtam, ale podobno w drugiej ciąży szybciej czuć. Z małym czułam w 16 tygodniu, tak więc nie martw się.

Hej Dziewczynki, ja także w dzień nic nie czuję, ale wieczorem jak kładę się spać, to czasem czuje takie śmieszne wypukłości na brzusiu, i jak kładę rękę to czuje falowanie, więc to chyba dzidziuś się rusza :tak::-):-)

ksiazkowo ruchy od 16-20 tyg
u wielorodek i szczuplych kobiet - szybciej - tzn wlasnie blizej 16
ja poprzednio czulam juz w 14
a teraz trzecia ciaza - wydawalo by sie ze powinnam poczus wczesniej...a poczulam w 16 - i to tez takie....lekkie

ale fakt - jak sie wreszcie poczuje - to ciaza staje sie taka namacalna....i moze dlatego tak sie tego juz chce

Ja nadal jeszcze trochę przeziębiona,ale do pracy już poszłam.
Wczoraj ogladalismy z mężem fajny filmik dołączony do 1 z gazet "pierwsze 3 miesiące dziecka" bo wiecie co ja chyba nie boje się tak bardzo porodu jak tego radzenia sobie z dzieckiem po porodzie.Nigdy nie miałam takiego bliskiego kontaktu z maleńkimi dziećmi(chodzi n o przewijanie,kąpanie)Koleżanki pocieszają że to się robi instynktownie.Dobrze że mam mamę i babcie które mieszkają blisko,a babcia to pomagała przy wszystkich wnukach a teraz i prawnukach.Wiec jest bardziej na bieżąco niż moja mama;-)
d4de37b931.png

reklama
No właśnie jak poczuje se już to maleństwo to człowiek jakiś taki spokojniejszy jest.

Kamu nie denerwój się, to naprawde samo przychodzi, a jakby coś ne szło do dojdziesz do tego co i jak bardzo szybko. Swoją drogą to chyba naprawde jakiś instynkt, bo jakoś ciężko to nie przychodzi. Najgorsze są pierwsze dni, takie na ogarnięcie i poznanie dziecka, a potem to z górki. Wiadomo, że zawsze dziecku może coś dolegac, ale nauczysz się rozpoznawać bardzo szybk o co dzidziusiowi chodzi. Jak nie to pamiętaj, że jest BB i możesz pytac.

Do góry