reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

wpadłam tylko na chwilę sprawdzić co się dzieje i zaraz zmykam spać:-) jestem strasznie zła bo mam problemy z wejściem na forum i już się martwię co to będzie jak w ogóle nie będę mogła wejść:szok: przecież ja już jestem uzależniona od BB:baffled::-p a Wy nie macie problemów z wejściem na BB??? trzymam kciuki za wszystkie Brzuchatki i Szczęśliwe Mamuśki:-D dobranoc;-)

reklama
My przerobiliśmy chyba wszystkie bajeczki o Franklinie z siostrzyczką bo Pysiu je strasznie lubi.
A i z siostrzyczką jest też film Swięta Franklina ( chyba to taki tytuł) też świetny.
Pysiu niby się cieszy, pyta kiedy mały będzie, twierdzi że będzie go karmił, ubierał i woził w wózeczku ^^
Ale mimo to te akcje z tego tygodnia są niepokojące :(
kicrym chyba najtrudniejsze będzie to utrzymanie rytmu dnia, ale będzie się trzeba starać i już :)
ehh nasze starszaki to na pewno przeżyją, byle jak najmniej boleśnie

Dzisiaj nie idę spać. Mój m jest jakiś 1000 km od sypialni więc mi się nie chce. Bez sensu :(

uf, dzień pełen wrażeń:-)
zobaczymy jak jutro , mam nadzieje że też obfity będzie w emocje i nowe bobaski lipcowe:-)
miłej nocki dla wszystkich:-)

Dorka, gratulacje!!!

co do starszakow, dziewczyny Wasze dzieci sa juz duze, rozumnie i kochane, napewno bedzie dobrze :tak:

ja sama jak wiecie mialam z moim Jasiem przebieg kilka dni
tyle ze on malutki, naprawde malo rozumie, swiat mu sie wywalil do gory nogami
ale robilam wszystko zeby byc jak najwiecej z nim, rozmawialam, tlumaczylam z mezem co sie dzieje, dawalismy mu ja podotykac (mimo ze nie robil tego delikatnie :sorry2:) wyciagnac smoczka, jak chcial zebym z nim szla odkladalam mala, i szlam, ciagle na jego zawolanie
efekt na dzien dzisiejszy
siostra miala rano butelke z Jaska herbatka w buzi
siostra miala butelke z mlekiem w lozeczku bo plakala
przyniosl jej smoczek bo plakala
a wieczorem dostala pierwszy "prezent" - kawalek pudelka i podstawke :cool2:
chyba juz jest mniej zazdrosny ;-)

lece spac bo mala dala nam po palniku
dobranoc kochane i sie rozdwajac grzecznie

Kate, mi się też cos strasznie długo BB otwiera ale myślałam że to tylko mój komp sfiksował i już rzucałam na niego klątwy;-)
No nic, może do jutra się coś rozrusza.
Roni, dzięki za pocieszkę :-) Jasiek naprawdę pomysłowy chłopak :-D Grunt, że są objawy sympatii do siostrzyczki :)

Miłej nocki dziewczynki. Oby jutrzejsze otwarcie kompa okazało się równie fajne jak dziś :tak:

Chciałam wszystkich serdecznie przeprosić za nie porozumienie. Nie mam dzieci. Chciałam tylko dowiedziec się jakie używa się w tych czasach kosmetyków dla niemowlaków. Mam cere wrażliwą jak noworodek. Kupiłam Nivea Baby Sensitive jak mi polecaliście i jestem bardzo zadowolona. Nie jestem na nie uczulona. Jeszcze raz przepraszam!! Karolina
Ładne suwaczki. Długo nad tym myślałaś? :baffled::baffled:
No comment :dry::confused2:

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :-)
dopiero się dopchałam do kompa...:-( (nie ma jak to mieć dziecko na wakacjach, które wiecznie by grało) i widzę, że mam troszkę do czytania...
Jestem po wizycie u mojej gin i to chyba ja zakończę lipcowe rozdwajanie, bo jak mi powiedziała pani doktor: wszystko jest ładnie pozamykane, żadnego rozwarcia i w najbliższych dniach to się raczej nie zmieni :-( no chyba, że mała bardzo mocno nas zaskoczy (ale na to nie liczę:-() W piątek mam przyjść na ktg i usg do szpitala i jeżeli nadal nie będzie nic to umówi się na kolejne, a jeżeli do 25 nie urodzę, to grzecznie mam się stawić w szpitalu na oddziale i poleżeć do rozkręcenia akcji...

dorka - gratulacje, gratulacje, gratulacje:tak: A ja jeszcze planowo 14 dni:baffled: Buhuhuhuhuhuhuhu................:-( No ale cóż: cierpliwie czekam i podczytuję o Waszych szczęściach:-D Pozdrawiam z zachmurzonego Krakowa:-)

Dzien dobry Dziewczynki :-)
witam po pieknie przespanej nocy (ja chyba nie urodze w najblizszym czasie ):wściekła/y:
Dziewczyny mam nadzieje ze sytuacja ze starszakami nie bedzie potrzebowala nadprzrodzonych sil by dac z nia rade :-) mysle ze rady Kicrym (studentki pedagogiki ;-) ) sa jak najbardziej sluszne :-) ponadto kazda z Was jest na pewno swietna mamuska i kto jak Wy sobie nie poradzicie :-) nie ma sie co martwic na zapas, bo moze byc pieknie i kolorowe, a starsze dzieciaczki pokochaja na zaboj nowe dzidzie :-) trzymam za Was kciuki!!
No ciekawa jestem czy dzis tez bedzie taki wysyp Maluszkow :-) bo tydzien nam sie zaczal dosc ciekawie :-)
Ja mam dzis wizyte u lekarza, zobaczymy czy moja szyjka poczynila jakies postepy- choc nie sadze:baffled:

reklama
Witam z rana Wszystkie Nierozpakowane i Wszystkie Szczęśliwe Mamuśki:-):-) myślałam, że znowu będzie jakiś niesamowity wysyp, ale dzień dopiero się zaczyna, więc można brać się za robotę;-) u mnie noc w miarę przespana, ale powolutku dopadają mnie jakieś skurcze, więc liczę na to, że "kiedyś" się rozdwoję:-D:-D:-D muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, żebym sobie nie musiała nic wkręcać bo jak siedzę i nic nie robię to podłapuję jakieś schizy:baffled: a jak jestem zajęta to jest dobrze:-) miłego dnia i powodzenia na wszelkich wizytach i nie tylko:-D

Do góry