reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

po 14 mam miec robione to usg. na ktg dziś "az" 2 skurcze po raptem 45% wiec jeszcze nie rodze. juz nawet oswoilam sie z mysla, ze jednak nie urodze wczesniej, takze spokojnie dziewczynki na mnie jeszcze nie czas.;-)
a maly jak wczoraj mial ponad 170 tetno i niby ze wysokie tak dzis bylo ok 185 ciekawe. mam nadzieje, ze to usg bedzie ok.

reklama
Hej Dziewczynki ;-)
Madziu JESZCZE RAZ WIELKIE GRATULACJE!! MACIUS JEST PO PROSTU PRZESLICZNY, AZ TRUDNO UWIERZYC ZE SWIEZO NARODZONY, NA ZDJ NIE WIDAC OPUCHNIEC, MA TAKA NIESKAZITELNA SKORKE-CUDO CHLOPACZEK, az swojego Macka przywolalam do kompa by obejrzal to cudenko :-)
Julia strasznie Ci wspolczuje :-( Podejrzewam jakim strzepkiem nerowow musisz byc, to wyczekiwanie wykancza:-(nawet mnie, kibicujacej Ci tu z forum... a co dopiero Ciebie:no: no ale najwazniejsze ze z Malutka wszystko ok
Aga nie mow hop, na darmo w szpitalu Cie nie trzymaja :-) zaciskam kciuki ;-)

Dzieewczyny tak czytam o Waszych dolegliwosciach i zaczynam sie denerwowac...kurcze mi kompletnie nic nie jest:szok: zero skurczykow-przepowiadaczy, noce przespane, nawet brzuszek mi az tak nie opadl... mam nadzieje ze to nie oznacza ze Mloda bedzie chciala posiedziec w brzuchu jeszcze z miesiac...:eek:

na pewno będzie wszystko ok :tak:. Wszystkie musimy w to wierzyć :tak:.
Nie zmienia to jednak faktu, ze najzwyczajniej w świecie wariuję, chodzę wściekła jak osa, chciałabym z kimś pogadać, ale wystarczy że się ktoś nie tak odezwie i już mam ochotę rzucic się mu do szyi i wygryźć tętnicę. Dramat ... i ryczeć mi się chce - ciekawe czy medycyna przewidziała takie zjawisko, jak depresja przedporodowa??

Anecia, a nie możesz sobie jakiegoś głupiego, a absorbującego zajęcia znaleźć? Ja właśnie wypisuję instrukcje bankowo-kredytowe dla męża, wkurzając się przy tym straszliwie, że w ogóle muszę to pisać, że sam nie umie załatwić etc. ale przy okazji złe emocje uwalniam i jest nadzieja, że jak wróci z pracy, to mu się fest za samą chęć do życia nie oberwie....aczkolwiek całą ciażę go dość oszczędzałam, więc może by jakąś potężną awanturę na koniec?:-p A poza tym to snuję się po domu, dokładając co rusz coś do torby, albo z niej wyjmując....skończy się na pojechaniu do szpitala z kupą niepotrzebnych rzeczy, a bez karty ciązy:-p

czy ja mogę też sprobować używać kosmetyki Nivei?? mam też bardzo suchą i wrażliwą cerę. ciężko mi dopasować kosmetyk dla siebie.
jakie kosmetyki z Nivei byś mi poleciła?? oglądałam w necie. jest ich dużo. nie wiem co mam kupić.

cisowianka przepraszam , ale chyba wyjde przed szereg i napisze to jako pierwsza... sa odpowiednie watki do zadawania tematycznych pytan... problemy z kosmetykami, jedzeniem,karmieniem piersia- czymkolwiek zadawaj tam, tutaj zwyczajnie robi sie balagan. Ponadto nie wiem czy zauwazylas , ale wszystkie jestesmy podekscytowane porodem, i gro z nas po raz pierwszy bedzie mamusiami... Dziewczyny,ktore maja juz swoje Malenstwa przy sobie dziela sie wrazeniami i spostrzezeniami na innych watkach, a nie tu gdzie wszystkie tak sie denerwujemy- tutaj sie wspieramy, gratulujemy, wyczekujemy... poza tym masz niesamowity dar strzelac tametami ni z gruszki ni z pietruszki:eek: mam nadzieje ze Cie nie urazilam, zapraszamy z takimi pytaniami na watki odpowiadajace ich tematyce... :-)

Andziaa również dołączam się do Twojej uwagi;-):-) Cisowianka rzeczywiście te problemy o których Ty piszesz omawiane są na innych wątkach i tam Dziewczyny - Mamuśki na pewno z chęcią Ci pomogą:-):-) Na tym wątku piszemy głównie o czekających nas niebawem przeżyciach, o których większość z nas nie ma pojęcia:eek: tak więc Cisowianka, nie obraź się, ale w tym wątku na tapecie jest poród, a nie coś innego:sorry2:

Najgorsze, ze tylko wy mi odpisujecie. Pisałam gdzie indziej i żadnego odzewu. Nie którzy z Was macie już dzieci to się orientujecie. Jak macie coś do mnie to pisać na PW albo na gg a nie oficjalnie na forum. Nie życzę sobie tego. To proszę mi powiedzieć gdzie mam się o to zapytać. Może znacie inne fora gdzie rozmawia się o takich sprawach. Bo ja nie znam. Jak was uraziłam to przepraszam. Bardzo dobrze mi się tutaj rozmawia i znam Was już troszeczkę. Wiem, że zawsze ktoś odpisze i poradzi mi a gdzieś indziej to może być różnie.

Cisowianka wlasnie probujemy Ci wskazac miejsca gdzie masz o tym pisac... Na watku ogolnym Lipiec poruszana jest inna tematyka, niz ta, ktora Ciebie najbardziej ineteresuje...
Ale wszystkie my mamy rowniez pozakladane inne watki jak "Nasze dzieciaki..." itp. Nie mozesz oczekiwac ze od razu ktos Ci odp tam na nurtujace Cie kwestie, bo zwyczajnie czasem zapracowanym swiezo upieczonym mamusiom brakuje czasu... Tutaj na Lipcu same nie wiemy co bedzie pasowac naszym Malenstwom, w koncu dopiero oczekujemy dzieci...a te Dziewczyny, ktore spodzieawaja sie ktoregos z kolei dziecka, swoje spostrzezenia na temat pielegnacji czy opieki opisuja na pozakladanych do tego specjalnie watkach...

reklama
Andziaa zgadzam sie z twoimi uwagami:tak: wracając do tenatu bóli przeporodowych itd to ja jużnie wiem co mam robic od rana sprzątam(już nhie pamietam kiedy tak wymyłam kuchnie:-D)a tu nic tylko brzuszek troche twardnieje, o dziwo plecy az tak bardzo nie bolą:shocked2:wiec u mnie objawów brak , aginka mnie nakreciła że to może być lada dzień. Postanowiłam dzisiaj jeszcze umyć okna może wtedy sie cos ruszy:-Dale jeszcze wysprzatam pokoj no i zrobie obiadek:tak:
Wszystkim Dziewczynom oczekującym na cc dopinguje !:tak:przyszły tydzień należy do was no i do tych bidulek przeterminowanych:tak:ciekawe kiedy u mnie sie cos zacznie:sorry2:
Cisowianka o kosmetyki pytaj na wątku "ciuszki, wózeczki...." tam na pewno ktoś zajrzy to ci odpowie:tak:

Do góry