reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Jak sądzicie czy mogłabym spróbować zastosować na siebie kosmetyki które używają moje małe. Mam cerę bardzo wrażliwą i bardzo suchą. Krem do twarzy po wielu dniach i miesiącach dopasowałam. Z resztą mam problemy. Jakie kosmetyki można stosować przy karmieniu piersią. Czy można używać perfumów?? Ja mogę tylko na dłonie. Jak zastosuję gdzieś inaczej to odrazu wysypka swędząca wyskakuje. Jest ze mną ciężko. Chodzę do dermatologa a i tak nic nie wiem. Nic mi nie poleca. Sama mam wyprobować na sobie.Próbki ciężko można dostać. Sklepy i apteki udawają, ze nie dostają. Firmy mówią odwrotnie. Jak by mógł mi polecić jakieś dobre kosmetyki to będę wdzięczna. Osoby z Gdyni jak znajdą gdzieś w sklepach lub aptekach próbki kosmetyków dla cery wrażliwej po 20 roku i będę wdzięczna o adresik tego sklepu lub apteki.

reklama
widzę, że dzisiaj od rana cisza.... :-)
Cisowianka, wybierz się do apteki, może tam ci coś doradzą jeżeli chodzi o krem. Kosmetyki dla dzieci nie powinny zaszkodzić,bo przecież dziecko też ma bardzo wrażliwą skórę, więc np oliwka nie powinna zaszkodzić. No ale zawsze lepiej skonsultować z osobą która ma w tym zakresie jakieś rozeznanie :-)

Witam nie takim znowu bladym świtem:-) Dziś pierwszy raz od wielu miesięcy udało mi się dzielnie dospać prawie do 8....trochę późno zważywszy, że od przyszłego tygodnia z powrotem wstawanie o dziwnych porach, ale choć tym jednym dniem się nacieszę:-p
Widzę, że na razie cisza, żadnych dobrych wieści, ale po wczorajszych i na dziś zapowiadanych burzach, kto wie, czy się nie ruszy z rozpakowaniami;-)
Kociata: może napisz do Ewy? Jak zajęta rodzeniem to najwyżej nie odpisze, a jak już po to bedziemy mogły świętować:-)
Madzia: Ja też chcę opis porodu - wydaje mi się, że choć był ciężki to zadziała jednak pokrzepiająco, bo skoro Tobie się udało, a Maciuś taki piękny, to i szanse, że nam nierozpakowanym też tak dobrze pójdzie rosną:-D
Cisowianko: mamy osobny wątek o diecie, karmieniu i drugi o dolegliwościach poporodowych dzieci i mamuś - zajrzyj tam jest sporo informacji o żywieniu.

Co do bóli....to u mnie nadal cisza, a dziś właśnie mija mój pierwszy TP :-p:-p:-p Za to śniło mi się, że mi wody odeszły i czop.....tak sugestywnie, że w środku nocy niemal męża obudziłam, że rodzimy, ale się opamiętałam i sprawdziłam, że to tylko sen:-p

Miłego, i oby nie gorącego dnia! U nas szykuje się duchota niestety, ale może kolejna burza nieco oczyści atmosferę, bo szykuje mi się pracowity dzień....

I ja witam rana. Nocka super. Oczywiście Olga budziła się na jedzenie, ale ładnie zasypiała a przede wszystkim Mikołaj przespał całą nockę w swoim łóżeczku;-)
Dziś wyruszamy na działkę - teściowa robi imieniny ;-)

Dziewczyny, do dzieła!

Cześć Laseczki:-)
Ja dzis od niepamiętnych czasów przespałam calusieńką nockę, nawet raz się nie przebudziłam, jestem wypoczęta jak Młody Bóg:-):-):-) A może to jakis znak???:tak:
Ciekawe co dzis się wydaży, która dzidzia zdecyduje sie wydostać z dezpiecznego azylu na zewnątrz?

Witam!
W Tczewie przyjemny chlodek(jak narazie) po nocnej burzy.
Madzia sliczniutki ten Twoj krolewicz.
Dzis w nocy mialam 2 wizyty w kibelku, ale to nie jest najgorsze. Dla mnie gorsze jest przewracanie sie z boku na bok. Brzuch boli, kosci bola a jak wstalam to jeszcze kark zaczal mnie bolec.

dorka ja w nocy co 1h na siku chodzę jak mi się uda przespać 2 to jestem szczęsliwa, ale dziś w nocy to co innego...aż dziwne że łóżko jest suche:-D:-D:-D

witam z rana
właśnie otworzyłam oczy i lecę czytać wieść
może Julia po wczorajszych przygodach z czopem jest już po?
Ewa-Krystyna pewnie już jest po skoro w czwartek miała mieć wywołanie - tak więc dzidziusia lipcowego kolejnego mamy:-)
kociata dołączam się do prośby surviv i jak możesz to czegoś się dowiedz please;-)
miłego dnia :-)

witam mamuśki! u mnie noc nawet ok do wstawania na siku już sie przyzwyczaiłam wiec chodze prawie na śpiąco:-D
w Katowicach pogoda zapowiada sie niezaciekawie dla kobiet w 9 miesiacu no dla innych to za pewne rewelacyjnie:-D
ja postanowiłam dzisaj wziaść sie do pracy i posprzatac mieszkanko, no ale zobaczymy co da sie zrobic przy takiej pogodzie!
Miłego dnia życze!

reklama
ja dla małych używam bambino kosmetyki
z tego co zauważyłam to mają suchą cerę
coś te kosmetyki im nie pomagają
może ktoś mi coś poleci lepszego
chcę wpaść na chwilkę do Tesco
to odrazu bym kupiła
może odrazu dla alergików na wszelki wypadek

Do góry