reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

ja będę miała zdejmowany na początku lipca, tak myślę że około 6 i co, mam się szykować do porodu już??
Chyba nie ma reguły bo kolezanka miała ściągnięty,lekarz myślał że zaraz urodzi a urodziła 2 tyg później,pocieszające jest to że poród bardzo szybki

reklama
Hello, ja po burzliwy weekendzie bez dostępu do bb.
Heksa wielkie gratki :)
Zaliczyłam właśnie ślub przyjacióły,
objadłam się, opiłam (trunków bezalkocholowych), nawet troszkę potuptałam :)
i co najważniejsze, wbrew przepowiedniom nie urodziłam :)
W dodatku mój synek obtańczył Pannę Młodą i był w 7 niebie i do pełni szczęscia jeszcze spał u dziadków.
To akurat było też spełnieniem moich marzeń bo wróciliśmy po 2 i chciałam się wyspać ^^

AHaa, mnie prof powiedzial, ze mam szyjkę 1,5 cm i jak mi zdejmą pessar to jest możliwość ze szybko urodze , więc być może nie będą mi wywoływać. Wiem,że lekarz po zdjęciu pessara ma mnie trochę pomęczyć a rano zrobią mi lewtywkę, więc najprawdopodobniej mnie ruszy bez wspomagania, sama nie wiem zobaczymy. W każdym razie tak się juz denerwuję odkąd wiem kiedy mam iśc do szpitala, że chyba żadna lewatywka nie będzie potrzebna :zawstydzona/y:.
dzisiaj w nocy spałam może 2 godziny, nie mogłam zasnąć a jak zasnęłąm to mi się koszmary śniły. AAA szkoda gadać...

mamabartka to moze zeby ostudzic zapęd do truskawek to powiem ze po nich strasznie meczy zgaga (bynajmniej ja to mam i dzis nocka pewnie ciezka bedzie)

mnie tam zgaga męczy praktycznie po wszystkim, tylko po jogurtach nie:-), więc wychodzi na to , ze powinnam sie tylko produktami mlecznymi zajadać-eee tam
Pani doktor poradziła mi zebym sobie robiła siemie lniane i fakt jest jakaś poprawa:rofl2:

no wlaśnie ja też szukam ratunku w tym pessarze i myślę że po zdjęciu to już szybko i łatwo pójdzie, ale zobaczymy.....:-)
a co do truskaweczek to mogę je jeść na okrągło, jeszcze jak nie było sezonu to robiłam z mrożonych koktajle, widać mojej niuni podpasowały:-)
a mnie dziś od rana głowa boli, wrrrrrrrrr, chyba na kawe muszę się skusić..

A ja mam dziś motorek w tyłku - już byłam na zakupach, zrobiłam pranie, poprasowałam ubranka i przygotowałam obiad...ufff....pewnie gdzieś tak około 14:00 opadnę z sił i będę juz tylko leżeć:-)

Czesc ja nie mam nic jeszcze zrobione. Ale moj kochany maz zrobil wczoraj wiecej obiadu i dzis musze tylko ugotowac ziemiaki:-). Tak sie rozleniwilam ze nie chce mi sie robic obiadow.

oj mi tez by sie przydal taki motorek:-) bo siedze juz od 3 godzin i oprocz wyskoku po zakupki na sniadanko nic jeszcze nie zrobilam a dzis sama jak palec wiec chcialam poprac, posegrekowac ciuchy i takie tam domowe robotki
ale jak zwykle - zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce;-)

reklama
Hej

Ja dla dzidzi mam już praktycznie wszystko, zostało mi spakować torbę do szpitala.
Ale to zrobię pod koniec tygodnia, jak będę wiedzieć kiedy będzie cc.A wizytę mam w środę.

Teraz to kurować muszę moją córcię bo od wczoraj gorączkuje, i nie wiem co jej jest.Na 13 idziemy do lekarza.

Do góry