reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

To niedługo się rozpocznie lipcowy baby boom, co prawda już w czerwcu, ale natury nie da rady oszukać:-) Alicja od czwartku zapewne Wszystkie będziemy przeżywać (bo ja na pewno) i czekać na wieści od Ciebie;-) trzymam kciuki, żeby wszystko (dosłownie) gładko poszło - i tu sławny tekst - musi być dobrze bo nie ma innej opcji:laugh2:

reklama
Alicja będziemy Ci wszystkie kibicować! Życzę łatwego porodu (nie wiem czy te dwa słowa nie są przypadkiem słowamy wykluczającymi się ;-)) i wracaj do nas szybko żeby nam wszystko opowiedzieć!

Dla mnie czwartek też będzie ważny bo się ostatecznie zadecyduje moje CC - czy wogóle i jeśli tak to kiedy. Już bym chciała wiedzieć bo najgorsze to takie niewadomoco. (Roni szczęściara już może odetchnąć :tak:)

No i od poniedziałku idę na L4!!! Hurrra! Myślałam że jeszcze z tydzień pociagnę ale już nie daję rady, wykańcza mnie praca i stanie w korkacha. Pewnie coś jeszcze popracuję ale z domu, wiec to już nie to samo.

Roni super ze wszystko poszlo gladko i po Twojej mysli :-) no i najwazniejsze ze juz na 100% wiesz o cc ;-) a Blaneczka- no coz solidna z niej babeczka :-)
alicja oo juz nastepna lipcoweczka szykuje sie nam do porodu;-) bedziemy trzymac kciuki za ten czwartek, ufff ale emocje :-)

Roni: no to super, że będzie CC.......4 kg to kawał kobietki do urodzenia::-D
Alicja: Będziemy mocno trzymać kciuki! A swoją drogą, czy nie mogłoby być tak, że wszystkie byśmy wiedziały kiedy rodzimy? By się ładnie harmonogram ułożyło, żeby emocji nie kumulować:-D

Roni konkretna kobieta z Ciebie, jak dziecko to też konkretne a nie jakieś tam maleńkie brzdące. cieszę się że jest ok

Alicja Ole ole ole ole... dołączam się do fanklubu Twojego porodu. Oby jak pisała Kiwaczka dwa słowa Łatwy poród pasowały w Twoim przypadku jak ulał.
A to się umówiliście na uroczy weekend z doktorkiem:-D:-D:-D A małżonek wie??;-);-)

Ja mam wizytę w poniedziałek. zobaczymy czy się coś zmieniło. Może jakieś małe rozwarcie chociaż????:-D. Z tego co czytałam to szyjka może się długo rozwierać i nie od początku tak musi boleć.
Zauważyłam ciekawą zależność, ilekroś zaczyna się mecz to mnie łapią bóle przepowiadające. Jak narazie to takie delikatne jak bóle okresowe. ale wczoraj na obu meczach się pojawiły. Cóż w tych mistrzostwach staję się powoli fanką futbolu. sama jestem w szoku. :-D:-D:-D:-D
Wstałam dzisiaj o wiele łatwiej niż ostatnio i nie wiem czy to tylko chwilowo mi sie wydaje ale tak jakby naparza mnie dzisiaj trochę łagodniej. Może jednak ten ból sobie pójdzie??? zobaczym

Alicja trzymam kciuki, żeby poszło szybko i łatwo :)

Roni twoja mała wcale nie jest taka mała:-D dobrze, że cesarka bo cieżko byłoby naturalnie. Też powodzenia yczę :)

Alicja - wspieramy i kibicujemy latwemu i zdrowemu rozwiązaniu

Roni - no to masz babeczke cudo
cale szczescie ze cesarka cie czeka bo naturalnie mogloby byc ciezko
Sliczne imię dla córci wybrałaś

Zauważyłam ciekawą zależność, ilekroś zaczyna się mecz to mnie łapią bóle przepowiadające. Jak narazie to takie delikatne jak bóle okresowe. ale wczoraj na obu meczach się pojawiły. Cóż w tych mistrzostwach staję się powoli fanką futbolu. sama jestem w szoku. :-D:-D:-D:-D

oglądaj powtórki meczów dodatkowo, moze skurcze się nasilą:-D:-D:-D U mnie to niestety tak nie działa,bo......nawet na najciekawszym meczu zasypiam góra o 22:baffled: ale w sumie to ja już skurczów nie potrzebuje, tylko terminu CC na piśmie:-)

Alicja oczywiście będziemy trzymac kciuki i nie zapomnij nas powiadomić co i jak.
Do mnie to czasami nie dociera że już nie długo cały świat dla nas się zmieni jak ten mały człowieczek się pojawi.Porodem jakoś się specjalnie nie stresuje,czuje jak to jest to po za mną.Jak by to mnie nie dotyczyło.
U nas wreszcie dziś chłodniej i bardzo dobrze.A ja się biorę za sobotnie sprzątanie i życzę wszystkim miłego dnia

reklama
Roni ciesze sie ze wiesz juz co i jak pewnie jestes spokojniejsza. Corcia naprawde duza to le[iej cc niz sn.
Sylwia zycze szybkiego i malo bolesnego porodu.
Ja ide we wtorek do neurologa i dowiem sie czy mnie tez czeka cc.

Do góry