reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

reklama
Patrzcie jakie to dziwne, jak dziecko malutkie to się zastanawiamy czy nie za malutkie a jak duże to też główkujemy czy nie zbyt duże i co z tym fantem zrobić.... A pewnie wszystkie będą ostatecznie zdrowe i śliczne :tak:

Na wagę naszych dzieciaczków mają też wpływ geny,czyli jeśli my się urodzilismy mali nasze dzieci raczej duże nie będą.Ja się urodziłam w terminie 2400,mąż 3300, i nasz maksiu nalezy do tych raczej mniejszych bo w 33 tyg miał 2045g ale się nie martwię a raczej cieszę bo czeka mnie poród naturalny więc przy mniejszym dziecku nie powinnam się chyba aż tak bardzo namęczyć.

Jeju, dziewczyny, ale popisałyście :-) Dwa dni mnie nie było a tu tyle zaległości że ho, ho :)
No ale sobie poczytałam :-D
Wielgachnee gratulacje Heksa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A propos wielkosci dzieciaczków, to mój gin też twierdzi, żeby się nie martwić specjalnie tą wagą z usg bo te wyliczenia są orientacyjne i opierają się na wymiarach kości udowej i obw. główki a nie biorą pod uwagę tkanki tłuszczowej dzidziusia. Moja malusia w 32 tc. miała około 1500g i też się przeraziłam że za mało ale teraz wrzuciłam na luz. Skoro wszystko ma wykształcone prawidłowo to OK. Niech sobie będzie drobniutka, byle tylko zdrowa :)

Ostatnia edycja:
WOW! trochę mnie nie było a tu takie zmiany!!!!
widzę, że SEZON ROZPOCZETY!!!!!!!!!!!

HEKSA WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Witajcie dziewczyny! Nie bylo mnie dlugo, ale wracam po wszelkich przygotowaniach zwarta i gotowa na nowe przezycia z wami w tych ostatnich tygodniach ciazy!
Ja ciagle jeszcze z brzuszkiem ale widze, ze sezon sie rozpoczal i w zwiazku z tym chcialam bardzo bardzo ogromnie pogratulowac Heksie synka!!!
A wiec zaczelo sie od chlopczykow :-). Ciekawe kiedy pojawi sie na swiecie pierwsza babeczka na forum. Z mojej strony tylko powiem, ze my moglybysmy jeszcze poczekac z rozdwajaniem przynajmniej do 16 lipca (termin mamy 20), zeby babcie z lotniska odebrac, a potem niech sie dzieje...:-D

Dzien dobry Laski:-)

kociata mamy identyczny termin- u mnie tez 20 lipiec, a u Ciebie z OM czy wg usg ?
kasiaDe tak bylam u okulisty juz tydzien temu w poniedzialek. Niestety z powodu awarii internetowej nawet nie mialam jak Wam napisac co i jak. A wiec u mnie tez wszystko ok i moge rodzic naturalnie, co bardzo mnie ucieszylo :-) a jak lekarz wymienil co tak naprawde jest przeciwskazaniem do natury to prawie mi oczy z orbit wyszly :-) wychodzi na to ze przy wszystkich tych wymienionych przez niego schorzeniach moje -7 to pestka :-)

reklama
Heksa ogromne gratulacje dla Was :-D:-D:-D niech maluszek się zdrowo chowa i rośnie ku usiesze :-D:tak::tak::tak::tak:

obym nie byla nastepna :-p:-p:-p wole rodzic w terminie
co do cc to tez bym wcale nie dyskutowala z lekarzem, w koncu trzeba im ufac ;-) wiedza co najlepsze dla mamy i dziecka
milego dnia wszystkim

Do góry