reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Witam,
Kic super ze z Liwka dobrze:tak:
Renia trzymam &&&&&&&:tak:
Survi az mi zapachnialo swiezutkimi pomidorkami:tak:Co do wicia gniazda to ja na razie tylko mysle co gdzie postawic,ale jeszcze nie wije gniazda:-D
Madzia to dzis poszalejesz na spokojnie:-D
Kasia pewnie to ta pogoda:crazy:
Sylcia i co z ta pizza:-D
Cos dzis musialo byc bo Misia wstala tez o 6:wściekła/y: I awanture zrobila ze chce bajke:crazy:Ja jeszcze na chwile zasnelam:tak: Wczoraj sie pochwalilam jednym ciagiem spania,a dzis znowu to samo:crazy:
Milego dnia

reklama
ufff wrócilam z przedszkola i z badan...pierwszy raz tak ciężko z glukozą było, paw czaił się za rogiem, i ledwo się do domu dowlokłam, tak mi się w głowie kręci:-( Mam nadzieję, że to nie objaw cukrzycy, bo na czczo cukier był dość wysoki...jak mi jeszcze możliwość żarcia czekolady garściami odejdzie, to pójdę błagać do szpitala, żeby mnei skroili w 30 tygodniu:-p

Dorka, apropos wicia, to przejrzę swoje ciuchy Sarowe, bo że mam nadkomplet to pewne, ale musze sprawdzić ile typowo chłopcowych i mogę podeslać - mam też jakąś straszną ilośc śpiworków do spania i ochraniaczy do łóżeczka, a wszystko niebieskie, więc też mogę się podzielić:tak:

Sylcia, no właśnie z przyczyn religijnych nie utrzymuje z teściami kontaktu, bo oni uważają, że można być tylko katolikiem albo satanista, a że ja katoliczką nie jestem...no to wiadomo:-p Co ciekawe, moja przyszywana tesciowa, jest katechetką i nie ma z tym najmniejszego problemu, więc to nie kwestia wyznania tylko charakteru:tak:

Renia, daj znać jak po wizycie! Ja mam w piątek i chciałabym usłyszeć: "Dziecko ma już 2,5 kg może pani rodzić":-D

dobra, idę zlegnąc trochę, bo neidługo druga runda do przedszkola, a jeszcze 10 stron na jutro do klepnięcia:sorry:

Survi jak co ja chetnie przyjme:-) Ochraniacz mam jeden zielony,ale bedzie na zmiane:tak:Dziekuje za pamiec:tak:
Sylcia moja tesciowa wie ze chodze do kosciola(nie regularnie ale chodze) wiec sie nie czepia:tak: Moja mama czesto dawala mi wyklady:tak:
Obiad ma juz zrobiony(spaghetti z tunczykiem),niedlugo ide po Misie:tak:

Ech, odebrałam wyniki i paskudne są...oprócz kolejnego stanu zapalnego ukladu moczowego, wszystko wskazuje na cukrzycę:-( Jeszcze mi tego teraz do szczęścia potrzeba...no trudno, zobaczymy w piątek, ale pewno bez diabetologa się nie obejdzie, oby bez szpitala, bo przeprowadzkę szlag trafi:-(

Surv oj to nie fajnie:no:oby jednak lekarka coś zaradziła, nie mam pojęcia co w takich sytuacjach się zaleca bo nie miałam cukrzycy. Mam nadzieję że jednak przeprowadzka będzie w terminie i będzie wszystko ok!trzymam kciuki:tak:
Dorka też miałam robić dziś spagetti ale mój M woli z mięsem a dziś post więc mamy placki ziemniaczane:happy:poszperam w szafach u mojej mamy i zobaczę co zostało po Kubie to mogę też Ci wysłać:tak:co prawda już większość porozdawałam albo sprzedałam ale coś tam poszukam:tak:
Sylcia no i to są uroki mieszkania z teściami:confused2:nie przejmuj się Twoja wiara więc jej guzik do tego:tak:ja jestem jak najbardziej wierząca, z Kubą chodziłam do kościoła co niedzielę ale teraz z dwójką sobie tego nie wyobrażam:sorry:tak więc albo idę sama albo wcale.
Renia to co zaczęłaś już odliczać?:-p;-)
a ja dziś pół miasta zleciałam, zachciało mi się załatwiać zasiłek rodzinny z MOPS'u:sorry:oczywiście jeszcze nie wiem czy go dostanę bo dochód na jednego członka jest wręcz powalający:confused2:ale jak nie złożę to się nie przekonam:happy:M twierdzi że nie potrzebnie za tym latam, ale kurcze 400zł piechotą nie chodzi, akurat bym miała na słoiczki i pampersy dla młodej:tak:nie nastawiam się że to dostanę ale nie zaprzeczę że było by fajnie:-p
Czekam na mamę i niech bierze Jakuba bo dziś go roznosi:sorry:

Surv - oby lekarka coś zaradziła, ja też nie wiem co się wtedy robi bo problemu nie miałam. Mam nadzieję że się przeprowadzicie w terminie, widziałam dom na FB - super jest!!!
Madziu - zdrówka dla dzieci!
Sylcia - przecież wiara to Twoja sprawa tylko! moja mama raz w roku coś tam mi przypomni ale generalnie się nie wtrąca, my do kościoła nie chodzimy, w ważniejsze święta zabieramy dzieci do kościoła i tyle.
Kic - jakie papiery składałaś? ja też zamierzam złożyć papiery o ten zasiłek, przyda się nawet 400 zł, też nie wiem czy dostanę ale złożyć warto. Tylko jeszcze nie wiem kiedy na wychowawczy idę, jutro mam wizytę u lekarza i zobaczymy czy jeszcze jakieś l4 dostanę.
u nas spoko, Lena ok, Sonia noce bez zmian, już się nie nastawiam że w niedługim czasie się wyśpię. O marca zaczynam jej podawać sztuczne i tak do końca marca chciałabym skończyć cyckowanie, bo już mi się nie chce.

Witam Koleżanki:-)
ja mam chandrę pogodową i przedokresową, więc nic mi sie nie chce:zawstydzona/y: aż wstyd dobrze, że chociaż pograniam w domu i na szczęści nie muszę prowadzać Antosia do przedszkola bo ma ten tydzień wolny;-)
Kic super wiadomość:-)
Surv współczuje, ale może lekarka coś zaradzi bez szpitala:-D trzymam kciuki;-)
Madziu ja również czekam na Twoje zakupy;-) a i nie wiem czy gdzieś zagubiłam wiadomość dotyczącą Twojego powrotu na studia???? ja jak do wakacji nie zaciążę lecę się gdzieś uczyć bo oszaleje jak nie będę miała jakiegoś dodatkowego zajęcia:zawstydzona/y:
Renia mój M taki sam bałaganiarz jak Twój P:-) normalnie jak jestem sama w domu to nie mam co robić taki porządek a wchodzi Pan i Władca i kongo jest w sekunde:szok: wczoraj brudną patelkę schował do piekarnika i nie wiem co sobie myślał, że jak zaschnie to sam brud odpanie:wściekła/y: ach te chłopy:-p

a ja już jestem bez kagańca;-) czuję się co najmniej dziwnie:szok: nie umiem się do siebie przyzwyczaić:eek: Siostry się ze mnie śmieją, że wyglądam jak Mama po założeniu protezy:szok::-D normalnie szok:-p a jeszcze dojdzie wybielanie to już będę się rzucać w oczy:cool2: Tosika mam mieć takie wybielanie jak Ty miałaś - zrobiła mi wyciski szczęk i mam zakładać jakieś szyny z żelem na noc - no zobaczymy, trochę żałuje, że się na to zdecydowałam bo jak mi zdjęła aparat i oczyściła zęby to wyglądają całkiem nieźle:eek: nic najwyżej będę 300zł w plecy:eek: fotki Wam wrzucę jak sobie coś porządnego zrobię bo wczoraj walnęłam sobie coś w stylu NK ale nie będę siary robić:cool2: zmykam poszperać na All, zdrówka dla Wszystkich:-D

Survivor pewnie dieta bedzie i tyle,chociaz czekolady napewno szkoda:sorry: trzymam kciuki!
Kicrym szkoda,ze wczesniej nie przypomnialas,ze dzis post:sorry: Wpradzie obiad byl bezmiesny,ale sniadanie juz nie,a najwieksza gafe strzelilismy przy ksiedzu,bo wybralismy sie do kancelarii na chrzest sie zapisac, i ksiadz na nas conajmniej dziwnie patrzyl,bo przeciez swieto i oni nie urzeduja:-p A ja cala droge do kosciola zastanawialam sie co to za masza w srodku tygodnia,ze tyle ludzi idzie:sorry: Tacy jestesmy w temacie na bierzaco:confused2:
Trzymam kciuki za zasilek i tez poprosze o wytyczne,a noz widelec tez dostane:tak:
Sylcia ja z tesciami mialam to samo,chociaz mi nigdy bezposrednio nie powiedzieli,ale mojemu K to do dzisiaj mama dogaduje,ze moze bysmy sie kiedys do kosciola wybrali:-p
Kate a no ide konczyc te studia ,ale co z tego bedzie z moim nastawieniem to nie wiem:no: Nie chce mi sie jak cholera i poniekad sie zmuszam,bo ambicja nie odpuszcza:sorry:

Z zakupow nici,bo w koncu razem pojechalismy do dziekanatu i potem do reala i z majka do lekarza.Majka czysta ,ale kaszel ma ciagle.Sukienke pojade przymierzyc jutro ;-)

Madzia, no witaj w klubie, ja coprawda wiedziałam że dzisiaj popielec ale tak mnie jakoś zaćmiło i zrobiłam chłopu gulasz na obiad:-D:-D:-D
Surv....oj....oj....czekoladka powiadasz, ja ostatnio sobie właśnie folguję...
a jadłaś tą z milki z budyniem i taką ze strzelającymi cukierkami :), ja ostatnio zbałamuciłam takie :)
ale post idzie, muszę szlaban założyć całkowity coby nie przytyć i zrzucić bo ze 2 kilo pewnie poszło w przód :(
a tak poza tym to nie mam siły, coś dziergnąć trza,pracy mnóstwo ale jakoś mam zastój przedwiosenny....
no i nie wiem czy z ojcem znowu do szpitala nie pojedziemy...ech
no nic
do jutra może zbiorę myśli coby sensowniej popisać
dobranoc :) szczgólnie dla Kic i Pabli, śpijcie do rana bez pobudki a Madzia do 9-tej :) a nóż widelec się spełni??? :)
pozdrawiam

reklama
Do góry