reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Heloł
Jak tam mrozny ranek? Normalnie chlodem przez ściany wieje
Dobrze ze moge leżeć i dziecko nie wymusza wstawania:-)
Niebawem sie to odmieni ale bedzie maj i ciepło

Na noc P podał mi info o tej Madzi ze matka zmyslila historie o porwaniu i ze teraz szukają zwłok i cała noc majaki senne miałam
Nieszczesliwi ludzie

Kic oni chyba te promocje wymyślają bo kto chętny do lazenia w taki ziab?
Chociaż gdybym była zdrowa to bym sie skusila

Madziu to widzę ze K jak typowy chłop (tylko post ma F nietypowego)
Moj tez z robota sie rozlozy i syfu w całym domu
No i po sobie zrobic porządek to tylko powierzchownie - wszystko zawsze czeka na mnie:-(
Do tej pory jeszcze sprzątam po malowaniu.
Za robotę sie wziął ale mieszkania nie zabezpieczyl przed kurzem. Po co? "mop" wróci pomyje

Oki ide jeść bo ktoś w brzuszku głodny:-)
Milego

reklama
Witam, ja caly czas sledze wydarzenia na TVN24:no:Straszne to wszystko,ciekawe jak to sie skonczy:no:
Renia zimno u nas rano bylo -25st:szok:
Kic i co idziesz do H&M?
Madzia jak stroj?
Dzis bylo tak zimno ze Misia zostala w domu, juz ma balagan w pokoju i jeszcze prznosi zabawki do nas:crazy:Jakos damy rade za 3 godziny G juz bedzie:tak:Ja dalej mam katar, tylko zeby mnie kaszel nie dopadl:tak: Dzis musze troche ogarnac lazienke i kibelek bo jutro do Seby goscie przychodza:tak:Reszte porzadkow zrobi Seba z G:-D
Milego dzionka:tak:

Witam:)
Dorka a jakże:-pbyłam, właśnie wróciłam,ale nic nie kupiłam:sorry2:poszłam z nastawieniem, że kupię tylko potrzebne rzeczy, nic zbędnego, więc z tego co chciałam nic nie było, a jak było to albo nie w tym rozmiarze, albo nie w tym kolorze-jeszcze mi się nie opatrzył róż i fiolet, więc nie będę Liwce kupować czarnych ciuchów:-p
weszłam też do Smyka, ale w sumie nic fajnego nie wypatrzyłam, w Rossmanie promocji na obiadki nadal brak więc zakupy zakończyłam na papierze toaletowym:-p:-D
Renia no w H&M non stop jakieś promocje, więc luz:-p

a co do całej sprawy Madzi to szkoda słów:-(

Ja się dziś w końcu zebrałam do kupy trochę i ogarniam rzeczywistość, najpierw zawodowo, a na popołudnie planuję przejrzeć rzeczy do wyrzucenia przed przeprowadzką. Ustaliliśmy już właścicielami, że R się wprowadza w pierwszy weekend marca, więc czasu jakby coraz mniej.... Szef R wsciekły z powodu jego zwolnienia, choć głównie dlatego, ze mimo, że stara się inwigilować pracowników i korzysta z usluznych donosicieli, to nic nie widział, że dom kupiliśmy:-p Teoretycznie R miał pracować do końca lutego, a potem urlop na 2-tygodniowym wypowiedzeniu, ale w związku z powyższym i narastającą nieprzyjemną atmosferą w pracy, chyba zwolni się wczesniej...dla mnei to lepiej bo większa szansa, na wyrobienie się z pakowaniem;-)

właśnie wrócilyśmy z Flo od fryzjera, na szczęście mamy zaraz za rogiem, bo mimo slońca straszliwie zimno nadal:baffled: Nie ma więc szans na wyprawę do HMa, ale z tego co Kic pisze to chyba nie warto...

Dorka, u nas też zabawki rozwleczone po całym domu, a jak usiłuję gonić do sprzątania to się okazuje, ze wszystko jest potrzebne:-p Chyba w końcu popakuję to już przeprowadzkowo i zabronię w ogole dotykać:-)

Zmykam obiad robić i smalec topić...im zimniej tym większe mam parcie na wysokokaloryczne niezdrowe jedzenie:sorry2:

witam wieczorkiem:)
Surv no to przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami:tak:a R już coś na miejscu szukał?czy idziecie na żywioł w tym temacie?:happy2:

Mój M dziś wrócił no i jest nadal w lekkim szoku:-psufit zrzucili, w jednym miejscu wprawili belkę bo była przegniła:baffled:skuli ściany i położyli gładzie, teraz będzie w weekendy jeździł i kończył,ale kiedy to nastąpi nie wiadomo, bo roboty jeszcze od groma:baffled:także podłoga nadal nie zerwana, nowe oświetlenie nie zrobione. No nic nie spieszy się, byle do lata:-p
Kuba widać stęskniony, nie odstaje tatusia,teraz je kolacje i zaraz do spania go kładę:happy2:, też się muszę M nacieszyć po takiej przerwie;-):-p
spokojnej nocki!

widzę, że jednak wszystko zmierza ku temu, zebyśmy z Kic przeksztalciły forum w dwuosobowego bloga:-):-) Pospałyście snem zimowym? To wstawać trzeba, ocieplenie idzie, po weekendzie ma być nie więcej niż -10:-p:-p

Kic, R idzie na bezrobocie, co najmniej do końca roku, bo nie ma sensu, zeby pracował na razie, jak tyle jest w domu do zrobienia. Tam na prowincji robotnicy fizyczni więcej niż najnizszą krajową nie dostana, a jego praca remontowa bedzie warta dużo więcej. Potem albo gdzieś pojdzie, jeśli znajdzie porzadną pracę, albo zajmie się w końcu stolarką zawodową...taki jest przynajmniej plan na dziś, choć ja od 6 tygodni prawie nie mam zleceń, więc mam lekką panikę finansową, ale mam nadzieję, że to przejściowe... a jak nie to może czas odkurzyć pomysł z uprawą zioła na handel:-D:-D

No ze starymi domami to tak jest, jak u was właśnie, nigdy nie wiadomo co się odkryje, jak się z remontem ruszy;-) Ale to i tak sporo Twój M zrobił mimo zaskoczenia, a do lata na pewno Wam kwaterę wyszykuje;-)

dobra, idę kopnąć moje leniuchy, zeby się do roboty wzięły, bo Flo zrobiła z mieszkania sklep Smyka po wybuchu bomby...klocki znalazłam nawet na swoim laptopie:-p:-p

hej,
ja jestem, podczytuję ale jakoś weny mi brak.
u nas ok, dziewczyny w miarę zdrowe.
Nocki wciąż kiepskie więc co noc myślę o odstawieniu a w dzień zmieniam zdanie. No ale postanowione że za tydzień zaczyna M wstawać w nocy i eliminujemy nocne karmienia do najwięcej 1-2 i tyle.
Kic - a Ty jak odstawiasz?? jak to robisz? bo ja się na tym nie znam i nie wiem jak się za to zabrać.
Surv - to Wy już lada moment się przeprowadzacie?:szok: szok!!!! plan niezły, mam nadzieję że wypali. A ta stolarka to fajny pomysł, jakieś meble robione na zamówienie czy coś takiego, jak wypali to może być niezły interes.
Iza - witaj po przerwie!!!
zdrówka dla chorujących życzę, u nas też mrozy ale codziennie wychodzimy, Lena rano do przedszkola ( codzień twierdzi że jest jej ciepło ) a ja z Sonią po nią popołudniu drepczemy. Sonia od wczoraj w spacerówce, mamy teraz ten Jedo Fyn, całkiem nieźle się prowadzi.
dobra, czas położyc młodszą spać a starszej zakleić usta bo od rana wciąż : mama, mamo, mama to, mama tamto i już mam dosyć a tu cały weekend przede mną:no:

Witam:)
Surv hehe ja już rano zajrzałam, ale jak zwykle byłabym pierwsza z moim monologiem:-pco do robót no mam nadzieję,że do lata będzie gotowe, bo z wakacji w tym roku nici, a tam jednak i jezioro niedaleko i las, więc w sumie pobyczyć się da:) ja tam całe letnie dzieciństwo spędziłam i było fajnie:happy:stolarka powiadasz, mój M tokarz ale się kompletnie przebranżował:) ale schody nowe by nam się marzyły :)
Pabla jak odstawiam??w dzień za miast cyca daję inny posiłek-teraz nawet zrezygnowałam z cycka o 9 i daję mm z butelki:) potem obiad, kaszka, owoc i na noc też już mm z kaszką z butelki, w nocy daję ze 4 razy cycka:confused2:próbowałam oszukiwać wodą ale nic z tego nie było-walka o zaśnięcie 40min po czym spała godzinę i znowu się budziła, więc odpuściłam, a mm nie chcę dawać bo ją utuczę:-ptak więc cycujemy nocą, czasami mi się uda smokiem zapchać ale Wy smoka też nie macie, więc tym bardziej wspieram Cię w odstawieniu:) aaaaa i buziak dla Soni:* to już 8 m-cy:szok:zaraz pewnie stanie na nóżkach:happy:

Ja wreszcie mogłam na zakupy spożywcze na spokojnie sobie wyjść, bo M już jest:) także jesteśmy już po śniadanku:) ze spaceru raczej dziś nici, bo jest -18st:confused2:
idę przebrać młodą, bo .....:-p:-D
miłego dnia!

Kic, Pabla wspolczuje nocek:sorry: u nas poki co miodzio,ale nie zapeszam.Dzisiaj Majka znow przespala 6 godzin ciagiem,a potem jeszcze 3:-) Ja na noc daje cyca i butle,wczoraj cos przy tym cycu sie wyginala i plakala,wiec odpuscilam i zaraz zrobilam mm.Ale to jest jedyny raz w ciagu dnia kiedy pije mm,ewentualnie jej K daje jak sami zostaja,a mala sie domaga,ale to zadko.
W dzien tez ostatnio sobie jedna z drzemek robi 3-godzinna:-) i sama zasypia w lozeczku,ale ze smokiem ;-)

Kic to ile m nie bylo? ja bym swojego gdzies chetnie wyslala,bo mi juc przeszkadza jak do pracy nie chodzi.Oby do czwartku,bo podobno znow na budowie startuja ;-)

Survior widze ze juz wszytko dobrze zaplanowane macie:tak: Dobry plan to polowa sukcesu ;-)

My sie z Majka tez nie wychylamy dzisiaj,a chlopaki poszli wlasnie sie zmrozic i po chleb.
Przyszlismy wczoraj z Mackiem z sali zabaw i pytam K jak Maja,mowi ze grzeczna,pospala 10 min,to pytam czy ja karmil,a on mowi ze nie,wiec ja ze zdziwieniem "nie dawales jej mleka?" a Maciek na to : " nie,bo tata nie ma takich duzych cyckow"
laugh.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
Ja nie wchodzilam wczesniej, bo dzis robimy impreze urodzinowa Seby:tak:
Pabla ciezko jest odstawic od piersi,choc Sonka ma 8 miesiecy,wszystkiego dobrego dla niej:tak: Seba mial poltora roku to bylo ciezko:tak:
Madzia widzisz jakiego masz madrego synka:-D
Survi ja tez wchodze codzienie chyba ze w wekeend wyjezdzamy to tylko czytam:tak:Widze ze przeprowadzka juz tuz tuz:tak:
Kic to juz Liwka je mm? Mam nadzieje ze juz sie Wam poprawia te nocki:tak:
Dobrze ze Seba juz taki duzy to sam salatkie zrobi:-D Ja zrobilam 3Bit i jeszcze tort zostal, ale to pozniej:tak:
Milego dnia

Do góry