reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

witam,
u nas nocka masakra - Lena kaszląca, Sonia smarkająca, nie wiem czy w ogóle dziś spałam:baffled:
Renia - elastyki są dobre na sam początek dla malenstwa no i dla początkującej mamy gdyż masz ten luksus że nie musisz jej dociągać żeby dobrze się trzymała. Zwyczajnie wiążesz na sobie, wkładasz bąbelka i załatwione. No ale jak już bąbelek będzie Ci ważył z 5-6 kg to będzie Ci ciężko w elastyku. Ja Lenę nosiłam z tydzień w elastyku a potem kupiłam tkaną skośnokrzyżową ( takie najlepsze ). A Sonia od początku ( od 3 tyg życia ) noszona w tkanej. Ja pewnie kupiłabym tkaną od razu - z polskich firm - NATI,
w wolnej chwili możesz sobie poczytać:
Różne chusty i nosidła

i jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości mogę znaleźć jakąś chustomamę z Twojej okolicy to się umówicie i ona Ci pokaże jak wiązać, dociągać itp...

Surv - nie wiem jak nosi Pentelka, ale wiem że ma fajne ciepłe polary dla dwójki ( mamy i dzidziusia w chuście ).
i fajnie że decyzja tak blisko, rozumiem że Was już nosi i nerwy i ekscytacja.....my planujemy kupno mieszkania za jakieś 2 lata ( jak kredyt drugi dostaniemy ) a ja już oglądam oferty mieszkań:tak:

reklama
Witam , Misia w koncu w przedszkolu:happy2:Bez problemu wstala i zostala w przedszkolu:tak:Ja zrobilam przy okazji zakupy spozywcze, troche ogarnelam mieszkanie a teraz relaks na BB:tak:Pabla wspolczuje nocki:-(Mam nadzieje ze szybko dziewczyna sie poprawi:tak:Survi no to trzymam kciuki zeby przeprowadzka byla szybka i sprawna:tak:To juz ten hamak dla Sary nie bedzie potrzebny:-DKic ja tez probowalam 6W ale niestety ja nie bardzo moge robic brzuszki bo mi sie w glowie kreci:baffled:Renia udanego wyjazdu zycze:tak:Kasia wlasnie kiedy egzaminy?
Kic to nosidelko do wozka dal noworodka moje wyglada tak IMG_0343.jpgIMG_0341.jpgIMG_0344.jpgIMG_0342.jpgjest leciutka usztywniona, lzejsza niz gondola:tak:Jeszcze sie nie zdecydowalam do konca ale sklaniam sie do spacerowki rozkladanej na plasko, dostosowanej dla noworodka, 4 kola i pompowane:tak:Wozek moze byc dosc ciezki bo i tak bedzie zostawal w piwnicy:tak:
U nas jeszcze snieg lezy:tak:Wczoraj Misia miala pojezdzic na sankach,u mojej kuzynki,ale nie chciala:baffled:Wolala isc sie bawic do domu:confused: Moze dzis pojdziemy
troche na sanki:tak:Milego dnia zycze:tak:

Ostatnia edycja:
Pabla wspolczuje nocki i zycze zdrowka dziewczynkom.
Kic dzieki ;-) moze zastosuje,poki co mialam od dzis znow brzuszki robic i hula hopem krecic,bo mialam tydzien laby,ale jka to zwykle bywa ledwo sie polozylam na podlodze,a juz mala sie zbudzila:cool2:
Survivor az dziwne,ze u was sniegu niet,bo u na calkiem bialo i dosc sporo wieczorem i w nocy napadalo i sie trzyma,a podobno sniegowo do konca stycznia.
Jestem pelna podziwu dla waszego zapalu co do przeprowadzki,remontow itd tym bardziej,ze ty w ciazy.Kurde ja sobie siebie nie wyobrazam,za wygodna jestem i lenia mam:-p Poki co mieszkanie w bloku i w miescie mi sie podoba i nie chce ani domu ani wsi:-p

U nas dzisiaj byla pielgrzymka,ale nawet sie wyspalam,bo w sumie do 7 pokimalismy z dwiema pobudkami tylko,ale nie zapeszam ;-) widac buteleczka Majce sluzy,wczoraj po dwoch cycach wypila 90 ml i wcale nie zasnela odrazu,pewnie jakby bylo wiecej to by wiecej pochlonela glodomorra jedna:-p

Ide poodkurzac.Paluchy sobie dwa rozcielam ampulka i jednego to tak dosc konkretnie,wiec mam wymowke i bynajmniej naczynia sa K,ale reszte trza ogarnac ;-)

Witam:)
U nas jakiś kryzys i Kuba nie chce chodzić do p-la, dziś znowu był płacz, bo on chce zostać w domu się bawić. Nie wiem o co chodzi bo już fajnie wchodził, opowiadał że jest fajna zabawa, Marysia (jego n-lka) mówi że bawi się z dziećmi, bierze czynny udział w zabawach, więc nie wiem o co kaman:sorry2:
Pabla widzę że Ty w chustach "siedzisz" tak jak ja w wózkach :) ja bym sobie chciała manducę kupić ale cena tego nosidła mnie przeraża:baffled:na forum chustowym jakiś mega okazji nie widzę, więc pewnie znowu zostanę przy kolejnym wózku:-p
Dorka w wolnej chwili skrobnę na forum wózkowym to może coś dziewczynom wpadnie do głowy, mi oprócz Teutonii i Emmaljungi nic do głowy konkretnego do głowy przychodzi. Napisz jeszcze jaki budżet, takie maksymalne max:-p:tak:
Madzia ja tego nie lubię ćwiczyć, plecy mnie bolą, ale zawzięłam się że to zrobię jeszcze tylko 39dni:-psuper nocka!tfu, tfu!
Surv widzę że Was wzięło na całego:) dacie radę, jeden pokój sobie chociaż zróbcie i możecie się wprowadzać:happy2:reszta powolotku:tak:

Byłam z Liwką u okulisty bo oczko okropne:( mamy kolejny antybiotyk, za dwa dni mam dzwonić do pana dr zdać relację czy jest jakaś poprawa, w pon, do kontroli, jak nie będzie poprawy to znowu czyszczenie, tym razem w znieczuleniu ogólnym:-(takze trzymajcie kciuki i odprawiajcie czary żeby jednak antybiotyk pomógł:confused:
idę coś zjeść i na "dupolocik"

Kicrym ucz ta swoja gwiazde picia z butelki kaszki,to moze dluzej ci pospi ;-)
Ja czarowac nie umiem ;-),ale trzymam kciuki za oczko!
Co do Kuby to dzieci chyba maja takie etapy,bo moj ma to samo od czasu do czasu.Wprawdzie nie placze,ale zadowolony nie jest jak idzie,a jak wraca to mowi, ze fajnie bylo.
Przez okno widzę,ze gorka okupowana.Czekamy na K i tez pojdziemy po 17 pod oslona nocy:-p

W przedszkolu wywiesili karteczke,ze w Motylach byly przypadki szkarlatyny,a Motyle byly dzisiaj u Biedronek czyli w grupie MAcka:baffled:.Juz sie boje:dry:

Ostatnia edycja:
Madzia Liwka pije moje odciągnięte mleko pomieszane z kaszką i nic:dry:może jakby samą kaszkę lub mm piła to byłby efekt??powiem szczerze, że już mam dość i zamierzam małą odstawiać od cycka, wiem że powtarzam to od kilku miesięcy ale chyba nadszedł czas:-pmłoda i tak ciągnie cycka tylko w nocy i o 9 rano potem je już stałe posiłki (kaszkę, obiadek, owocki) tylko fakt że jednak cycek wygodny-np dziś nie dałam kaszki tylko popiła (.) bo się spieszyłam do lekarza, ale jak się zbliża wieczór to znowu myślę o odstawieniu:zawstydzona/y:
Surv no właśnie zapomniałam wcześniej pisać, jak to możliwe że u Was śniegu nie ma???u nas jest na prawdę sporo, moje osiedlowe uliczki mimo przejechania traktorka są pięknie białe:tak:na górce też mnóstwo śniegu.

My dziś na górki jednak nie poszliśmy, chciałam iść sama z Kubą ale M jeszcze w pracy. Jutro pójdzie z moją mamą lub siostrą bo ja jadę na warsztaty:-)tzn M mnie zawiezie bo ja jakoś nie czuję się na siłach:zawstydzona/y:
spać mi się chce, a gdzie tam wieczór:baffled:

No co ja Wam poradzę, ze śniegu nie ma?:-p Ok może nie ma tylko w moim kwartale ulic, dziś z domu nie wychodzilam,, może już za rogiem są metrowe zaspy;-) Ale fakt faktem, że na wczorajszych zdjęciach ze wsi, a to prawie gory, też śniegu nie widzialam:-p

Kic, moim zdaniem manduca jest przereklamowana: używalam u Asi, jest wygodna, ergonomiczna etc, ale nie widze różnicy między nia a BabyBjorn. Asia się na nią naparla, bo ma szersze siedzxenie i z tego względu się dla chlopców nadaje (podobno jajek nie grzeje:-p), ale dla dziewczynek to bez znaczenia. Natomiast BB dostaniesz używane poniżej stowy na allu a manduki tam nie uświadczysz niestety innych niż nowek:baffled:

ja zgodnie z przewidywaniami mam dziki zapiernicz dzisiaj, no ale trudno nabijam sobie punkty u klientki na czas przeprowadzki i porodu, w zamian mam gwarancję zatrudnienia po zakończeniu zawirowań życiowych;-)

co do przeprowadzki to nie wiem, R nie chce na razie o tym rozmawiać i w sumie poki kasy na koncie nie ma, to nie ma co gdybać, a potem się zobaczy...nie wyobrazalam sobie wyjscia za mąż, potem zycia z jednym dzieckiem, z dwoma tym bardziej, przeprowadzki jeszcze tym bardziej, a jakoś to wszystko się uklada, więc liczę i tym razem na szczęście;-)

Flo w przedszkolu w miarę ok, tzn. za poźno zajarzyla, że poszla i dopiero na wejściu na salę byla cofka:sorry2: Jutro pewno bedzie gorzej, bo już wie, że z powrotem chodzić trzeba...generalnie po feriach, chorobach etc. jest dużo gorzej z chodzeniem, no ale nie ma rady, w tym roku pewno czeka ją jeszcze jedno przyzwyczajanie się do nowego przedszkola i musi dać radę, jak matka ma miec kiedy zarabiać na te tony zabawek i pocieszajek:-p

Sorry, że tak skrótowo, ale dopiero obrobiłam firmę klientki, a jeszcze zlecenia wlasne czekają:dry:

Egzamin pisemny mam w czwartek, a ustny w sobotę. Ach jak chciałabym to już mieć za sobą:tak:Oczywiście będę prosic o mocne zaciskanie kciuków:tak:
U nas śniegu dosypało i jest ładnie biało. Mrozik też trzyma, więc będzie przyjemnie zimowo.
Jejku, jak sobie wspomnę te nieprzespane nocki... Ciesze się bardzo, że to już za mną ;-) No ale sama wiem, że do wszystkiego można się przyzwyczaić. Przed dziećmi byłam wielkim śpiochem, ale teraz nie dośpię do 8/9, bo sama się budzę:sorry2:
Własnie, mamy Kic specjalistkę od wózków i Pablę specjalistkę od chust:-)
Madzia, oby Biedronki nie zachorowały!
A propos przedszkola, to Olga ma przedstawienie z okazji Dnia Babci i Dziadka 2-go a Miki jeszcze nie wiem kiedy. Ale on znów przyniósł wierszyk do nauki. Olga na pewno będzie mówiła wiersz na powitanie, ten co na pasowaniu na przedszkolaka.
Kic, kciuki zaciśnięte, żeby oczka ozdrowiało:tak:

Madzia oby choróbsko nie przyszło!
Surv no, więc co użytkownik to inna opinia:dry:własnie jedna forumka z wózków zachwalała i myślałam żeby sobie sprawić taką alternatywę dla wózka na wiosnę, ale teraz sama nie wiem:baffled:wydam tyle kasy, a potem i tak nie będę używać:sorry2:
Kasia mój Kuba ma teraz 19:tak:ogólnie mówi cała grupa, ale Kuba oprócz tego dostał sam wierszyk o taki "jest taki jeden facet, przystojny jak James Bond, to dziadek mój kochany, nie znacie go?to błąd!":-D
spadam spać bo lada moment będzie trzeba (.)(.) zapodać:dry:
spokojnej nocki!

reklama
Pozjezdzalismy troche na sankach :-) fajnie bylo:tak:Chociaz ja sie bardziej zmachalam niz Maciek ciagnac go pod gorke i biegnac za nim z gorki.Dobra, troche ruchu nie zaszkodzi:-p
Trza isc spac,bo zaraz poudka.Chcialam Majkę nafutrwac butla,ale zasnela:sorry2: tylko troszke wypila,wiec nocka sie ciekawa zapowiada.
U nas dzisiaj po miescie biegalo stado jeleni:szok: Opole: Stado jeleni biega po Zaodrzu - Wiadomości

Ostatnia edycja:
Do góry