reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Madzia, Surv - dla pocieszenia napiszę że u nas z Leną to samo, diabeł wcielony w postaci 3,5 latki, czasem mam ochotę ją wymeldować z domu! I chyba muszę iść na jakiś kurs czy szkolenie jak być dobrym, konsekwentnym rodzicem, który będzie potrafił wychować dzieci. Bo zafundowałam sobie drugie a tu z pierwszym jakieś gigantyczne problemy się robią:no:

reklama
oj jak sie ciesze,ze to nie tylko u nas taki bunt:-p;-) żartuje oczywiscie;-),ale skoro wiecej dzieci to przejawia to moze maja jakis przepisowy skok rozwojowy albo cos w tym stylu? no juz sama nie wiem jaki tego powod.Najpierw myslalam ze to reakcja na majke,ale on calkowicie pozytywnie jest do niej nastawiony,do mnie tez ,nie ma zadnej zazdrosci,tym bardziej ze Majka to córusia tatusia-stary wpatrzony jak w obrazek caly czas nosi na rekach,gada i spiewa,a ja wtedy mam czas dla Macka.
A moze energia ich roznosi,bo na dworze nie wylatani...nie wiem.
No ale płakac mi sie chce razem z nim jak dam kare a on ryczy,ze mama go nie lubi:sorry:.

Dzien dobry!
Survi,Madzia,Kic, Pabla u nas podobnie:-(Nic nie slucha,a jak widzi ze ja sie denerwuje to sie smieje:zawstydzona/y: Nie wiem co mam z nia zrobic czasami, ani grozba ani prozba:no:mam tylko nadzieje ze nie bedzie gorzej jak sie malch urodzi:tak:
Z ospa masakra we wlosach znalazlam pelno krost:-( i na jezyku jej wychodza:no:Smarowac nie chce dac,na sile robie, szantażem ze nie ogladnie bajki jak nie posmarujemy:sorry:
Ide ogarnac mieszkanie i kuchnie po rzadach G wczoraj:eek: ale jedno dobre ze obiad na dzis i jutro zrobil:tak:

No to znaczy się, że taki wiek naszych dzieci...mnie dawno temu koleżanka ostrzegała, że oprócz buntow dwu-, trzy- etc. latka, sa też podobne na połowki czyli 2,5 czy 3,5 lat i u nas się to sprawdza niestety jak na razie:confused2: Ja już tylko modlę się, żeby druga byla tępą małą laleczką co tylko je i spi a nie pyskuje do matki tekstami typu "Nie ma takiej mozliwosci, zebym była grzeczna":-p:-p A powód to mi się zdaje, że mimo wszystko jakieś skoki rozwojowe, bo u Flo zawsze jest tak, ze wstrętne zachowania idą w parze z jakimiś znaczącymi osiągnięciami intelektualnymi czy społecznymi:tak: Nic, nastepnym razem niech mi się sprobuje zająknąć, że chce uczyć się czytać czy grać na pianinie, to bedzie prewencyjnie kara, żeby znowu od przegrzanego łebka palma bić nie zaczęła:-)

A kto zgadnie ile stopni u nas dziś...trudno by bylo, bo jest 14:szok: Czas sandały odkurzyć:-p Dobra wracam podlubać kocyk dla drugiej mlodej, bo korzystam, ze roboty na razie brak i nadrabiam działania hobbystyczne;-)

tak ,u nas tez gdzieś tyle stopni,własnie wrciłyśmy ze spaceru.Wiosna normalnie i mi się to podoba o ile słońce swieci,a świeci:tak:
Survivor moj tez jak czasem tekstem typu "chyba żartujesz" palnie to mnie zatyka.

Majka za to grzeczna bardzo,chociaz wczoraj koleżankom pochwaliłam i dzisiaj o 4 stwierdziła,ze wyspana,bo za cholere nie dało rady jej uspac.Odpadła o 6,za to brat wstał i tyle pospałam.
Moze okna machnę póki mala jeszcze śpi w wózku,bo goście się na sobotę zapowiedzieli i mi wstyd,ze takie brudne te okna,chyba,ze po 16 zaproszę,to nie będzie widać ;-)

Dorka tulę Misię, oby ospa choć troszkę odpuściła.Buziaczki w krosteczki:)
Madzia zasłoń rolety/zasłony i tyle będą widzieć:p nie chwal młodej bo ja chwaliłam i mam:p
Surv u nas podobna pogoda...gdzie ta zima???
Pabla buziaczki dla Sońki w kolejną "miesięcznice" :D

Myśmy się dziś wybrali na plac zabaw bo pogoda super i Oliwka ma pierwsze huśtanie na huśtawce za sobą:) cieszyła się mała zołza jak szalona :D

Moje dokazują ale we dwójkę. Wtedy tylko separacja pomaga, nic innego. Z przedszkola wrócili zadowoleni, więc super.
Ta pogoda jest naprawdę nienormalna i przez to tyle osób choruje.
Madzia, czarne wyszczupla, więc jak dorobisz sie solidnych siniaków, to optycznie wyszczuplejesz w talii:-D
Kic, mój m chyba ze 3 albo więcej razy zabierał się za A6W, ale nigdy nie udało mu się skończyć. Ja tylko raz spróbowałam seryjkę i stwierdziłam, że straszna nuda. Ale życzę Ci wytrwałości!
Dorka i jak Misia? U nas najgorsze przy ospie były pierwsze 3 doby, potem było juz z górki:tak:
Renia, jak Twoje prasowanie? Moje mnie woła od kilku dni, ale jakaś głucha się zrobiłam:sorry:

Kasia Misia juz niby lepiej,jutro idziemy z nia do lekarki zeby obejrzała:tak:
Wy mylyscie dzieci pod prysznicem z ospa? Ja myslalam ze lepiej nie myc,tylko przemywalam gabka:eek: a dzis sie dowiedzialam ze trzeba codziennie pod prysznicem obmyc:tak: Dobrze ze G jutro w domu to podjedziemy do lekarza samochodem:tak: Na twarzy mala cala fioletowa,wyglada jak maly diabolek:-p
Dobra spadam do lozka bo jutro mam wizyte na 9.15:tak:

Dziewczyny nie miałam okazji jeszcze złożyć Wam życzeń noworocznych, także Wszystkiego Najlepszego w nowym roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dorka nam lekarka powiedziała żeby nie kąpać i sparować pudrodermem, a z racji że Maks miał bardzo malutko krostek to prysznic mu robiłam.
Dziewczyny u mnie to samo, Maks nabroi a potrafi być niesamowicie uparty i do tego złośliwy, ja dam karę ,nakrzyczę a potem mi smutno,że on płaczę i zaraz przytulam , no w kółko to samo.
Maks nie chodzi do przedszkola, już zdrowy,ale lekarka powiedziała,że jak może to niech posiedzi do środy w domu. Także jutro do Wrocławia jadę.

reklama
Dorka, ja nie prysznicowałam, ale widze, że wszystko się zmienia, więc wiesz - nic nie jest takie samo
U nas ciemno i leje. Wariactwo na całego

Do góry