reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

witam:) co tu od rana nikt nie zagląda :)
Kuba już w przedszkolu, rano była lekka awantura bo on do przedszkola rowerem pojedzie:-Dwytłumaczyłam że na rower pójdziemy po południu, więc znowu mnie czeka maraton za rowerem:-pLiwia śpi, więc idę na śniadanko:) potem może do parku się przejdę bo juz mam wyrzuty sumienia, że młodej spacer polega głównie na trasie przedszkole-dom-sklep-przedszkole-dom:zawstydzona/y:no i ewentualnie plac zabaw po południu:-ptak więc dzisiaj ubieram rajtki i idziemy na długi spacer :)
miłego dnia!

reklama
Witam i ja: wstałysmy dopiero o 9 i od razu lepiej się czuję;-) mloda szaleje ale mocno jeszcze zakichana i zakaszlana, więc do końca weekend szlaban na wychodzenie, a trochę szkoda, bo od jutra otwierają u nas jarmark świąteczny, no ale to nadrobimy potem:tak:

Kic
, wow, ale zazdroszczę wyjazdu! Ja bym się też wkurzyla, jakbym dowiedziała się w ostatniej chwili, ale z pewnością przeciwko samemu wyjazdowi nie mialabym nic przeciw:-D No i gratuluję Kubie nowej umiejętności...ja do tej pory tak sobie na rowerze jeżdżę więc podziwiam, że taki maluch sobie świetnie daje radę:tak:

Renia, no to super, że wystep się udał: fajnie że dzieciaki przynajmniej postarały się zachować dzielnośc, bo w tym wieku samo to wymaga nie lada odwagi;-)

Jak tak czytam Wasze rozmowy na temat karmienia, spania etc. niemowląt, to stwierdzam, że ja już kompletnie nic nie pamiętam:baffled: No nic, bede od nowa eksperymentować na młodym, tak jak eksperymentowałam na Flo:-p A co do zaleceń żywnościowych to tyle pamiętam, że 4 lata temu chyba trochę inne były...co tylko dowodzi, że nie ma sensu aż tak ich przestrzegac, skoro co rusz się zmieniają:tak:

dobra idę coś poogarniać w trybie emeryckim, bo jednak jeszcze mocno słaba jestem...ale wczoraj R podłogi zrobił, obiad ugotował, 3 prania machnął...normalnie marnuje się chłop na tym magazynie, mógłby kurą domową zostac, bo ma potencjał:-D

Hej

Ja juz krew oddałam
Teraz zjadłam śniadanie i moge z głodnym porozmawiać:-)

Kic super pogoda. U nas słońce i tez niebawem na spacer
A ta hurtownia w rudzie nazywa sie "gavena" a sklep "czas na party"
Na Allegro są pod gavena to zobacz

Surv ale sie R spisał
Czym ty go karmisz ze chłop taki posłuszny? Mi juz ręce opadają bo wszystko na mojej głowie

Kamu super ze sie rozkrecasz biznesowo
Zaglądaj częściej

Kurcze ja musze juz do gina bo coś mnie sie brzuch stawia
Myśle ze przez to moje smarkanie

Kic na stronce czasnaparty.pl są super stroje jaselkowe. Diabelek za ok 50 zl

No u nas pogoda wyśmienita, jakby mi ktoś powiedział że jest połowa października to bym uwierzyła:-psłoneczko świeci, w cieniu chłodniej ale i tak w parku cudnie:tak::happy:byłyśmy dwie godziny, teraz jakąś zupkę machnę, pranie się wyprało to mogę wieszać:-p
Surv gdzieś Ty takiego faceta znalazła:szok:u mnie tak jak u Reni wszystko "ja":confused2:no nie powiem obiad ugotuje, Kubą się zajmie ale reszta na mojej głowie:confused2:no i co do "obsługi" niemowląt to wszystko się zmienia, nie wiem tylko czy na lepsze:sorry:jak nasze dzieci były malutkie to pępek się przemywało, teraz twierdzą że nie wolno, ale wielu dzieciakom potem się to nie goi tylko zaczyna sączyć i wtedy karzą przemywać:eek:tak samo z pieluchowaniem, mój ortopeda twierdził że teraz się nie pielu****e i co?Liwia miała mieć zakładaną rozwórkę, pieluchowałam przez ponad 2 miesiące 24h i bioderka się same wykrztałciły, także trzeba instynktownie do tego podchodzić:tak:
Renia dzięki za namiar:tak:

Witam ja tylko na chwile Misia i mnie zarazila:-( G pol nocy nie spal a ja razem z nim:baffled: Bolal mnie zoladek i mam rozwolnienie:eek: Cala noc chcialo mi sie wymiotowac ale nie wymiotowalam:tak:Teraz troche odespalam ale dalej nie jest dobrze:no: Wzielam smecte i chyba troche pomoglo,oby ta noc byla lepsza:tak:Kic dzieki ze podpowiedz:tak: Zajrzę jutro:tak:

uuu Dorka to nie fajnie
zdrówka dla Was

właśnie coś żołądkowe sie kręci w powietrzu
trudno sie ustrzec

Kic my też spacerek zaliczyliśmy
cudne słonko tyle, że mi sie ciężko chodzi i u nas trasa tzw szybka - do parku nakarmić kaczuszki i do domu:-)

normalnie muli mnie caly czas
a kotlety dzis na obiad robiłam i ten zapach okropnie na mnie wpływa

no cicho tu strasznie
ciężarne i mamy maluszków na strazy:-);-):tak:

a gdzie np Kasia, Tosika?

ja melduję się szybkoszykuję się właśnie na imprezę firmowąma się dużo dziać, ale teraz najchętniej poszłabym spać

ja się tez na szybko melduje ;-)
No własnie gdzie się Kasia podziała???

Byliśmy u dr na kontroli i jest lepiej,oskrzela czyste i super,bo bez anyybiotyku się obyło:tak:Ale jeszcze kaszel jest,więc w środę do kontroli,kurde Maciek już dom roznosi,a gdzie środa..w sumie czwartek???:szok: Nie no jak przestanie troche kaszlac do poniedziałku to go szybciej do przedszkola wydeleguję. Ja nawet z małą nie mam jak na spacer wyjść no bo z Mackiem nie mogę,a pogoda reczywiście była super.Od jutra ma być już gorzej.

Dzieciaki spią w końcu,ja jestem padnieta,ale tak sobie pomyślałam ile dzisiaj zrobiłam to się trochę tego nazbierało ,więc mam prawo nie widzieć na oczy o 21,gdzie co niektórzy się dopiero na imprezy zbierają;-)

Dorka zdrówka,ale was zmogło.

Idę duszen duszen i spać.Dobranoc.

Witam rankiem:)
Dorka to się pochorowaliście:confused2:zdrówka dla Was!
Madzia super że bez antybiotyku!no tak dwójka w domu to istny sajgon, miałam Kubę przez 10dni (no bo jeszcze wolne było) i też już marzyłam żeby poszedł do przedszkola:-p
Oliwia leży na macie i się wydziera, ło rany a dopiero po 8:confused2:
u nas zimno okropnie,
miłego dnia!

reklama
Bry:-)

Zimno i nieprzyjemnie
Z łóżka wychodzić sie nie chce
Młode juz ogląda baje
Dzis znajomi z Gdyni nas odwiedza. Plan był jechać do Krakowa ale w ta pogodę to wybieram zacisze domowe

Madziu super ze bez antybiotyku. Jak ja nie lubie juz nawet tego słowa. Ostatnio znajomy british man był ma 4 dzieci i mówi ze nie pozwala swojej żonie dawać antybiotyku. Organizm sam zwalczy:-) i dzieci dają radę. Ale oni sama wiesz to zupełnie inne podejcie do leczenia i leków.

Nic wstaje bo ssanie mi sie włączyło:-)
Zjem i zmuli standardowo
Oj jak mi sie dzis nic nie che a musze

Miłego dzionka

Do góry